ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Στόχος του Euro2day.gr είναι να καλύψει την ανάγκη για έγκαιρη και έγκυρη χρηματοοικονομική ενημέρωση προσφέροντας ελεύθερη πρόσβαση σε υπηρεσίες "προστιθέμενης αξίας", στο επενδυτικό κοινό, τους επαγγελματίες της αγοράς, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο για τις εξελίξεις στην οικονομία, τις αγορές, τις επιχειρήσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Συνδυάζοντας τα συστατικά στοιχεία μίας ημερήσιας εφημερίδας και ενός τεχνολογικά εξελιγμένου real time - online "δικτυακού τόπου" το Euro2day.gr, ανανεώνεται συνεχώς, με πρωτογενές ειδησεογραφικό υλικό, σχόλια και αναλύσεις τα οποία συλλέγουν, αξιολογούν και επεξεργάζονται περισσότεροι από 30 επαγγελματίες δημοσιογράφοι ειδικευμένοι στο χώρο της οικονομίας και των επενδύσεων, ενώ διαθέτει και οργανωμένο τμήμα συνεχούς παρακολούθησης των διεθνών αγορών. Τις σελίδες του πλαισιώνουν live δείκτες τιμών και δεδομένων για τις ελληνικές και τις ξένες αγορές.

Για την πληρέστερη ενημέρωση του κοινού του το Euro2day.gr συνεργάζεται επίσημα, διαθέτοντας τα αντίστοιχα δικαιώματα για την Ελλάδα με τους Financial Times, την αμερικανική εταιρία γεωπολιτικών πληροφοριών και αναλύσεων STRATFOR και την κορυφαία εταιρία παροχής στοιχείων για τις αγορές FACTSET.

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Media2Day Εκδοτική Α.Ε. www.media2day.gr

Με έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες, στην αξιοποίηση της ευελιξίας που προσφέρουν τα σύγχρονα media, αλλά και δέσμευση για αξιόπιστη δημοσιογραφία και έγκυρη ενημέρωση, ο όμιλος της Media2Day Εκδοτική μετέφερε στην online εποχή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχει διαμορφώσει όλα αυτά τα χρόνια με το κοινό της.

Τέσσερα μεγάλα Portals (www.euro2day.gr, www.in2life.gr, www.iatronet.gr, www.mama365.gr) και ένα εξειδικευμένο website, (www.stocklearning.gr), μια εβδομαδιαία επενδυτική εφημερίδα (ΜΕΤΟΧΟΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ) και σειρά εταιρικών εκδόσεων, αντανακλούν τη μακρά πείρα της εταιρείας, αλλά και τη διαρκή εξέλιξή της μέσα από καινοτόμες εφαρμογές και πρωτοποριακούς τρόπους παροχής των υπηρεσιών της.

Η Media2day και οι θυγατρικές της απασχολούν περισσότερα από 85 στελέχη και συνεργάτες, ενώ έχουν συναφθεί διεθνείς συνεργασίες με ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως οι «Financial Times», η εταιρία γεωπολιτικών αναλύσεων και intelligence «STRATFOR» και η κορυφαία εταιρία παροχής δεδομένων για τις αγορές «Factset».

Μεταξύ των πρωτοποριακών δραστηριοτήτων της Media2day περιλαμβάνεται και η οργανωμένη παροχή εξειδικευμένων οικονομικών και ιατρικών πληροφοριών (news vendor) σε συνδρομητικά on line δίκτυα μεγάλων εταιρικών ομίλων καθώς και σε παρόχους χρηματιστηριακών δεδομένων.

Επωνυμία:
Media2day Εκδοτική Α.Ε.
Διακριτικός Τίτλος:
Media2day Α.Ε.
Τίτλος:
Euro2day
Έδρα:
Χαλάνδρι Αττικής
ΑΦΜ:
094542790
Δ.Ο.Υ.:
ΦΑΕ Αθηνών
Αρ.ΓΕΜΗ:
003221801000
Διεύθυνση:
Παπανικολή 50 Χαλάνδρι 15232
Τηλέφωνο:
2106856120
Ιδιοκτήτης:
Media2day Εκδοτική Α.Ε.
Νομ.Εκπρόσωπος:
Γεώργιος Παπανικολάου
Διευθυντής:
Γεώργιος Παπανικολάου
Δ/ντής Σύνταξης:
Παντελής Αρσένης
Διαχειριστής:
Γεώργιος Παπανικολάου
Δικαιούχος Domain Name:
Media2day Εκδοτική Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Σπούδασα Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΑΣΟΕΕ (νυν Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και παρακολούθησα σεμινάρια δημοσιογραφίας στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Ξεκίνησα τη Δημοσιογραφία στα μέσα της δεκαετίας του 80, με ρεπορτάζ επί θεμάτων Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής σε ειδικά περιοδικά, (ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ) σε εφημερίδες (ΕΞΠΡΕΣ, 24 ΩΡΕΣ) και στο ραδιόφωνο του SKAI.

Τη δεκαετία του 90, διατέλεσα αρχισυντάκτης βάρδιας ειδήσεων στο ραδιοσταθμό SKAI, Διευθυντής Σύνταξης του εξειδικευμένου περιοδικού "Bank Assurance", διευθυντής σύνταξης του οικονομικού και life style περιοδικού "Money & Life", μόνιμος συνεργάτης του ενθέτου «Οικονομία» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, και δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ

Εργάστηκα επί σειρά ετών στην οικονομική εφημερίδα ΕΞΠΡΕΣ, όπου και ανέλαβα το 1999-2000, υπεύθυνος έκδοσης του ημερήσιου ενθέτου «Χρηματιστήριο».

