ΠΡΟΣΩΠΑ

Πώς θα βγει από το τέλμα το χρηματιστήριο

Πώς θα βγει από το τέλμα το χρηματιστήριο

Το παράδειγμα της Κύπρου και η συνταγή για να αναπτυχθεί η χρηματαγορά και οι εταιρείες που παρέχουν επενδυτικές υπηρεσίες. Η ατάκα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και γιατί πρέπει να τεθούν ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Οι προοπτικές του bitcoin μέσα από έξι διαγράμματα

Οι προοπτικές του bitcoin μέσα από έξι διαγράμματα

Οι κύκλοι της ισοτιμίας του κρυπτονομίσματος με το δολάριο και η εξέλιξη των συναλλαγών. Ποια είναι η βραχυπρόθεσμη τάση και τα τεχνικά σημεία που έχουν ιδιαίτερη σημασία.

Η απαγόρευση του short selling έχει παρενέργειες!

Η απαγόρευση του short selling έχει παρενέργειες!

Γιατί το να μην επιτρέπονται καθιερωμένα επενδυτικά εργαλεία προκαλεί περισσότερη ζημιά παρά οφέλη, ακόμη και σε περιόδους κρίσεων. Ποιες είναι οι μεγάλες παγίδες. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Οι «αμαρτίες» με τις αγορές ιδίων μετοχών και τα αιτήματα διάσωσης

Οι «αμαρτίες» με τις αγορές ιδίων μετοχών και τα αιτήματα διάσωσης

Πόσο ηθικό είναι οι αεροπορικές να ζητούν διάσωση όταν την εποχή των «παχιών αγελάδων» αντί για επενδύσεις αγόραζαν αφειδώς ίδιες μετοχές; Γιατί πρέπει να τεθεί επί τάπητος ακόμη και καθολική απαγόρευση αγοράς ιδίων μετοχών.

Η πανδημία και η εκτίναξη του «δείκτη φόβου»

Η πανδημία και η εκτίναξη του «δείκτη φόβου»

Ποια σινιάλα στέλνει το άλμα του δείκτη VIX σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, εν μέσω παγκόσμιας εξάπλωσης του Covid-19. Πώς είχε κινηθεί το 2008. Γιατί δημιουργείται σημαντικό κενό πληροφόρησης. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Τα κρίσιμα στοιχήματα για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Οι προκλήσεις της ασφαλιστικής αγοράς και ποιες πρέπει να είναι οι απαντήσεις. Ο ανταγωνισμός στην αγορά και οι επιλογές που πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Γράφει ο Τάσος Χατζηθεοδοσίου.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ο ρόλος και τα νέα εργαλεία του χρηματοοικονομικού αναλυτή

Η σημασία της ανάλυσης και της σύνθεσης και γιατί σε αυτό το πεδίο η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει ποτέ την ανθρώπινη. Ποια είναι τα κρίσιμα προσόντα για τους επαγγελματίες της αγοράς. Του Κων/νου Ζοπουνίδη.

Ρουμπινί: Οι αγορές υποτίμησαν τον κορωνοϊό

Γιατί οι αγορές δεν αντελήφθησαν έγκαιρα τις συνέπειες της επιδημίας για την παγκόσμια οικονομία και τα χρηματιστήρια. Οι λάθος παραδοχές και γιατί δεν είναι βασικό σενάριο η ταχεία ανάκαμψη.

Χρυσές λίρες: Οι παγίδες που πρέπει να προσέξετε

Η... εύκολη λύση για επένδυση σε χρυσό και οι παγίδες. Οι τρεις έλεγχοι που απαιτούνται για να είστε σίγουρος ότι δεν είναι κίβδηλη. Οι λίρες από βολφράμιο και πώς μπορείτε να τις διακρίνετε.

Bitcoin: Επενδυτική ευκαιρία ή φούσκα;

Ποιο είναι το μυστικό του κρυπτονομίσματος και πόσο πιθανό είναι να επαναληφθεί η ιστορία της τουλίπας. Οι διαφορές στις έννοιες «τιμής» και «αξίας» και η ανάγκη διαχωρισμού από την τεχνολογία «blockchain». Eνα debate Β. Παζόπουλου, Γ. Σιάτρα.

Λογιστική για... αρχάριους

Η παγκόσμια πρωτιά του ΧΑ και οι προσδοκίες

Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Πώς μπορούμε να προβλέψουμε την κίνηση του bitcoin

Μετοχική «χρυσή βίζα»: Το χρονικό μιας… μεγάλης γκάφας!

Ηρθε η ώρα για ένα μεγάλο ράλι στον χρυσό

Τι ξεχνάμε κυνηγώντας την αύξηση του ΑΕΠ

Οι θλιβερές επέτειοι του Σεπτεμβρίου για το Χρηματιστήριο

Το αμερικανικό παιχνίδι με το δολάριο

Γιατί η Fed θα υποχωρήσει... περισσότερο!

v