Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

Ρευστότητα: Ποιος χρειάζεται τις τράπεζες;

Ρευστότητα: Ποιος χρειάζεται τις τράπεζες;

Οι ευρωπαϊκές εταιρίες ζηλεύουν το παράδειγμα των αμερικανικών και αναζητούν τη ρευστότητα όχι στις τράπεζες, αλλά στην αγκαλιά των εταιρικών ομολόγων. Πώς λειτουργεί αυτή η αγορά και πόσο προσιτή είναι σε μια ευρωπαϊκή εταιρία;

ΜμΕ: Υπάρχει χρήμα μετά τις τράπεζες;

ΜμΕ: Υπάρχει χρήμα μετά τις τράπεζες;

Οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις της Ευρώπης έχουν ως σχεδόν αποκλειστική πηγή ρευστότητας τις τράπεζες. Όταν όμως αυτός ο κρουνός κλείνει, η ραχοκοκαλιά της οικονομίας πρέπει να στραφεί αλλού. Πού όμως;

Διαδικτυακός πόλεμος για το πλαστικό χρήμα

Διαδικτυακός πόλεμος για το πλαστικό χρήμα

Τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια είναι εδώ και αλλάζουν το τοπίο για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και για τους καταναλωτές. Τα νέα δεδομένα και ο πόλεμος Visa και Mastercard με το Pay Pal.

Οι e-συναλλαγές και οι νέες στρατηγικές μάρκετινγκ

Οι e-συναλλαγές και οι νέες στρατηγικές μάρκετινγκ

Νέα δεδομένα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Ποιες ευκαιρίες υπάρχουν για προσφορές και εμπορική εκμετάλλευση. Πώς στήνονται οι πλέον πετυχημένες στρατηγικές των πολυεθνικών για προσέλκυση καταναλωτών. Μάθετε για... το μέλλον.

Η μεταβλητότητα βάζει φωτιά στα νομίσματα

Η μεταβλητότητα βάζει φωτιά στα νομίσματα

Οι αγορές ισοτιμιών που κάθισαν ήσυχες το 2012 τώρα μοιάζουν έτοιμες να ξαναπάρουν φωτιά, λένε οι ειδικοί. Ποια είναι τα σινιάλα που δείχνουν αναταράξεις. Πού κρύβονται οι ευκαιρίες για τους επενδυτές.

Ευρωτράπεζες: Πώς θα ξαναγίνουν ελκυστικές

Τι πρέπει να αλλάξουν τα ευρωπαϊκά τραπεζικά ιδρύματα για να αποτελέσουν ξανά αντικείμενο επενδύσεων; Ο ρόλος των κεντρικών τραπεζών, το νέο μοντέλο διαχείρισης και ο διαχωρισμός από τις επενδυτικές δραστηριότητες.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ομόλογα έργου: Μια «άλλη» χρηματοδότηση

Τα ομόλογα έργου ή project bonds είναι ένα ακόμη χρηματοδοτικό εργαλείο που εντός του 2013 αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του. Πώς λειτουργούν και τι μυστικά κρύβει η αγορά τους.

Τα ομόλογα που γύρισαν από το κρύο

Οι εκδόσεις ομολόγων σε εγχώριο νόμισμα είναι πιθανό να αναλάβουν αρκετό από το βάρος της χρηματοδότησης στην Κεντρική και Αν. Ευρώπη. Τα μυστικά και τα εμπόδια μιας «κρυμμένης» αγοράς χρήματος.

Μετοχές: Το "καυτό" επενδυτικό χαρτί του 2013;

Όλο και περισσότερες ενδείξεις λένε ότι οι μετοχές ίσως αποτελέσουν μια εξαιρετική επενδυτική επιλογή για το 2013. Η μερίδα του λέοντος ανήκει πιθανόν στις αναδυόμενες αγορές. Σε τροχιά ανάκαμψης η Ευρώπη.

Η οσμή του κινδύνου και η σωστή ηγεσία

Να πληρώνεις μια ομάδα ανθρώπων για να εντοπίσει τους πιθανούς τρόπους να καταστραφεί η δουλειά σου! Υπερβολή ή συνετή άμυνα; Περιπτώσεις όπως η Kodak δείχνουν την ανάγκη να είσαι σε συνεχή εγρήγορση.

Η Κωνσταντινούπολη προ των... "σαλονιών"

Ευρώ ή... να μην Ευρώ;

Μάχη με την κρίση για τις ισπανικές τράπεζες

Οι κορυφαίες τράπεζες για το 2012

Ευρωζώνη: Tραπεζική ενοποίηση Vs κρίσης

Το bull market περιμένει στη γωνία

Αντίο Ελβετία, καλημέρα ...Ασία!

Απουσία γυναικών από διοίκηση τραπεζών

Τουρκία: O ανορθόδοξος πόλεμος της CBRT

Η ενέργεια από σχιστόλιθο αλλάζει τον πλανήτη

v