Από το 2002 είμαι Γενικός Διευθυντής και υπεύθυνος των Μέσων Ενημέρωσης της Media2day Εκδοτική ΑΕ, με επίκεντρο τη δημιουργία και ανάπτυξη του «χαρτοφυλακίου» δικτυακών τόπων που σήμερα διαθέτει o όμιλος και αρχικό project τη δημιουργία και ανάπτυξη του Euro2day.gr

Είμαι παντρεμένος με ένα παιδί και μου αρέσει η σκοποβολή, η γυμναστική, το διάβασμα και οι ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Οι σπουδές κοινωνιολογίας στο Πάντειο ήταν το βασικό εφόδιο για να αρχίσει μια διαφορετική διαδρομή, αυτή που αναζητούσε τι κρύβεται πίσω από τους αριθμούς. Αρχικά, στα φοιτητικά χρόνια, η καταχώρηση ισολογισμών, στη συνέχεια οι πρώτες προσπάθειες ανάλυσής τους.

Κλαδικές έρευνες και τα πρώτα ρεπορτάζ ακολούθησαν και, το 1997, ήρθε το ένθετο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας «Οικονομία».

Τρία χρόνια επιχειρηματικό ρεπορτάζ και μετά ένα διάλειμμα για το Πολεμικό Ναυτικό.

Η πορεία συνεχίστηκε, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των ειδικών ενθέτων, αλλά και τον συντονισμό της έκδοσης του ενθέτου της «Οικονομίας».

Στην «ΚΕ» η διαδρομή ολοκληρώθηκε το 2011, όταν η εφημερίδα σταμάτησε να κυκλοφορεί. Είχε ήδη όμως ξεκινήσει το επόμενο βήμα, το Euro2day.gr. Η μαγεία του διαδικτύου και η συνεχής προσπάθεια για ακρίβεια και ταχύτητα.

Ενα στοίχημα που κερδίζεται κάθε μέρα.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ

Συχνά με ρωτούν πώς βρέθηκα με integrated master από τη Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών του ΕΜΠ στα γρανάζια της δημοσιογραφίας και δη στην πολιτική οικονομία και τις αγορές: μοιάζει σχήμα οξύμωρο.

Πάντα με γοήτευε η οικονομία και οι μηχανισμοί με τους οποίους λειτουργεί στην κοινωνία, κουβαλώντας τις ανησυχίες ενός μηχανικού που δεν του αρκεί να βουτάει μόνο στους φυσικούς νόμους και στις εξισώσεις.

Επεκτείνοντας την περίφημη φράση του Καρλ φον Κλάουζεβιτς, «ο πόλεμος είναι η συνέχεια της πολιτικής με άλλα μέσα», θα μπορούσε να ισχύει το εξής: «η πολιτική είναι η συνέχεια της οικονομίας με άλλα μέσα». Οι περίοδοι των κρίσεων ίσως είναι η πιο τρανταχτή απόδειξη.

Το 1997 έκανα το πρώτο βήμα, ως οικονομικός συντάκτης, με μια σύντομη συνεργασία στον Alpha TV. Την ίδια χρονιά, ξεκίνησα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» (ένθετο «Οικονομία») μέχρι το 2011. Παράλληλα από το 2000 εργάστηκα επί 11 χρόνια στην «Ημερησία» και στην “Η-Online”.

Το 2013-14, δούλεψα στη 2η έκδοση της «Ελευθεροτυπίας» και στο site. Το τέλος κι αυτής της εφημερίδας με έφερε να περνώ από τo enikos.gr.

Τα επόμενα χρόνια εργάστηκα στο Υπ. Οικονομίας (προγράμματα ΕΣΠΑ, επιχειρηματικές και χωρικές επενδύσεις) και στο Υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας (αγορά ενέργειας κυκλική οικονομία, περιβάλλον, χωρικός σχεδιασμός).

Επιπλέον εργαλείο σε έναν τρελό μιντιακό ψηφιακό κόσμο είναι η εξειδίκευση στη “Διαχείριση New Media” από τον Τεχνοβλαστό του ΑΠΘ.

Κολλημένος με την μπάλα, παίζω στο πρωτάθλημα Τύπου. Αμετανόητος κιθαρίστας, σπούδασα στο «Ωδείο Μουσικής Πράξης». Πλέον περιορίζομαι στα ρεσιτάλ δωματίου στο σπίτι, με τις δίδυμες κόρες μου, αλλά επιφυλάσσομαι για νέες συναυλίες...

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννήθηκα το 1976 στην Αθήνα. Αποφοίτησα από το Β' Λύκειο Πεύκης και εν συνεχεία, σπούδασα οικονομικά και ναυτιλιακά στο BCA College. Πτυχίο στο shipping έλαβα από το LSE στο Λονδίνο.

Έχω εργαστεί σε ναυτιλιακές εταιρίες από το 1994 και στον οικονομικό Τύπο από το 1998. Έχω περάσει από διάφορα «μαγαζιά» όπου εργάστηκα στο οικονομικό ρεπορτάζ (Βήμα, Οικονομία, Forum, Νέα Ελλάδα, Χώρα) ενώ στο Euro2day.gr εργάζομαι από το 2003.

Δύσπιστος εκ πεποιθήσεως, άθεος εκ γενετής, γάβρος από κούνια. Τον -όποιο- ελεύθερο χρόνο μου, απορροφούν αδίστακτα τα δυο μου παιδιά.

Μου αρέσει το διάβασμα (αλλά πού χρόνος), η ροκ μουσική, τα ταξίδια, το κυνήγι (της επικαιρότητας) και το ποδόσφαιρο.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

NEWSROOM

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ
Τηλ.: 210-6856120, εσωτ. 125, 126, 128, 130. Fax: 210-6843704
Κεντρικό email: [email protected]

Εχω σπουδάσει στη σχολή Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, όπου κάνω και το μεταπτυχιακό μου πάνω στην Ενέργεια.

