Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

The BANKER

"Γρίφος" το Libor μετά το σκάνδαλο Barclays

Το Libor ένα από τα βασικά εργαλεία της σύγχρονης χρηματοοικονομικής έδειξε τα πήλινα πόδια του με ένα ηχηρό σκάνδαλο. Πώς λειτουργεί και ποιες είναι οι κερκόπορτες που επιτρέπουν τη χειραγώγηση της αγοράς.

Ο

Ο "made in France" φόρος ταράζει τις αγορές

Ο γαλλικός Φόρος Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών που επέβαλε η κυβέρνηση Ολάντ ταράζει τις αγορές. Οι απειλές ότι θα φύγουν από την Πόλη του Φωτός. Περί τίνος πρόκειται και ποιους πλήττει.

Το ρέμνιμπι θα πάρει τη θέση του ευρώ;

Το ρέμνιμπι θα πάρει τη θέση του ευρώ;

Ενώ οι ΗΠΑ χωλαίνουν και η Ευρώπη ισορροπεί στο χείλος της αβύσσου, το κινέζικο ρέμνιμπι έρχεται με φόρα για να καταλάβει τη θέση που του αξίζει(;) στις παγκόσμιες συναλλαγές. Θα τα καταφέρει;  

Κλειστές κάνουλες από τις γερμανικές τράπεζες

Κλειστές κάνουλες από τις γερμανικές τράπεζες

Αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, και οι μικρομεσαίες γερμανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα δανεισμού. Μήπως όμως εκεί το πρόβλημα είναι των τραπεζών και του γερμανικού οικονομικού μοντέλου;

Πώς θα συμμορφωθεί η Ελλάδα

Πώς θα συμμορφωθεί η Ελλάδα

Τους τέσσερις λόγους αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος εντοπίζουν τέσσερις ειδικοί. Tο The Banker περιγράφει τα λάθη και το τι πρέπει να συμβεί για να επιστρέψει η χώρα στο... μονοπάτι της αρετής.

Visa και Mastercard σε σταυροδρόμι

Η Visa και η Mastercard μετά το «διαζύγιό» τους με το τραπεζικό σύστημα ζουν τη νέα εποχή. Τι αλλάζει στoν κόσμο των πιστωτικών καρτών. Η μείωση στη χρήση και η... επανάσταση για τις χρεωστικές κάρτες.

Εμπορεύματα: Πονοκέφαλος η συσχέτιση

Οι συσχετίσεις στις τιμές των εμπορευμάτων μεταξύ τους ή με άλλα στοιχεία ενεργητικού κάνουν ακόμη δυσκολότερο το γρίφο της μεταβλητότητας. Γιατί οι συσχετίσεις τράβηξαν και τους financial traders στο παιχνίδι.

Τράπεζες: Ο κίνδυνος της στάθμισης κινδύνου

Οι σταθμίσεις του κινδύνου δίνουν το μέτρο του ρίσκου και για τις τράπεζες. Πώς θα προκύπτουν αυτές οι σταθμίσεις μετά τη Βασιλεία, τι θα αλλάξει στον τραπεζικό κλάδο και ποια σημεία θα επηρεάσουν την εποπτεία;

Η Τουρκία ανοίγει τα φτερά της

Η Τουρκία κάνει τις δικές της κινήσεις στρατηγικής. Εξασφαλίζει στις επιχειρήσεις και τις τράπεζες τις ζηλευτές συνθήκες ανάπτυξης εντός και εκτός της χώρας. Τα παραδείγματα εταιριών.

Εμπορεύματα: Οι δεσμοί και τα "δεσμά"

Η ανάπτυξη των αναδυόμενων αγορών αλλάζει τη στρατηγική για τον κλάδο των commodities. Πώς αλλάζουν οι ρυθμιστικές αρχές τη σχέση ανάμεσα σε τράπεζες, εμπορικούς traders και επενδυτικά funds.

Πετρέλαιο: Αν το χετζάρεις, μπορεί να ρεφάρεις

Η Πορτογαλία ανακάμπτει... αργά - αργά

Το αίνιγμα των αναδυόμενων αγορών

Ρουμανικές εταιρίες μόνες ψάχνουν...

Kύπρος: "Λιγότερη Ελλάδα" για ανάκαμψη

Τράπεζες:Σωσίβιο EKT για την επόμενη ημέρα

Ισλανδία: Μετά την καταστροφή τα διλήμματα

Μια βαριοπούλα για να σπάσουμε ένα καρύδι

Η βαλκανική απομόχλευση των τραπεζών

Το μέλλον της τραπεζικής και τα «κέρδη»

v