Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετική αντίδραση στην Wall Street

Ανοδικές τάσεις εμφανίζει η Wall, παρακολουθώντας την ροή στατιστικών δεδομένων που σκιαγραφούν την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας. Κέρδη εμπορευμάτων λόγω πτώσης δολαρίου.

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, παρακολουθώντας την πλούσια ροή στατιστικών δεδομένων που θα δώσουν μια εικόνα για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.

Σημαντική στήριξη προσφέρουν τα εμπορεύματα και οι μετοχές εμπορευμάτων που ευνοούνται από την πτώση του δολαρίου.

Μετά από σταθεροποιητικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 13.598 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,28% στις 1.461 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,29% υψηλότερα στις 3.170 μονάδες.

Ο δείκτης Standard & Poor’s 500 υποχώρησε χθες επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, που είναι το μεγαλύτερο πτωτικό διάστημα σε δύο μήνες και πλέον, καθώς εμφανίζονται ασυμφωνίες στην ευρωζώνη για το πώς θα τεθεί υπό έλεγχο η κρίση χρεών, ενώ και τα οικονομικά μεγέθη από Κίνα και Γερμανία έδειξαν επιδείνωση της οικονομικής επιβράδυνσης.

Σήμερα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε σειρά στατιστικών δεδομένων που θα ανακοινωθούν για την αμερικανική οικονομία, ξεκινώντας με τον δείκτη τιμών ακινήτων S&P/Case-Shiller.

Ο δείκτης έδειξε ότι οι τιμές των κατοικιών ενισχύθηκαν τον Ιούλιο στις ΗΠΑ επί 4ο συνεχόμενο μήνα και ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών σχεδόν. Ο δείκτης που αποτυπώνει τις τιμές ακινήτων σε 20 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ, αυξήθηκε 1,6% τον Ιούλιο μετά την άνοδο 2,3%. Σε σχέση με πέρσι οι τιμές είναι αυξημένες κατά 2,3%.

Στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε τον Σεπτέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα επτά μηνών, αν και παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα. Σύμφωνα με έκθεση του ινστιτούτου Conference Board, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στο 70,3 τον Σεπτέμβριο από 61,3 τον Αύγουστο.

Απώλειες χαρακτήρισαν τις συνεδριάσεις στα ασιατικά χρηματιστήρια ενώ σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στις ευρωαγορές, όπου οι ανησυχίες για τους χειρισμούς της κρίσης χρεών συνεχίζουν να κυριαρχούν στην επενδυτική ψυχολογία.

Ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,17% στις 5.848 μονάδες, ο DAX κερδίζει 0,02% στις 7.415 μονάδες, ενώ ο CAC διαμορφώνεται αμετάβλητος στις 3.496 μονάδες.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο Νοεμβρίου του πετρελαίου ενισχύεται 32 σεντς στα 92,26 δολ. ανά βαρέλι, ενώ του χρυσού κερδίζει 3,3 δολ. στα 1.767 δολ. ανά ουγκιά.

Στην Wall Street από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Caterpillar υποχωρεί 2% μετά υποβάθμιση των στόχων ετήσιων κερδών.

Η Paychex επίσης υποχωρεί καθώς τα αποτελέσματα α΄τριμήνου δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές.

Με ενδιαφέρον αναμένονται στην συνέχεια τα αποτελέσματα της Carnival Corp.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v