Με τη δημοσιογραφία τολμώ να πω ότι η σχέση μου ήταν... καρμική, καθώς ανέκαθεν μου άρεσε να γράφω και να μαθαίνω!

Στο Euro2day.gr δουλεύω από το 2022 με εξειδίκευση σε θέματα εγχώριας και διεθνούς επικαιρότητας.

Μιλάω τρεις γλώσσες, λατρεύω τον χορό έχοντας πειραματιστεί με όλα τα είδη του, ενώ παράλληλα ολοκληρώνω τη συγγραφή του πρώτου μου βιβλίου.

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Τελείωσα τη Νομική της Κομοτηνής το 2000, ενώ είχα ήδη μεταπηδήσει στη δημοσιογραφία, όταν ξεκινούσε το διαδίκτυο στην Ελλάδα.

Επί σειρά ετών είχα την ευθύνη της πρωινής βάρδιας του Euro2day.gr όταν ακόμη οι εργαζόμενοι στα διαδικτυακά μέσα έμοιαζαν κάτι ημιεξωτικό.

Όταν ξεκίνησε το In2life.gr, ως "αδελφάκι" του Euro2day.gr στην αρχή, το ανέλαβα και πλέον, αυτό μαζί το άλλο site του ομίλου της Media2day, το Iatronet.gr, όπου έχω αντίστοιχα καθήκοντα καταναλώνουν τη μερίδα του λέοντος από το χρόνο μου.

Στο Euro2day.gr δημοσιεύω συνεντεύξεις με όσους έχουν κάτι να πουν και, σπανιότερα, ειδικά ρεπορτάζ.

Διαβάζω ιστορία, παίζω σκάκι και- όποτε στριμώξω κάποιον, της συζύγου περιλαμβανομένης- wargames. Έχω δύο πιτσιρίκια που έχουν πλάκα.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννήθηκα και μεγάλωσα, στο κέντρο της Αθήνας, στο εξωτικό Γκύζη, όπου, παιδί του Δημοτικού, έπαιζα, ανέμελα στους δρόμους, μήλα, κυνηγητό και αμπάριζα.

Άριστη μαθήτρια ανέκαθεν, όχι με σκοπό τη γνώση, αλλά από πείσμα, διασκέδαζα την οικογένειά μου «λέγοντας τις ειδήσεις», ως κεντρική παρουσιάστρια του... σπιτιού.

Κάπου στο Γυμνάσιο, αποφάσισα ότι θέλω να γίνω δημοσιογράφος. Οι πανελλαδικές εξετάσεις με οδήγησαν στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Παντείου.

Ακολούθησε ο Flash 96 για «μόλις» 17 χρόνια, η τηλεόραση του Alpha για μια δεκαετία, το Mega, το Έψιλον και το Euro2day.gr.

Μητέρα δύο παιδιών και κάτοχος μεταπτυχιακού Πληροφορικής, αυστηρή με τον εαυτό μου (γιατί μπορούσα καλύτερα), υπερβολικά και αδικαιολόγητα συναισθηματική, προσπαθώ να κοιτάζω μπροστά, όχι πάντα με μεγάλη επιτυχία...

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και ιστορία στο Πάντειο Πανεπιστήμο και στην Νομική Αθηνών, όπου εκπόνησα τη διδακτορική μου διατριβή στην πολιτική φιλοσοφία του Τζον Ρωλς.

Από το 2011 εργάζομαι ως συντάκτης ροής ειδήσεων στο Euro2day.gr, με έμφαση στο διεθνές ρεπορτάζ.

Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω, βλέπω ταινίες (φανατικά) και δοκιμάζω μπίρες στις τοπικές παμπ του Χαλανδρίου, κατά προτίμηση παρακολουθώντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Ιούλιο του 1977. Σπούδασα οικονομικά στην Αγγλία και έχω μεταπτυχιακό τίτλο στη «Τραπεζική και Χρηματοοικονομική Διοίκηση» από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μιλάω αγγλικά αλλά και ισπανικά. Εργάζομαι στο Euro2day.gr από το 2008 και ασχολούμαι κυρίως με τις ελληνικές επιχειρηματικές και οικονομικές ειδήσεις καθώς και με διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές.

Λατρεύω τα ταξίδια και αγαπημένος μου προορισμός είναι η Ισπανία.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Από τα χρόνια της νιότης ήξερα ότι με δύο πράγματα δεν ήθελα να ασχοληθώ: με τα Οικονομικά και τα Ναυτιλιακά. Έτσι, σπούδασα στη Φιλοσοφική και στo Πάντειο.

Στη Φιλολογία πήρα το δίδαγμα των μεγάλων τραγικών, ότι η ζωή απαντά για σένα πολύ πριν από σένα, και από τα μεταπτυχιακά στην Επικοινωνία έμαθα το καταστάλαγμα των σύγχρονων θεωρητικών, ότι πιο σημαντικό από τα ίδια τα πράγματα είναι τι λέγεται γι’ αυτά. Κι αυτά συνδυάζω.

Με πιο ήσυχη συνείδηση λοιπόν, στους δύο μεγάλους επαγγελματικούς σταθμούς συγκαταλέγεται το Euro2day.gr (οικονομικά) και το περιοδικό Εφοπλιστής (ναυτιλιακά), όπου για χρόνια υπήρξα επιμελητής ύλης και αρθρογράφος.

Η πρώτη δουλειά στον Τύπο ήταν διόρθωση στην εφημερίδα Εξπρές, ενώ μεταξύ άλλων ακολούθησε πέρασμα από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΡΤ, από την εκπαίδευση, και φυσικά η φιλολογική επιμέλεια δεκάδων εκδόσεων, επιστημονικών και λογοτεχνικών. Στον ελεύθερο χρόνο, όμως, προσπαθώ να θυμάμαι ότι η ζωή είναι πιο ωραία χωρίς οθόνες...

