ΠΡΟΣΩΠΑ

Οι θλιβερές επέτειοι του Σεπτεμβρίου για το Χρηματιστήριο

Οι θλιβερές επέτειοι του Σεπτεμβρίου για το Χρηματιστήριο

Κλείνουν είκοσι χρόνια από το σπάσιμο της χρηματιστηριακής φούσκας του 1999 και δέκα από το «λουκέτο» του ομίλου ΑΣΠΙΣ Πρόνοια. Εχουμε προετοιμαστεί προκειμένου να μην ξαναβιώσουμε ανάλογες καταστάσεις;

Το αμερικανικό παιχνίδι με το δολάριο

Το αμερικανικό παιχνίδι με το δολάριο

Γιατί το νόμισμα των ΗΠΑ παραμένει το κυρίαρχο στο παγκόσμιο σύστημα. Η πορεία από τον κανόνα του χρυσού και η σημερινή συγκυρία και ο φόβος κλιμάκωσης του εμπορικού πολέμου. Γράφει ο Δημ. Τζάνας.

Γιατί η Fed θα υποχωρήσει... περισσότερο!

Γιατί η Fed θα υποχωρήσει... περισσότερο!

Γιατί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ τελικά θα κάνει το χατήρι των αγορών. Ο ρόλος του Ντόναλντ Τραμπ, ο... εκβιασμός και ο πραγματικός κίνδυνος για τα διεθνή χρηματιστήρια. Γράφει ο Γ. Λαγαρίας.

Ας το κάνουμε όπως οι Αρχαίοι!

Ας το κάνουμε όπως οι Αρχαίοι!

Η συγκέντρωση του πλούτου δεν βοηθά στην οικονομική ανάπτυξη και μεγεθύνει τη φτώχεια, ενώ παράλληλα δημιουργεί και πολιτικές παρενέργειες. Το μοντέλο της χορηγίας. Γράφει ο Δημήτρης Τζάνας.

Οσα πρέπει να ξέρετε για να επενδύσετε τώρα στα Αμοιβαία

Οσα πρέπει να ξέρετε για να επενδύσετε τώρα στα Αμοιβαία

Γιατί τα Αμοιβαία Κεφάλαια έχουν καταστεί αναπόσπαστο κομμάτι στα χαρτοφυλάκια εκατομμυρίων επενδυτών. Τα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων, η ιστορία τους και η εικόνα της αγοράς. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Η κρίση και τα προμηνύματα μιας νέας πραγματικότητας

Οι περισσότερες από τις οικονομικές κρίσεις που ταλάνισαν τη χώρα άλλαξαν και το πλαίσιο λειτουργίας της προς το θετικότερο και απελευθέρωσαν επιχειρηματικές δυνάμεις. Η τελευταία μάλλον δεν θα αποτελέσει εξαίρεση. Γράφει ο Θ. Λιζάρδος.

Πώς μπορεί η Ελλάδα να προσελκύσει «υπεύθυνες» επενδύσεις

Η νέα παγκόσμια τάση των υπεύθυνων επενδύσεων και πώς θα πρέπει να κινηθούμε ως χώρα για να τις προσελκύσουμε. Τα πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών επενδύσεων και οι στρατηγικές. Γράφει ο Γ. Σαλαβόπουλος.

Τι κρύβει η πρόσφατη άνοδος στο Χρηματιστήριο

Τι προεξοφλεί σε αυτή τη φάση το ταμπλό του ΧΑ και πώς ποσοτικοποιούνται οι προσδοκίες των επενδυτών για τη συνέχεια. Οι δείκτες Ρ/Ε της αγοράς και οι διαφορετικές αναγνώσεις. Γράφει ο Μ. Σαμωνάς.

Πλοία-μαμούθ και συμμαχίες ανατρέπουν τα δεδομένα στη ναυτιλία

Η συγκέντρωση των «παικτών» στον κλάδο, τα πλοία-μαμούθ, η ψηφιοποίηση των διαδικασιών και ο κίνδυνος της αδράνειας. Τις ριζικές αλλαγές αναλύει το στέλεχος της KPMG Απόστολος Σίγουρας.

Τα μεγαλύτερα λάθη μου ως επενδυτής

Η σημασία της υπομονής της της ωρίμανσης μιας επένδυσης. Η αναζήτηση μικρών επιχειρήσεων και το πορτοφόλι. Γιατί δεν αρκεί το XA και πόσο κοστίζει η έλλειψη πειθαρχίας. Γράφει ο Γιάννης Κανταρτζής.

Κρυπτονομίσματα: Οι κίνδυνοι της επένδυσης και πώς να τους μειώσετε

Κύπρος: Ο κύκλος των χαμένων υπουργών-τραπεζιτών

Tα ομόλογα και τα μυστικά των δικαστικών αντιπαραθέσεων

Οι προοπτικές του 2019 για χρηματιστήριο και αγορές

Πώς «βαθμολόγησε» ο ΣΕΔ τις εισηγμένες

Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές το 2019

3K Investment: Αγοράζουμε μετοχές καλών ελληνικών εταιριών

CryptoSummit 2018: Oι τελευταίες εξελίξεις στο «zero billion business»

Τα ομόλογα και τα μυστικά της δευτερογενούς αγοράς

Προσδόκιμο ζωής και… μνημονιακές απώλειες

v