Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνακάμπτει η Wall Street, με στήριξη από τις τράπεζες

Σε θετικό έδαφος η Wall Street, μετά το sell-off. Αλμα 11% για το αργό πάνω από τα $29. Πτώση 1% για τον χρυσό. Eνισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. Αλμα 7,5% για την JP Morgan.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, λαμβάνοντας ώθηση από την ανάκαμψη των τραπεζικών μετοχών και το άλμα στην τιμή του αργού.

Ο Dow Jones κινείται 1,5% υψηλότερα στις 15.897 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 1,2% στις 4.323 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,58% στις 1.858 μονάδες.

Ο τραπεζικό δείκτης του S&P 500 ενισχύεται 3,5%, με την μετοχή της JP Morgan να καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 0,2%, έναντι προβλέψεων για άνοδο 0,1%. Εξαιρουμένης της βενζίνης, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,4%.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 1,1% τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την πρόβλεψη. Πτώση 0,8% κατέγραψαν οι τιμές εξαγωγών.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το πανεπισήμιο του Μίτσιγκαν υποχώρησε στις 90,7 μονάδες από 92 μονάδες προηγούμενως. 

Στα εμπορεύματα, ράλι 11% πραγματοποιεί το αργό πετρέλαιο στα 29,07 δολάρια το βαρέλι, εν μέσω πληροφοριών ότι οι χώρες του ΟΠΕΚ συζητούν περικοπή στην παραγωγή. Πτώση 1% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.235 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12. 

Στα ομόλογα, άνοδο έξι μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του 10ετούς τίτλου, στο 1,75%. 

Στο ταμπλό, άλμα 7,5% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan. Κέρδη 3% για την Goldman Sachs. 

Ράλι 9% πραγματοποιεί η μετοχή του Twitter. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v