Η αβεβαιότητα στο Κογκρέσο πιέζει τη Wall

Απώλειες καταγράφουν οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις διαπραγματεύσεις για το fiscal cliff. Πτώση για τράπεζες. Υψηλό δύο εβδομάδων για δολάριο έναντι του ευρώ. Σε αρνητικό έδαφος η Ευρώπη.

Πτωτικά κινούνται οι μετοχές στη Wall, καθώς οι επενδυτές παραμένουν προβληματισμένοι από την παράταση των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του δημοσιονομικού γκρεμού. Στο επίκεντρο η συνάντηση του πρόεδρου Μπάρακ Ομπάμα με τους αρχηγούς Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,61% στις 13.036 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,62% στις 1.411 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί 0,67% στις 2.970 μονάδες.

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων, ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμαέχει προσκαλέσει στο Λευκό Οίκο τους επικεφαλείς των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ομπάμα θα καταθέσει μια νέα πρόταση για την αποφυγή του δημοσιονομικού γκρεμού.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι οι εκδόσεις νέων οικοδομικών αδειών αυξήθηκαν κατά 3,7% το Νοέμβριο.

Πρόκειται για θετική αναθεώρηση της πρώτης εκτίμησης του υπουργείου για αύξηση κατά 3,6%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, οι μετοχές της Citigroup, της JP Morgan και της Βank of America σημειώνουν πτώση μεγαλύτερη από 1%.

Η μετοχή της Hewlett Packard υποχωρεί 0,7%, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι ξεκίνησε έρευνα για την λογιστική εγγραφή ζημιών από την εξαγορά της Autonomy.

Στην αγορά νομισμάτων, το δολάριο ενισχύεται σε υψηλό δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, ενώ διολισθαίνει έναντι του ιαπωνικού γιεν.

Η ισοτιμία ευρώ δολαρίου διαμορφώνεται στα 1,32 δολάρια.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο ενισχύεται 0,17% στα 91,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,10% στα 1.663 δολάρια η ουγκιά.

Σε αρνητικό έδαφος τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,51% στις 5.924 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX διολισθαίνει κατά 0,57% στις 7.612 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει απώλειες 0,93% στις 3.640 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται 0,46% χαμηλότερα στις 16.332 μονάδες, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ υποχωρεί 1,92% στις 8.122 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v