Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Τα «πρέπει» και τα «μην» της τραπεζικής απάτης

Τα «πρέπει» και τα «μην» της τραπεζικής απάτης

Πόσο εύκολη είναι μια τραπεζική απάτη; Το The Banker δίνει απλές συμβουλές «do's» και «dont's» για να μην βρεθεί μια τράπεζα να ψάχνει τη φήμη της στον υπόνομο, έχοντας πληρώσει μια περιουσία σε πρόστιμα.

Εχουν μέλλον οι υψηλές αποδόσεις στα ομόλογα;

Εχουν μέλλον οι υψηλές αποδόσεις στα ομόλογα;

Τα ομόλογα υψηλής απόδοσης φαίνεται πως ήρθαν για να μείνουν ακόμη και τώρα που η παγκόσμια οικονομία μοιάζει να ξαναμπαίνει σε πιο λογικές ατραπούς. Οι αναχρηματοδοτήσεις και τα spreads.

Οι τράπεζες πρέπει να μάθουν να ζουν με τα... πρόστιμα

Οι τράπεζες πρέπει να μάθουν να ζουν με τα... πρόστιμα

Πόσα πρόστιμα αξίζουν οι τράπεζες για τις πρόσφατες κρίσεις και πότε ξεκινάει η υπερβολή; Το «The Banker» κάνει λόγο για «φρενίτιδα» και εξηγεί τα υπέρ και τα κατά, αλλά και τις βαθύτερες συνέπειες για τον κλάδο.

Η τεχνολογία... βλάπτει σοβαρά την τραπεζική πίστη

Η τεχνολογία... βλάπτει σοβαρά την τραπεζική πίστη

Η νέα παγκόσμια τάξη και οι τέσσερις λόγοι που οι τεχνολογικές εξελίξεις καταστρέφουν την παραδοσιακή τραπεζική. Οι απρόσωπες σχέσεις, οι κρυφές χρεώσεις και πελάτες σε ρόλο... muppets.

Τεχνολογία ναι, αλλά με μέτρο για τις τράπεζες

Τεχνολογία ναι, αλλά με μέτρο για τις τράπεζες

Δεν είναι μόνο η τεχνολογική καθυστέρηση που μπορεί να βλάψει μια τράπεζα, αλλά και η υπερβολική ταχύτητα προς το αύριο. Πότε ξεκινούν οι κίνδυνοι και ποια είναι τα σημεία-κλειδιά. Το ψηφιακό κριτήριο. Με τη σκέψη στο μέλλον.

Οι νέοι δρόμοι του παγκόσμιου εμπορίου

Το παγκόσμιο εμπόριο αλλάζει και μαζί αλλάζει και η «παγκοσμιοποίηση». Ανταγωνιστικότατη η περιφέρεια της Ευρώπης για μεταφορά επιχειρήσεων, πιθανός ο επαναπατρισμός πολυεθνικών σε ΗΠΑ και Ευρώπη.

Αναστασιάδης: Πώς η Κύπρος επιστρέφει σε ανοδική τροχιά

Ο Πρόεδρος της Κύπρου αρθρογραφεί στο «The Banker» και εξηγεί πώς η χώρα συνήλθε από το σοκ της δήμευσης των καταθέσεων. Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου, ο ρόλος των τραπεζών και η προοπτική ανάπτυξης από το 2015.

Αξιολογήσεις κινδύνου… made in Europe

Ένας νέος τρόπος μέτρησης της αποτελεσματικής ή μη διαχείρισης κρατικού χρέους ρίχνει νέο φως στις οικονομίες της Ευρωζώνης και στο πως «πρέπει» να σταθμίζεται η αξιολόγηση του κινδύνου.

Banker: Διπλασιάστηκε η αξία του brand των ελληνικών τραπεζών

Η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις 50 κορυφαίες χώρες της λίστας με αξία τραπεζικών ονομάτων στα 2,075 δισ. δολάρια, ενώ πέρσι το αντίστοιχο νούμερο ήταν στο 1,031 δισ. δολάρια. Στο 160 του top 500 η Πειραιώς. Ακολουθούν η Εθνική στο 257, η Eurobank στο 280 και η Alhpa στο 293.

Πώς η Πειραιώς ανακηρύχθηκε Τράπεζα της Χρονιάς

Με ποιο τρόπο και γιατί αξιολόγησε το έγκριτο The Banker την Τράπεζα Πειραιώς ως την Ελληνική Τράπεζα της Χρονιάς. Οι επιτυχίες και η αναγνώριση των προσπαθειών της διοίκησης. Oι εξαγορές.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Πώς θα φτάσει χρήμα στις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες

Το μπρα ντε φερ στην αγορά ομολόγων

Τουρκία: Τεστ «επιβίωσης» για τις τράπεζες

Οι ελληνικές τράπεζες κερδίζουν το στοίχημα

«Άλμα» Πειραιώς στην Top European λίστα

Ποιες τράπεζες «έσπασαν κοντέρ» στα κόκκινα δάνεια

Η διεθνής τραπεζική σε κίνδυνο!

Το Bitcoin και οι προκλήσεις «του χρήματος που δεν υπάρχει»

Χρηματοδότηση… χωρίς τράπεζες: Γίνεται!

Ευρωπαϊκές χειροπέδες στις «σκοτεινές συναλλαγές»

v