Μικρή άνοδος στην Wall Street

Η "επιτήρηση" της S&P στις οικονομίες της ευρωζώνης, αν και δεν ήταν έκπληξη, προκαλεί επιφυλακτικές διαθέσεις στα χρηματιστήρια. Ολα τα βλέμματα στην ευρω-σύνοδο κορυφής. Ηπιες κινήσεις σε Wall και ευρωαγορές.

Επιφυλακτικότητα προκαλεί στις διεθνείς αγορές η "επιτήρηση" της S&P στις οικονομίες της ευρωζώνης.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,1% στις 12.110 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,09% στις 1.258 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται 0,18% στις 2.660 μονάδες.

Ο οίκος αξιολογήσεων Standard & Poor’s ανακοίνωσε ότι θέτει υπό επιτήρηση για πιθανή υποβάθμιση τις αξιολογήσεις 15 οικονομιών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και οι έξι οικονομίες με αξιολόγηση ΑΑΑ.

Η ανακοίνωση έγινε κατά την διάρκεια των απογευματινών συναλλαγών στην Wall Street και περιόρισε αισθητά το ράλι τιμών που επικρατούσε μέχρι εκείνη την ώρα.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έκλεισε με άνοδο 78 μονάδων χθες, έχοντας αναρριχηθεί ενδοσυνεδριακά έως 167 μονάδες.

Νευρικότητα και μικτά πρόσημα επικράτησαν και στις ασιατικές και ευρωπαϊκές συναλλαγές σήμερα. Πάντως κατά τους αναλυτές η συνολική αντίδραση των αγορών ήταν συγκρατημένη και κάπως προεξοφλημένη.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχει η Ευρώπη υψηλότερη αξιολόγηση από τις ΗΠΑ ή την Κίνα,» δήλωσε αναλυτής στο Market Watch.

Με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Πέμπτη και την Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Τα χρηματιστήρια αντέδρασαν χθες θετικά στην γαλλο-γερμανική σύμπνοια για την κατάθεση μιας καθοριστικής και αποφασιστικής συμφωνίας στην σύνοδο κορυφής.

Σήμερα, υπό την επίδραση της προειδοποίησης της S&P, επικρατούν επιφυλακτικές τάσεις και αυτή την ώρα, ο δείκτης FTSE διαμορφώνεται πρακτικώς αμετάβλητος στις 5.567 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 1,125% στις 6.036 μονάδες, ενώ ο CAC εμφανίζει πτώση 0,62% στις 3.181 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v