Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Meissner (BofA): Τι κρατά πίσω τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Meissner (BofA): Τι κρατά πίσω τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Merrill Lynch-Bank of America μιλά για τις προκλήσεις των ευρωπαϊκών τραπεζών και τη χειρότερη θέση στην οποία βρίσκονται έναντι των αμερικανικών. Πότε θα αλλάξουν οι συσχετισμοί. Ποιος ο ρόλος του πετρελαίου.

Τι φέρνει το άμεσο μέλλον για την Ευρώπη

Τι φέρνει το άμεσο μέλλον για την Ευρώπη

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έρχονται για την Ευρώπη ανιχνεύουν οι κορυφαίοι αναλυτές τους οποίους ρώτησε το The Banker. Τι λένε για πρόσφυγες, πού αναμένουν τις εστίες έντασης, τι εκτιμούν για Ελλάδα και ΣΥΡΙΖΑ, τι φοβούνται για Γερμανία.

Η Κύπρος στον δρόμο της... τραπεζικής ανάκαμψης

Η Κύπρος στον δρόμο της... τραπεζικής ανάκαμψης

Η Κύπρος βρίσκεται σε πορεία ανάκαμψης, η οποία περνά από το τραπεζικό της σύστημα. Οι βασικοί τραπεζίτες της Κύπρου μιλούν στο The Banker για τη διαδρομή που πρέπει να ακολουθηθεί έως την οριστική έξοδο από την κρίση.

Γ. Μουρμούρας: Πιο θετική η εικόνα της Ελλάδας

Γ. Μουρμούρας: Πιο θετική η εικόνα της Ελλάδας

Αισιόδοξος υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης του Μνημονίου είναι ο αναπληρωτής Διοικητής της ΤτΕ για την ελληνική οικονομία. Το διάστημα πριν τα capital controls, η οικονομική πολιτική δεν είχε κατεύθυνση, γράφει.

Το ανθρώπινο πρόσωπο του χρήματος κερδίζει έδαφος

Το ανθρώπινο πρόσωπο του χρήματος κερδίζει έδαφος

Όλο και περισσότερο η επιτυχία μιας επένδυσης σχετίζεται, εκτός από τον κίνδυνο και την απόδοση, και με την επίπτωση που αυτή έχει στην κοινωνία. Ποιες είναι οι «επενδύσεις με κοινωνικό πρόσωπο» και πόσο... γρήγορα τρέχουν;

Τέσσερις προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία του 2016

Τέσσερα επιφανή στελέχη της παγκόσμιας στρατηγικής μίλησαν στο The Banker και έδωσαν τις δικές τους εκτιμήσεις για τη νέα χρονιά. Ποιες αγορές θα πάνε καλύτερα και ποιες θα αποτελέσουν εστίες ανησυχίας;

Ταχύτερες πληρωμές: Η επόμενη ημέρα

Τα συστήματα πληρωμών σε πραγματικό χρόνο έρχονται με ταχύτητα για να επιβληθούν στην αγορά. Τι θα σημάνουν για τον τραπεζικό κλάδο και πώς θα λειτουργήσει η... συμβίωση με τις άλλες μορφές πληρωμών;

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Το αβέβαιο μέλλον της επενδυτικής τραπεζικής

Η κρίση άλλαξε το προφίλ της επενδυτικής τραπεζικής πιθανότατα για πάντα. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες του σήμερα για αυτόν τον γιγαντιαίο κλάδο της παγκόσμιας τραπεζικής, όπως τις καταγράφει το έγκριτο The Banker.

Ρυθμιστικές αρχές vs μοντέλα κινδύνου: Σημειώσατε «Χ»

Υπάρχουν δύο βασικοί τρόποι να διαχειριστείς τον κίνδυνο. Όμως τα στρεβλά μοντέλα κινδύνου ούτε προέβλεψαν την κρίση, ούτε στάθηκαν ικανά να την περιορίσουν. Είναι αυτός λόγος για να αντικατασταθούν πλήρως από τους ρυθμιστικούς κανόνες;

Φύτρωσε... «πράσινος» κίνδυνος για τις τράπεζες

Πως θα μπορούσε ο περιβαλλοντικός κίνδυνος να επηρεάσει το τραπεζικό σύστημα και πως μπορεί αυτός να ενσωματωθεί αποτελεσματικά. Η Βασιλεία ΙΙΙ, τα θέματα ανταγωνισμού και οι ανησυχίες των τραπεζιτών για τα κόστη συμμόρφωσης.

Πώς η ελληνική κρίση αλλάζει το ΔΝΤ

Χαμηλά οι ελληνικές τράπεζες στη «λίστα ασφάλειας»

Κερδίζουν έδαφος wealth management και private banking

Τράπεζες: Κάνε την ψηφιακή ή... κλείσ' την

Στο ελληνικό χρέος η... αγάπη παλεύει με τη λογική

Οι «παγκόσμιες τράπεζες» γύρισαν στο... σπίτι

Αργεντινή: Το τώρα και το αύριο του «τσαμπουκά» των αγορών

Νέο επιχειρηματικό μοντέλο για τις τράπεζες

Πώς γιγαντώθηκαν οι τουρκικές τράπεζες

Η ποσοτική χαλάρωση «απειλή» για τα έσοδα από τόκους

v