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Η δημοσιογραφική μου πορεία ξεκίνησε το 1997, από τις Ειδικές Εκδόσεις της οικονομικής εφημερίδας "Εξπρές", του ομίλου Καλοφωλιά.

Εργάστηκα εννέα χρόνια στον όμιλο, ως συντάκτρια διεθνών και ναυτιλιακών ειδήσεων της "Εξπρές", ως εσωτερική συντάκτρια στην ιστοσελίδα www.express.gr καθώς και στο Kapatel. Από το 2006 είμαι εσωτερική συντάκτρια στo Euro2day.gr. Έχω μεταφράσει κείμενα από τα αγγλικά στα ελληνικά και από τα ελληνικά στα αγγλικά για τις ειδικές εκδόσεις της εφημερίδας «Εξπρές», για την ICAP, για το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», για το περιοδικό «Logistics» και για την έκθεση Ποσειδώνια.

Είμαι κάτοχος MA του τμήματος δημοσιογραφίας και νέων τεχνολογιών του Πανεπιστημίου DUK της Αυστρίας.

Στα ενδιαφέροντά μου περιλαμβάνονται η ιστορική έρευνα και η λαογραφία.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ & ΣΧΟΛΙΑ

Μπήκα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο αλλά η δημοσιογραφία καραδοκούσε κάπου στο τρίτο έτος με τη μορφή της ιδιωτικής ραδιοφωνίας – και τα συναρπαστικά πρώτα μαθήματα: 24 ώρες το 24ωρο alert, συμπυκνωμένο ρεπορτάζ, ζωντανός λόγος με εικόνες.

Πολύ σύντομα πέρασα στη σχολή, του έντυπου λόγου: «το τι έγινε το μάθαμε... χθες, σήμερα ο αναγνώστης πρέπει να μάθει από την εφημερίδα γιατί έγινε και τι έρχεται».

Κι ύστερα, ήρθε το Internet. Το site πάντρεψε «το έγκυρο και το έγκαιρο», το 24ωρο alert και το διαρκές «ξεψάχνισμα» έγιναν ένα, το γκλιν γκλιν των εισερχόμενων στο e mail ανταγωνίζεται το ντριιιν του κινητού και το πληκτρολόγιο διεκδικεί μία θέση στις ακτινογραφίες χεριού του μέλλοντος.

Με δύο λέξεις: Δεν έπληξα. Κι έτσι όπως με κόβω, δεν πρόκειται να πλήξω.

H (δημοσιογραφική) ζωή άλλωστε είναι ωραία. Ακόμη και με το 24ωρο alert – ή εξαιτίας του.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννημένος Ν. Φάληρο- αλλά παιδιόθεν βάζελος- και ουσιαστικά τέταρτης γενιάς Παγκρατιώτης (Rossoneri Boys)- μια ζωή οπαδός του ΑΟΠ.

Στην δημοσιογραφία από το 1985 (να΄ναι καλά ο Μάκης Γιομπαζολιάς), στο χρηματιστηριακό ρεπορτάζ το καλοκαίρι του ΄86 ή ΄87 δεν καλοθυμάμαι (με την παρότρυνση του Μιχάλη Ανδρουλιδάκη), τα πιο ανέμελα χρόνια στα... Max (γεια σου Μανώλη Αναγνωστάκη) αλλά και πολύ ρ/φ- τότε με βινύλιο και χωρίς play list σε Jeronymo Grrovy, Rock FM, SkyRock, Πειραιάς κ.λ.π.

Με βοήθειες από τους αδελφούς Νιάκα (Χρηματιστήριο, ωραίες εποχές), με Π. Μπουσμπουρέλη (ΙΣΟΤΙΜΙΑ στα καλά της), με πολύ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ αλλά και συνεργασίες διάφορες σκόρπιες δεξιά & αριστερά.

Στα intrtnetικά από το... πρωτόλειο Eco2day και από την αρχή του 2002 στο Euro2day.gr (με σταθερό τιμονιέρη, όπως αποδεικνύεται στα δύσκολα, τον Γιώργο Παπανικολάου). Από τον Ιανουάριο του 2008 και στον Μέτοχο & Επενδύσεις...

Kαι συνεχίζουμε...όρθιοι, Δόξα σοι ο Θεός.

Αθεράπευτα τοπικιστής Παγκράτι - Καισαριανή μια ζωή, "Ιθάκη" μου η Τήνος, αδυναμίες μου οι μπύρες (σχεδόν αποκλειστικά ελληνικές), η περιήγηση σε Ελλάδα και τον κόσμο και πολύ μουσική.

Από τα λίγα σοβαρά στη ζωή μου ο 2μετρος πλέον Κωνσταντίνος μου και η μανούλα του Ευφροσύνη.

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Όλα ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 1992 (η φωτό είναι από κάποια χρόνια αργότερα) από το περιοδικό Τρόφιμα & Ποτά, του μέντορα μου Κυριάκου Κορόβηλα, απ’ όπου δεν έλεγα να φύγω.

Σε αυτή τη μακρόχρονη πορεία, έχω εργαστεί μεταξύ άλλων στην Εξουσία, Τα Νέα, στο Fortune, στο Forbes, στο Κεφάλαιο, στην Επένδυση, στη Βιομηχανική Επιθεώρηση, στην Εξπρές, στο One Channel κ.α.

Η διαδικτυακή μου καριέρα ξεκίνησε από τον flash.gr. Επόμενος σταθμός ήταν το Euro2day.gr, στο οποίο και επέστρεψα τον Νοέμβριο, το Capital.gr, ενώ από το 2017 είμαι στην ομάδα του Insidestory.gr.

