Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη 1,2% για Dow Jones

Άνοδος για Dow, S&P με το θεμα της αύξησης του χρέους των ΗΠΑ στο προσκήνιο. Απογοήτευση από την απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης. Εβδομαδιαία άνοδος 0,3% για S&P.

Άνοδος για Dow, S&P μετά την είδηση για ενδεχόμενη τρίμηνη αύξηση του χρέους των ΗΠΑ. Απογοήτευση από την απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε τον Ιανουάριο σε χαμηλό αντίστοιχο του Δεκεμβρίου 2011, στις 71,3 μονάδες έναντι 72,9 τον προηγούμενο μήνα, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μερική κατοχύρωση κερδών μετά το νέο υψηλό 5 ετών του S&P την Πέμπτη.

Στον αντίποδα τα καλά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και συγκεκριμένα η άνοδος της οικονομικής ανάπτυξης μετά από δύο χρόνια συρρίκνωσης, περιόρισαν τις πιέσεις στη Wall Street.

Επιπλέον, η είδηση ότι η βουλή θα ψηφίσει την τρίμηνη αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ, έδωσε ανοδικές ανάσες σε Dow και S&P.

Στο εταιρικό μέτωπο, τα αποτελέσματα στη Wall δίχασαν τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα δ’ τριμήνου που ανακοίνωσαν General Electric και Morgan Stanley οδήγησαν σε άνοδο τους εν λόγω τίτλους κατά 3,4% και 7,8% αντίστοιχα.

Επιπλέον, ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των Netflix και Research In Motion μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησής τους από τις Janney Montgomery και Jefferies Group.

Στον αντίποδα, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Intel (-6,3%) μετά την αισθητή μείωση για δεύτερο διαδοχικό τρίμηνο στις πωλήσεις του ομίλου. Σημειώνεται ότι η διοίκηση ανακοίνωσε ότι το 2013 θα προχωρήσει σε επενδύσεις της τάξεως των 13 δισ. δολαρίων.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε οριακά 0,1% στα 95,47 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού κινήθηκε πτωτικά 0,3% στα 1.685 δολ./oz.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 6,3% στα 1,57 δολ. ενώ το δικαίωμα της σημείωνε άνοδο 0,2% στα 23,70 δολάρια.

Στη Wall, ο Dow ενισχύθηκε 0,4%, στις 13.649,85 μονάδες. Ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,34% κλείνοντας στις 1.485,92 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα 0,04% στις 3.134,71 μονάδες.

Μικτά πρόσημα επικράτησαν στις ευρωαγορές καθώς τα καλά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα επισκιάστηκαν από την απροσδόκητη πτώση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ.

Αναλυτικά στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 κινήθηκε ανοδικά 0,35% στις 6.154 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX 30 υποχώρησε 0,43% στις 7.702 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με οριακές απώλειες 0,06% στις 3.742 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v