Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι δηλώσεις Plosser πιέζουν τη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall μετά τις δηλώσεις του C. Plosser για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Σε 2η μοίρα πέρασαν τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Σε αρνητικό έδαφος γύρισαν οι δείκτες της Wall μετά τις δηλώσεις του C. Plosser για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Σε δεύτερη μοίρα πέρασαν τα καλά οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά η δήλωση του στελέχους της Fed ότι το νέο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων δεν θα καταφέρει να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ, καθήλωσε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τα καλά στατιστικά για την αμερικανική οικονομία στήριξαν αρχικά  σε θετική αντίδραση τη Wall Street, μετά την τριήμερη αρνητική πορεία των βασικών δεικτών.

Μετά από ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,10% στις 13.548 μονάδες, ο S&P με απώλειες 0,13% στις 1.455 μονάδες, και ο Nasdaq κινείται 0,18% χαμηλότερα στις 3.156 μονάδες

Εννέα μετοχές ενισχύονται για κάθε πέντε που υποχωρούν στο New York Stock Exchange, όπου ο όγκος των συναλλαγών κινείται περί τις 193 εκατομμύρια μετοχές.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 υποχώρησε χθες επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο πτωτικό διάστημα σε δύο μήνες και πλέον, καθώς εμφανίζονται ασυμφωνίες στην ευρωζώνη για το πώς θα τεθεί υπό έλεγχο η κρίση χρεών, ενώ και τα οικονομικά μεγέθη από Κίνα και Γερμανία έδειξαν επιδείνωση της οικονομικής επιβράδυνσης.

Σήμερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε σειρά στατιστικών δεδομένων που θα ανακοινωθούν για την αμερικανική οικονομία, ξεκινώντας με τον δείκτη τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller.

Ο δείκτης έδειξε ότι οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν τον Ιούλιο στις ΗΠΑ επί 4ο συνεχόμενο μήνα και ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών σχεδόν. Ο δείκτης που αποτυπώνει τις τιμές ακινήτων σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, αυξήθηκε 1,6% τον Ιούλιο μετά την άνοδο 2,3%. Σε σχέση με πέρσι οι τιμές είναι αυξημένες κατά 2,3%.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών, αν και παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου Conference Board, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο 70,3 τον Σεπτέμβριο από 61,3 τον Αύγουστο.

Σημαντική στήριξη προσφέρουν τα εμπορεύματα και οι μετοχές εμπορευμάτων, που ευνοούνται από την πτώση του δολαρίου.

Ο δείκτης του δολαρίου υποχωρεί αυτή την ώρα 0,13% και η ισοτιμία με το ευρώ διαμορφώνεται στα περίπου 1,29$.

Απώλειες χαρακτήρισαν τις συνεδριάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια ενώ σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές, όπου οι ανησυχίες για τους χειρισμούς της κρίσης χρεών συνεχίζουν να κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε ενισχυμένος 0,36% στις 5.860 μονάδες, ο DAX με άνοδο 0,16% στις 7.425 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 0,48% στις 3.514 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του πετρελαίου ενισχύεται 73 σεντς στα 92,68 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 8 δολ. στα 1.773 δολ. ανά ουγκιά.

Στην Wall Street από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί 2% μετά υποβάθμιση των στόχων ετήσιων κερδών.

Η Paychex επίσης υποχωρεί καθώς τα αποτελέσματα α΄τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στην συνέχεια τα αποτελέσματα της Carnival Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v