Λατρεύω τη θάλασσα (και όχι δεν έχω σκάφος για να σας πάω καμμία βόλτα), τη Γενιά του ’30 και τη Μεγάλη Χίμαιρα του Μ. Καραγάτση.

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη από την οποία έφυγα για σπουδές. Απέκτησα πτυχίο στην Κοινωνική Ανθρωπολογία και Ιστορία, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και μεταπτυχιακό στις Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία, στο Πάντειο.

Η δημοσιογραφία ήταν ένα όνειρο που έγινε πράξη, λίγο μετά τις σπουδές. Άρπαξα την ευκαιρία, όταν ήρθα στην Αθήνα, ξεκινώντας από το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο. Το ραδιόφωνο υπήρξε το «σχολείο», κάνοντας αρχικά ελεύθερο ρεπορτάζ. Υπήρξα συντάκτης στο stokkokino.gr και αργότερα εκφωνητής στα δελτία ειδήσεων.

Το πρώτο μεγάλο σκαλοπάτι ήταν το ρεπορτάζ ενέργειας. Παρά το γεγονός πως ήταν ένας άγνωστος κλάδος ρίχτηκα στο διάβασμα, με το ενδιαφέρον να μεγαλώνει. Στηρίγματα μου αγαπημένοι συνάδελφοι, που με βοήθησαν από την αρχή. Το ρεπορτάζ μου άνοιξε τις πόρτες για συνεργασίες αρχικά με το Energia.gr και αργότερα στο iEnergeia.gr. Η συμμετοχή μου στο Euro2day.gr είναι το δεύτερο σκαλοπάτι και μια μεγάλη πρόκληση.

Έχω αποκτήσει με τη σύντροφο μου Κωνσταντίνα δύο μικρά παιδιά, την Αγγελική και τον Αλέξανδρο. Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να διαβάζω βιβλία, ενώ τελειώνω το δεύτερο μεταπτυχιακό στις Επιστήμες της Αγωγής, στο ΕΑΠ.

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου , μου άρεσε να τρέχω και να γράφω. Χρήσιμα προσόντα για δημοσιογράφο , δεν νομίζετε;

Όταν αποφοίτησα λοιπόν από το Pierce College το 1998, πέρασα στην Πάντειο και συγκεκριμένα στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Η «είσοδός» μου ήταν άμεση αλλά η αποφοίτησή μου καθυστέρησε κανά δυο χρόνια , λόγω της εξάρθρωσης και εν συνεχεία της δίκης της 17Ν. Το πτυχίο πάντως το πήρα....

Από το 2007 εργάζομαι στο Euro2day.gr, και από το 1999 στην εφημερίδα Καθημερινή, ενώ κάλυπτα επί πενταετία για τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ το δικαστικό ρεπορτάζ.

Αυτά για την δουλειά...

Κατά τα άλλα, στην προσωπική μου ζωή μαγειρεύω, βλέπω ταινίες, πάω σινεμά, τρέχω για.... αθλητικούς και ... ψυχι(ατρι)κούς λόγους και είμαι ανά πάσα στιγμή έτοιμη να ανέβω στο πρώτο αεροπλάνο για να ταξιδέψω. Ένας κανονικός άνθρωπος δηλαδή....

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία με όνειρα να περιγράφει τίτλους του ΠΑΟΚ αλλά η «φούσκα» που μόλις ξεκίναγε το 1996 τον έριξε στο χρηματιστηριακό- επιχειρηματικό ρεπορτάζ.

Χωρίς τίτλους και με συνέπεια ελεύθερου σκοπευτή γράφει για Χρηματιστήριο, Τράπεζες, Ασφάλειες, άμα τύχει και για ψάρια, με ειδικότητα, όμως, τα... CoCos!

Πέρασε από Εξπρές, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και Ισοτιμία πριν τον επιλέξουν στο Euro2day.gr για λόγους που μόνο η Παναγία ξέρει.

Διαβάζει επί επτά συνεχόμενα χρόνια το ίδιο βιβλίο. Αγριεμένος ανάπηρος που δεν λέει να επιστρέψει… (Tομ Ρόμπινς).

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννήθηκα στην Αθήνα, αισθάνομαι Λάκωνας, έχω αδυναμία στην Κύπρο, τη Λίμνη Ευβοίας, τον Εθνικό Πειραιά, τον Μίκη Θεοδωράκη και φυσικά την οικογένειά μου.

Κάποια στιγμή τέλειωσα την ΑΣΟΕΕ, πήρα master στην περιφερειακή ανάπτυξη, ασχολήθηκα με το ελληνικό χρηματιστήριο στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980 και ασκώ την δημοσιογραφία στο Euro2day.gr και στον Μέτοχο & Επενδύσεις.

Όσο για τα τέσσερα γνωμικά που θυμάμαι, σχεδόν καθημερινά, είναι:

• Ο λόγος ενός ατόμου έχει πολύ μεγαλύτερη αξία από την υπογραφή του.

• Το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο του ανθρώπου είναι οι φίλοι του.

• Όλο τον κόσμο άκουγε, του κεφαλιού σου κάνε.

• Στην Ελλάδα, κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το επάγγελμά του και δυσαρεστημένος από το μυαλό του.

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στην Αθήνα. Από την ηλικία των 8 χρονών έχει τα νεύρα της και διάβαζε ανελλιπώς τις εφημερίδες του μπαμπά της.

Κάπως έτσι της μπήκε η ιδέα να τις γράφει κιόλας, εγκαταλείποντας την Αγγλική Φιλολογία. Της άρεσε το πολιτιστικό ρεπορτάζ, πίστευε ότι θα έκανε ελεύθερο ρεπορτάζ, αλλά επέλεξε τον οικονομικό τύπο.

