Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωπαϊκά σύννεφα πάνω από τη Wall

Πτώση καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με τις ανησυχίες για την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης να επιστρέφουν στο προσκήνιο. Βουτιά 10% για το Facebook. Απώλειες για Apple. Υποχωρεί το πετρέλαιο. Σε αρνητικό έδαφος η Ευρώπη.

Υποχωρούν οι μετοχές στη Wall, μετά τις διαφωνίες των Ευρωπαίων αξιωματούχων για την διαχείριση της κρίσης και τα στοιχεία από τη Γερμανία και την Κίνα που δείχνουν επιβράδυνση της ανάπτυξης.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,28% στις 13.541 μονάδες, ο S&P κινείται 0,42% χαμηλότερα στις 1.454 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,88% στις 3.152 μονάδες.

"Δεν υπάρχει μαγική συνταγή στην ευρωπαϊκή κρίση" ανέφερε αναλυτής του Bloomberg. "Οι πολιτικοί προσπαθούν να εμφανιστούν ενωμένοι. Ωστόσο, δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Θα υπάρξει ένα ποσοστό ανάπτυξης το οποίο θα είναι αδύναμο" πρόσθεσε.

Το οικονομικό ινστιτούτο Ιfo διαπίστωσε τη Δευτέρα νέα επιδείνωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος διαμορφώθηκε το Σεπτέμβριο στο 101,4 από 111,1 τον προηγούμενο μήνα.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Apple υποχωρεί 1,9% μετά από την ανακοίνωση των πωλήσεων του iPhone 5, οι οποίες ήταν χαμηλότερες από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Πτώση 3% πραγματοποιούν οι μετοχές της US Steel, μετά την υποβάθμιση της μετοχής από την Citigroup σε "buy" από "neutral".

Η μετοχή της AK Steel πραγματοποιεί βουτιά 4%, μετά την υποβάθμιση από την Citigroup σε "neutral" από "sell".

H κατασκευαστική Lenar ανακοίνωσε κέρδη 40 σεντς ανά μετοχή, αρκετά υψηλότερα από τις προβλέψεις, οδηγώντας τη μετοχή 5% υψηλότερα.

Το Facebook διολισθαίνει πάνω από 10%, μετά από δημοσίευμα του οικονομικού περιοδικού Barron ότι η πραγματική αξία της μετοχής κυμαίνεται στα 15 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο καταγράφει απώλειες 1,69% στα 91,32 δολάρια το βαρέλι, ενώ πτωτικά κινείται και ο χρυσός στα 1.762 δολάρια η ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του ιαπωνικού γεν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,29.

Στο κόκκινο οι ευρωπαϊκές αγορές. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο, υποχώρησε 0,23% στις 5.839 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη σημείωσε πτώση 0,52% στις 7.413 μονάδες και ο CAC στο Παρίσι έκλεισε χαμηλότερα 0,96% στις 3.497 μονάδες.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού νότου ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης έκλεισε με απώλειες 1,13% στις 8.138 μονάδες και ο δείκτης MIB του Μιλάνου υποχώρησε 0,78% στις 15.867 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v