Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ασταθής η Wall Street λόγω πετρελαίου

Τα καλά μεγέθη από την αγορά εργασίας και οι τεχνολογικές αναβαθμίσεις στηρίζουν σε σταθεροποίηση την Wall Street, μετά την πολυήμερη πτώση λόγω πετρελαίου. Εντονες απώλειες στην Μ. Ανατολή, πτώση ευρωαγορών.

Τα καλά μεγέθη από την αγορά εργασίας και κλαδικές αναβαθμίσεις στηρίζουν σε ανάκαμψη το αμερικανικό χρηματιστήριο, μετά τις απώλειες των προηγούμενων συνεδριάσεων λόγω της αναρρίχησης των τιμών του πετρελαίου.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, αυτή την ώρα στη Νέα Υόρκη, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,06% στις 12.051 μονάδες, ο S&P ενισχύεται 0,02% στις 1.306 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,37% στις 2.747 μονάδες.

Δύο μετοχές ενισχύονται για κάθε μια που υποχωρεί στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώνεται το πρωί στις 313 εκατ. μετοχές.

Η Wall Street αντέδρασε θετικά στην αισιόδοξη ένδειξη για βελτίωση στην αμερικανική απασχόληση, με την δυναμική αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα κατά 189.000.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση της νομισματικής έκθεσης της Federal Reserve που θα παρουσιάσει ο διοικητής Ben Bernanke στην αρμόδια επιτροπή της βουλής. Αργότερα, θα κοινοποιηθεί και η έκθεση της κεντρικής τράπεζας Beige Book με τις εκτιμήσεις της Fed για την οικονομική κατάσταση των ΗΠΑ.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού Apple ενισχύεται εν αναμονή της αποκάλυψης του νέου iPad.

Από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, η επιχείρηση Staples ανακοίνωσε αύξηση καθαρών κερδών δ΄τριμήνου 17%.

Η μετοχή της Texas Instruments ενισχύεται 3,5% και πλέον μετά την αναβάθμιση του τεχνολογικού κλάδου ημιαγωγών από την JPMorgan Chase.

Η τιμή του μαύρου χρυσού παραμένει ο κυρίαρχος παράγοντας διαμόρφωσης της επενδυτικής ψυχολογίας, λόγω φόβων ότι τυχόν σοκ στην αγορά ενέργειας θα «τσακίσει» την εύθραυστη οικονομική ανάκαμψη. Καθώς οι επενδυτές αναζητούν «καταφύγια» στον πληθωρισμό, ο χρυσός κινείται κοντά σε επίπεδα ρεκόρ

Τα χρηματιστήρια στην Μέση Ανατολή υπέστησαν περαιτέρω σοβαρές απώλειες, λόγω φόβων μετάδοσης της κοινωνικής αναταραχής που έχει σαρώσει Τυνησία, Αίγυπτο, Λιβύη.

Στο μεγαλύτερο μεσανατολικό χρηματιστήριο, ο δείκτης TASI στην αγορά της Σαουδικής Αραβίας, διολίσθησε 5% επιπλέον στις 5.262 μονάδες, έχοντας χάσει 20% της αξίας του μέχρι στιγμής στο έτος.

Ο δείκτης DFM στο Ντουμπάι διολίσθησε 3,5% στις 1.374 μονάδες, ενώ η αγορά του Κατάρ υπέστη απώλειες 3,1% και του Κουβέιτ 2,9%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με απώλειες 0,17% στις 5.925 μονάδες, ο DAX με πτώση 0,58% στις 7.181 μονάδες, ενώ ο CAC 0,81% χαμηλότερα στις 4.034 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v