Εχει εργαστεί στις εφημερίδες Εξπρές, Έξυπνο Χρήμα, Βέτο, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, έχει συνεργαστεί με σειρά ελληνικών περιοδικών, το γαλλικό LePoint, και διεθνείς οικονομικούς οδηγούς. Της αρέσει να παίρνει συνεντεύξεις, αλλά καθόλου να τις απομαγνητοφωνεί. Στο Euro2day.gr καλύπτει το επιχειρηματικό ρεπορτάζ.

Ονειρεύεται να γράψει Ιστορία και μια συλλογή διηγημάτων.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Όταν ήμουνα μικρή ήθελα να γίνω φυσικός. Η λατρεία με τις φυσικοχημείες κράτησε μέχρι να γνωρίσω το μαγικό κόσμο του ραδιοφώνου.

Όταν μαθήτρια της τρίτης γυμνασίου, με προσέλαβαν στο «Ράδιο Σπάρτη» για να κάνω κάθε Παρασκευή 7-8 το βράδυ την εκπομπή «Νότες που χορεύουν» (να λείπουν τα σχόλια) ήταν κάπου... κοντά στο ΄90 – η φυσική πήγε γρήγορα περίπατο.

Ήθελα να γίνω δημοσιογράφος.

Και δεν το μετάνιωσα. Ίσως κάποιες φορές τώρα, μαμά με τρία παιδιά, όταν δεν μου φτάνει ο χρόνος καθημερινά για να τα φέρω όλα βόλτα. Στο Euro2day.gr καλύπτω το Υπουργείο Οικονομικών.

Αλλά όλες οι εργαζόμενες μαμάδες, τους ίδιους προβληματισμούς δεν έχουν;

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Τα ΤΕΙ λογιστικής δεν ήταν στις επιλογές μου. Ήθελα, από όσα θυμάμαι τον εαυτό μου, να κάνω ρεπορτάζ. Έτσι αποφάσισα να φοιτήσω στο Ελληνόφωνο Κολλέγιο (ΚΕΑΣ ΞΥΝΗ) στο τμήμα δημοσιογραφίας και επικοινωνίας διότι σε εκείνη την… παλιά εποχή δεν υπήρχε πανεπιστημιακό ίδρυμα για να σπουδάσει κανείς δημοσιογραφία.

Το 1991, μέσω υποτροφίας, ξεκίνησα τα πρώτα μου δημοσιογραφικά βήματα στην Εφημερίδα «Ημερησία» κάνοντας σελίδα μόδας και ξένο δελτίο. Τρία χρόνια μετά, αν και άσπονδος εχθρός της οδήγησης, αναλαμβάνω το υπουργείο Μεταφορών – Επικοινωνιών και το πρώην ΠΕΧΩΔΕ.

Μέχρι το 2017 που έκλεισε η Ημερησία συνέχιζα την κάλυψη του ρεπορτάζ μεταφορών – τηλεπικοινωνιών.
Παράλληλα για περίπου τρία χρόνια από το 2000 έως το 2003 ήμουν σύμβουλος Τύπου στον Διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ενώ για τέσσερα χρόνια έκανα ρεπορτάζ μεταφορών – επικοινωνιών και στην εφημερίδα «Αξία».

Τα δύο τελευταία χρόνια ήμουν Υπεύθυνη Τύπου και Επικοινωνίας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας – ΕΟΠΥΥ.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Γεννήθηκα στην Αθήνα, αλλά λίγες μόνο ημέρες αργότερα… μετακόμισα στην Κρήτη, όπου και μεγάλωσα.

Η δημοσιογραφία με κέρδισε από τα σχολικά μου κιόλας χρόνια, γι’ αυτό και στο μηχανογραφικό μου η πρώτη επιλογή ήταν το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όσο ήμουν φοιτήτρια, θέλοντας να δω στην πράξη όσα μάθαινα σε θεωρητικό επίπεδο, έκανα την πρακτική μου σε τοπικές εφημερίδες, εταιρείες παραγωγής και στο Star Channel, όπου… ξέμεινα για λίγους μήνες και εργάστηκα στο Δελτίο Ειδήσεων του σταθμού.

Μία βόλτα στην Ιεράπετρα, ωστόσο, έμελλε να με ρίξει στα βαθιά της δημοσιογραφίας, καθώς από το 2008 ξεκίνησε το ταξίδι της Realnews, όπου εργάζομαι μέχρι και σήμερα, καλύπτοντας κατά βάση τουριστικό ρεπορτάζ, αλλά και ελεύθερα επιχειρηματικά θέματα. Στην πορεία ήρθε το tourismtoday.gr και τον Μάιο του 2021, μαζί με την επανεκκίνηση του τουρισμού, το euro2day.gr...

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Τι σχέση μπορεί να έχει η Θεολογία με τη δημοσιογραφία; Στην περίπτωσή μου, έχει, αφού η πρώτη είναι η επιστήμη που σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών πριν από δύο δεκαετίες και η δεύτερη, το λειτούργημα που ασκώ τα τελευταία 16 χρόνια.

Έχοντας περάσει από διάφορα ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων οι εφημερίδες Αδέσμευτος Τύπος και Δημοκρατία, παρά τις δυσκολίες, εξακολουθώ να προσπαθώ για την αντικειμενική ενημέρωση, μέσα από το πολιτικό ρεπορτάζ. Ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος μου είναι αφιερωμένος στην οικογένειά μου, ενώ στα χόμπι μου συμπεριλαμβάνονται ο αθλητισμός, η μουσική και η επαφή με τη φύση.

Καλύπτω τον πολιτικό χώρο για το Euro2day.gr

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Σήμερα εργάζομαι στο Euro2day.gr και στην Real news. Στην παρέα του Euro2day.gr είμαι από τον Ιανουάριο του 2009.

