DR. MONEY

Η «άτυπη» βοήθεια της Γερμανίας στην Ελλάδα

Η «άτυπη» βοήθεια της Γερμανίας στην Ελλάδα

H Γερμανία έχει βρεθεί στο στόχαστρο πολλών στη χώρα μας, κατά τη διάρκεια των μνημονίων. Πιο πρόσφατα, μέσω της σύνδεσης των συντάξεων με τη συμφωνία των Πρεσπών. Όμως, υπάρχει κάτι ακόμη που πολλοί αγνοούν.

Πού κάνει καλό η απειλή της ύφεσης

Πού κάνει καλό η απειλή της ύφεσης

Η αποκλιμάκωση του ρυθμού ανάπτυξης και πολύ περισσότερο η ύφεση δεν είναι ευπρόσδεκτες. Όμως, δεν ισχύει παντού αυτό. Η Ελλάδα είναι ένα παράδειγμα.

O άλλος καθρέπτης μας

O άλλος καθρέπτης μας

Η χώρα οδηγήθηκε στα βράχια, έχοντας τα δίδυμα ελλείμματα που σχεδόν εξάλειψε μερικά χρόνια αργότερα με αιματηρό τρόπο. Όμως, όλα δείχνουν πως το ένα από τα δύο ελλείμματα επιστρέφει δριμύτερο. Να ανησυχούμε;

Τις τράπεζες και τα μάτια σας

Τις τράπεζες και τα μάτια σας

Tα χθεσινά γεγονότα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία οξύνουν τα πολιτικά πάθη και πνεύματα. Όμως, οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και ένας από αυτούς υποτιμημένος.

Τι γίνεται με το χρέος

Τι γίνεται με το χρέος

Το δημόσιο χρέος δεν είναι πια πρώτο θέμα όπως ήταν μετά τη διευθέτησή του από το Eurogroup. Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως το συνολικό χρέος, εδώ και έξω, δεν είναι θέμα.

Να μοιάσουμε λίγο στην Ιρλανδία

Η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή ανέδειξε το επίπεδο του πολιτικού προσωπικού. Η Ελλάδα δεν μπορεί προφανώς να γίνει Ιρλανδία σε ρυθμό ανάπτυξης. Μπορεί όμως να διδαχθεί κάποια πράγματα.  

Ωρα να πάει το ΔΝΤ στο ταμείο

Υπάρχουν περιπτώσεις που είναι win-win τόσο για τον δανειζόμενο όσο και για τους πιστωτές. Το ίδιο συμβαίνει σήμερα με την Ελλάδα και τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.  

Θα είναι το 2019 μια χαμένη χρονιά;

Η νέα χρονιά ξεκίνησε με τους πολιτικούς να βγάζουν τα μαχαίρια και τους υπολοίπους να παρακολουθούμε. Μόνο που όλα αυτά μπορεί να έχουν κόστος και κάποιοι γνωστοί θα πληρώσουν τον λογαριασμό.

To γοργόν και χάριν έχει

Οι χθεσινές πολιτικές εξελίξεις δεν εξέπληξαν τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ. Όμως, έδειξαν γιατί η χώρα θα πρέπει να εκμεταλλευθεί το μικρό παράθυρο ευκαιρίας που μπορεί να παρουσιασθεί το επόμενο διάστημα.

Στο «έλεος» των CDS τα προβληματικά δάνεια

Οι τράπεζες, η ΤτΕ και η κυβέρνηση αναζητούν τρόπους για τη δραστική και γρήγορη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων. Όμως, στον δρόμο θα συναντήσουν έναν παλιό γνώριμο.

To «κλειδί» της ρευστότητας

Το λάθος που επαναλαμβάνεται δύο αιώνες

To νέο συστημικό ρίσκο

Το μήνυμα των spreads

Το καλό σενάριο για το 2019!

O δανεισμός κάνει κύκλους

Ποιος μπορεί να τα βάλει με τους αλγόριθμους;

Η παροχολογία κάνει κακό στα ομόλογα

Οι ελίτ και οι δύο ταχύτητες

Οι αγορές και ο νέος παίκτης