Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στη Wall Street, με τη Yellen στο επίκεντρο

Πτωτικά γύρισε ο δείκτης Dow Jones ενώ σε θετικό έδαφος παραμένει ο Nasdaq. Στο επίκεντρο οι δηλώσεις της Yellen στο Κογκρέσο. Ανακάμπτει το δολάριο έναντι του ευρώ. Κάτω από τα $28 το αργό. Πτώση και για τον χρυσό. Βουτιά 7% για Time Warner. Απώλειες 5% για Disney.

Με μικτά πρόσημα κινείται η Wall Street, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τις δηλώσεις Yellen για την οικονομία.

Ο Dow Jones  υποχωρεί 0,7% στις 15.904 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,35% στις 4.282 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 1.851 μονάδες. 

Η επικεφαλής της Fed αφήνει ανοιχτή την πόρτα για αύξηση επιτοκίου τον Μάρτιο, αλλά τονίζει πως τα ρίσκα έχουν αυξηθεί για την αμερικανική οικονομία και ότι η αναταραχή στις αγορές μπορεί να επηρεάσει την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής.

«Οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες στις ΗΠΑ έχουν γίνει λιγότερο υποστηρικτικές για την ανάπτυξη», σημειώνεται στο κείμενο της ομιλίας που θα δώσει η κ. Yellen σε Επιτροπή του Κογκρέσου. «Οι εξελίξεις αυτές, αν αποδειχθούν επίμονες, μπορεί να επιβαρύνουν το outlook για την οικονομική δραστηριότητα και την αγορά απασχόλησης».

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1,2% στα στα 27,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός διολισθαίνει 0,8% στα 1.189 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,12.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 1,73%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Disney διολισθαίνει 5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης αποτελέσματα τριμήνου που απογοήτευσαν τους επενδυτές. 

Βουτιά 7% πραγματοποιεί η μετοχή της Time Warner.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v