Πριν εργάσθηκα για πέντε (περίπου) χρόνια στην Ημερησία και πιο πριν (στα βάθη των αιώνων) στον Επενδυτή για επίσης πέντε χρόνια από το 1999 έως τις αρχές του 2004.

Πάντα σταθερά καλύπτοντας το τραπεζικό ρεπορτάζ. Βέβαια από τότε μέχρι σήμερα οι τράπεζες έχουν περάσει από το ατελείωτο... καλοκαίρι στο βαρύ χειμώνα και μαζί τους και η χώρα. Το ξεκίνημα της δημοσιογραφικής μου διαδρομής έγινε λίγο νωρίτερα από το 1999 στο διεθνές ρεπορτάζ.

Το πώς βρέθηκα μέσα σε λίγους μήνες από το διεθνές στο οικονομικό είναι μία μεγάλη (ωραία) ιστορία...

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Είμαι οικονομικός αναλυτής με διδακτορικές σπουδές στην οικονομική επιστήμη και σημαντική εμπειρία στην ανάλυση μετοχών σε χρηματιστηριακές εταιρείες και ανεξάρτητες εταιρείες έρευνας.

Θα με συναντήσετε σε κάποιο γυμναστήριο να προσπαθώ να σηκώσω βάρη, διαφορετικά θα περπατάω με τις ώρες στις γειτονιές της Αθήνας. Ταινίες, διάβασμα ή έξοδο με φίλους για φαγητό και όταν υπάρχει χρόνος και χρήμα ταξιδάκια.

Αν έχει δοκιμαστικά ή αγώνες MotoGP, δεν το κουνάω από την TV και το σπίτι, ως φανατικός Ducatista! Για τους φίλους μου είμαι ο troublemaker, για ευνόητους λόγους, ο Καστρινός λόγω καταγωγής ή ο Μοντεσκιέ.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Διαβάζεται περίπου και ανάποδα (το όνομα). Εργατική, πολύ εργατική, συντάκτρια. «Απασφάλισε» στη δημοσιογραφία το 1997, όταν ο Γιάννης Σπράος με την έκθεσή του ζητούσε μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, κι από τότε το έχει... μεταρρυθμίσει τόσες φορές που δεν θυμάται πια...

Δούλεψε σε εφημερίδες και site, μεταξύ των οποίων η Αθηναϊκή, το Έθνος της Κυριακής, ο Επενδυτής, το capital.gr και το matrix24.gr.

Στο Euro2day.gr βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2014. Έχει σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία και Κοινωνική Πολιτική στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας.

Μεταφέρει με επαγγελματισμό και ασφάλεια όλες αυτές τις ειδήσεις που βυθίζουν τους υπόλοιπους σε απόλυτη ανασφάλεια...

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Εργάστηκε σαν βοηθός λογιστή στην RODOIL ΑΕΕΠΥ και στην συνέχεια όλες του οι επαγγελματικές εμπειρίες έχουν σχέση με την παρακολούθηση - περιγραφή των δρώμενων στην εγχώρια Χρηματιστηριακή Αγορά και όχι μόνο, παρά το γεγονός ότι είχε σημαντικές προτάσεις να ασχοληθεί με το... "modeling" (!)

Παρακολουθεί Χρηματιστήριο από το 1987, όταν οι τιμές των μετοχών διαμορφώνονταν "στο κάγκελο", κάθε κλάδος μετοχών διαπραγματευόταν μόλις ένα 20λεπτο, και οι τιμές στο ταμπλώ ήταν "χειροκίνητες" (με ταμπέλες).

Ξεκίνησε να γράφει για το Χρηματιστήριο στην "Ακρόπολις" και ακολούθησαν "Εξπρές", Euro2day.gr (από τις "παλιοσειρές" του site, καθώς ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2003), "Μέτοχος & Επενδύσεις"

Βραχύβιες συνεργασίες στον "Κόσμο του Επενδυτή" και "Παρασκήνιο".

Τηλεοπτική καριέρα στα TEMPO T.V. και POLIS T.V., πάντα ως χρηματιστηριακός παρατηρητής.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ο Dr. Money ξεκίνησε να γίνει αστροφυσικός. Oμως, μετά από μερικά εργαστήρια στη φυσική και στη χημεία κατάλαβε ότι δεν αρκούσε το ενδιαφέρον του για τα UFOs και τους αρχαίους πολιτισμούς των Ινκας κ.τ.λ., για να μετουσιώσει την αγάπη του για την αστροφυσική σε επάγγελμα.

Αποφάσισε λοιπόν να στραφεί σ' ένα πιο πεζό αντικείμενο όπως τα οικονομικά και η δημοσιογραφία.

Κατέληξε λοιπόν να γίνει ο Γιατρός του Χρήματος στο Euro2day.gr αλλά δεν ξέχασε το σκάκι ενώ συνέχισε να παρακολουθεί ποδόσφαιρο παρότι η ομάδα του χρεοκόπησε μ' ενάμιση περίπου χρόνο διαφορά από την Ελλάδα.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος, γόνος επιχειρηματικής και δημοσιογραφικής οικογένειας των Πατρών (Νεολόγος Πατρών, 1879-1973), γεννήθηκε στο Ψυχικό το 1941 και φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια δημοσιογραφικής καρριέρας.

Οικονομολόγος και ειδικός σε θέματα επικοινωνίας, έχει τιμηθεί με 42 δημοσιογραφικά βραβεία και είναι Ιππότης της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας. Εργάστηκε 30 χρόνια στον Οικονομικό Ταχυδρόμο και σε άλλα έντυπα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και συνεργάστηκε με γνωστές εφημερίδες και εξειδικευμένα περιοδικά.

