Συνεχίζονται τα μικτά πρόσημα στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, με μόνη διαφορά ότι επιδεινώνεται η εικόνα στο γαλλικό χρηματιστήριο, με τον δείκτη CAC 40 να σημειώνει συνεχόμενα νέα χαμηλά ημέρας.
Αιτία η επίθεση που δέχονται τα γαλλικά ομόλογα. Να σημειωθεί ότι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, η απόδοση του γαλλικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 4,10%, όταν του αντίστοιχου ιταλικού είναι στο 4,07% και του ελληνικού στο 3,92%.
Ερχόμενοι στο Χ.Α., η επαφή του Γενικού Δείκτη με το όριο των 2.700 μονάδων δείχνει ότι φέρνει λελογισμένη διόρθωση.
Άλλωστε, στο αμέσως προηγούμενο σχόλιο η στήλη, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «ο τζίρος του πρώτου ημιώρου, που έφτασε τα 30,5 εκατ., από τα οποία τα 6,2 εκατ. αφορούσαν "πακέτα" (ΠΕΙΡ), άφηνε υπόνοιες μερικού "ξεφορτώματος" και πράγματι η συνέχεια έδειξε να δικαιώνει τους πιο συντηρητικά σκεπτόμενους».
Σε κάθε περίπτωση και ενώ συμπληρώθηκαν οι πρώτες τρεισήμισι ώρες συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης έχει κινηθεί μεταξύ 2.701,8 (+0,55%) και 2.667,66 μονάδων (-0,72%), ενώ ο τζίρος πλησιάζει τα 115 εκατ., από τα οποία τα 18,6 εκατ. αφορούν προσυμφωνημένες συναλλαγές (ΠΕΙΡ, ΑΛΦΑ, ΔΕΗ, AKTR, REALCONS, ΑΔΜΗΕ, ΕΤΕ).
Με τον τραπεζικό κλάδο να ηγείται της διόρθωσης, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το -0,97% του ΔΤΡ, οι τίτλοι που σημειώνουν τις μεγαλύτερες, μέχρι στιγμής, απώλειες είναι οι ΑΛΦΑ (-1,98%), OPTIMA (-1,41%), AKTR (-1,14%), ALWN (-1,8%) και ΕΕΕ (-1,47%). Από τους θετικούς πρωταγωνιστές, ξεχωρίζει το +2,89% της ΜΟΗ, που διεκδικεί κλείσιμο σε νέα ιστορικά υψηλά, και το +1,23% της ΑΡΑΙΓ.
Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά και θα είναι θετική ένδειξη το κλείσιμο του δείκτη κοντά στα υψηλά ημέρας.