Σήμερα αρθρογραφεί στις εφημερίδες Εστία, Ναυτεμπορική και είναι σύμβουλος στο περιοδικό Μάνατζερ της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων. Επίσης, παρουσιάζει την εκπομπή «Δρόμοι της Ανάπτυξης» στο οικονομικό τηλεοπτικό κανάλι Sbc. Επισης διαδικτυακα,αρθρογραφει στο Εuro2day.gr,στο EBR και στο αγγλοφωνο European Business Review.

Είναι επίτιμος διεθνής πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και διοικητικός πρόεδρος του ελληνικού τμήματός της, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και χρημάτισε επί εξαετία πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Περιοδικού-Ηλεκτρονικού Τύπου.

Από το 2002 είναι μέλος της Γερουσίας για την Ένωση της Ευρώπης, από την οποία και τιμήθηκε για τα άρθρα του περί ομοσπονδιακής Ευρώπης.

 

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Ο μύθος ότι βγαίνουν εύκολα λεφτά, με έκανε να ασχοληθώ με το χρηματιστήριο. Φανταζόμουν τον εαυτό μου να κάθεται τεμπέλικα στην αιώρα, σε μια παραλία της Τζαμάικας. Ευτυχισμένος όπως το ζουζούνι που ζεσταίνεται στον ήλιο, να κερδίζω χρήματα πατώντας τα πλήκτρα του laptop. Το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει στην ζωή μου. Πράγματι, μπορείς να κάνεις χρήματα, αλλά σε καμία περίπτωση άκοπα.

Όλα ξεκίνησαν όταν τελείωσα το σχολείο. Όταν ήρθε η ώρα να σπουδάσω, κανείς δεν περίμενε ότι θα περάσω πρώτος στην Ιατρική Αθηνών. Είχαν δίκιο. Πέρασα εκατοστός δέκατος πέμπτος στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Ήμουν στο αντικείμενο που μου ταίριαζε. Από παιδί, το αγαπημένο μου παιχνίδι ήταν η Monopoly. Πολύ νωρίς προσέλκυσαν το ενδιαφέρον μου οι διεθνείς αγορές, με τις οποίες ασχολούμαι μέχρι σήμερα.

Τον Δεκέμβρη του 2014 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο μου, με τίτλο Επενδυτές χωρίς Σύνορα. Σύντομα θα βγει το δεύτερο, προκειμένου να συμβαδίσω με τον αριθμό των κυπέλλων Ελλάδας που έχω πανηγυρίσει με τον Πανιώνιο...

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

O Νίκος Δρόσος ήρθε στο Euro2day.gr από την Εξπρές, την Καθημερινή, το ΣΚΑΙ και -συνολικά- έναν μάλλον μακρύ κατάλογο εντύπων και ηλεκτρονικών μέσων, στην Ελλάδα και αλλαχού, στα οποία κέρδισε το ψωμί και ενίοτε το παντεσπάνι του, τις τελευταίες τρεις δεκαετίες.

Ψάχνοντας την είδηση, περπάτησε στο πεζοδρόμιο, τους διαδρόμους της Βουλής, του ΟΤΕ αλλά και της Σοφοκλέους.

Ανέβηκε τα βουνά του Κουρδιστάν, το λόφο του Λυκαβηττού, τον Πύργο του Άιφελ και όποια άλλη κορυφή έβαλε στο μάτι, ενώ αρνείται να σταματήσει.

Αν σταματήσει, πιστεύει ότι θα είναι σαν να δέχεται τα πάντα γύρω του –όπως ακριβώς είναι- και αυτό δεν μπορεί να το κάνει.

Θα σημάνει παράδοση και αυτή είναι μια λέξη το νόημα της οποίας αδυνατεί να αντιληφθεί.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Ο Δημήτρης Κοντογιάννης είναι κάτοχος Ph.D στα μακροοικονομικά και την διεθνή χρηματοοικονομική από το City University της Ν. Υόρκης και κάτοχος M.Phil. Κατέχει επίσης M.B.A. και ΒΒΑ στη χρηματοοικονομική από το Baruch College.

Εχει διδάξει οικονομικά στο Baruch College και διεθνή χρηματοοικονομική σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Hunter College της Ν. Υόρκης. Εχει επίσης κάνει έρευνα για συμβόλαια futures σε γνωστή εταιρεία της Γουόλ Στρίτ.

Με την δημοσιογραφία ασχολήθηκε από φοιτητής. Υπήρξε ανταποκριτής του Reuters στην Αθήνα, επιφορτισμένος με την κάλυψη της δραχμής και των ομολόγων, στη πορεία προς την ΟΝΕ. Κατόπιν μεταπήδησε στην Ελευθεροτυπία και τώρα είναι στο Euro2day.gr

Eχει αρθρογραφήσει ή αρθρογραφεί σε έντυπα όπως το Euromoney Magazine, η αγγλική Καθημερινή και η Financial Times.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Leicester της Βρετανίας. Εργάστηκε σε διεθνή πρακτορεία όπως το Dow Jones 1996-1999 και ήταν επικεφαλής του γραφείου του Βρετανικού Bridge News στην Αθήνα 1999-2002.

Συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό/ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 2005-2009 και με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 2009-2010.

Είναι Senior Eurozone Correspondent στο Οικονομικό Πρακτορείο Ειδήσεων ΜΝΙ του Deutsche Borse από το 2010 μέχρι σήμερα.

Αρθρογραφεί στο Euro2day.gr από το 2010.

Δείτε την προσωπική σελίδα στο Euro2day.gr

PROJECT MANAGEMENT

ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

WEB MASTER
Τηλ.: 210-6856120, εσωτ. 219, 205. Fax: 210-6843704

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Η εταιρεία συμμορφώνεται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

v