Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΠΡΟΣΩΠΑ

Πώς φορολογούνται τα κρυπτονομίσματα στην Ελλάδα

Πώς φορολογούνται τα κρυπτονομίσματα στην Ελλάδα

Τα μυστικά, οι παγίδες και οι «τρύπες» που υπάρχουν στο θεσμικό πλαίσιο. Ο φορο-συντελεστής υπεραξίας. Τι έγγραφα πρέπει να τηρούνται. Τι ισχύει για τεκμήρια, ΦΠΑ, τιμολόγια επιχειρήσεων. Γράφει ο Φ. Κορφιάτης.

Παζάρια, κουρέματα ή πραγματική μείωση κόστους;

Παζάρια, κουρέματα ή πραγματική μείωση κόστους;

Η συντριπτική πλειοψηφία των CFOs θέτει τη μείωση δαπανών ως πρώτη προτεραιότητα. Η λάθος προσέγγιση και με ποιο τρόπο μπορούν οι εταιρίες να την αποφύγουν. Γράφει ο Ηλίας Αθανασίου.

Τι είναι το Convexity Hedging και πώς επηρεάζει τα ομόλογα

Τι είναι το Convexity Hedging και πώς επηρεάζει τα ομόλογα

Οι αντιδράσεις που πυροδότησε η επιθετική πτώση των τιμών στα κυβερνητικά ομόλογα και πως μπορεί να εξηγηθεί. Ο ρόλος των τιτλοποιημένων ενυπόθηκων δανείων στην εξέλιξη της αγοράς. Γράφει ο Π. Στεριώτης.

Το DNA που απαιτείται να έχει ο CFO του αύριο

Το DNA που απαιτείται να έχει ο CFO του αύριο

Οι οικονομικοί διευθυντές δεν φαίνεται να αποδίδουν την απαραίτητη σημασία στην ανάπτυξη νέων, κρίσιμων δεξιοτήτων, όπως η ενσυναίσθηση, που αποτελεί τη βάση για τη συνεργατική ηγεσία. Τρεις κατευθύνσεις-κλειδιά. Γράφει ο Χρήστος Βάρσος.

Επενδυτικά Κεφάλαια: Κάνε το όπως το Λουξεμβούργο

Επενδυτικά Κεφάλαια: Κάνε το όπως το Λουξεμβούργο

Πώς κατάφερε το Μεγάλο Δουκάτο να γίνει πόλος έλξης για επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο. Γιατί μπορεί και πρέπει η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου και να κινηθεί προς την ίδια κατεύθυνση. Γράφει ο Βασίλης Δαμουράς.

Το happy ending του Γενικού Δείκτη και οι προοπτικές του 2021

Τα γεγονότα που σημάδεψαν τη χρονιά στο Χρηματιστήριο. Η πανδημία, η επιστροφή της γεωπολιτικής και οι τρεις εξελίξεις που ανέτρεψαν τα δεδομένα τους τελευταίους μήνες. Τι αναμένεται στη συνέχεια. Γράφει ο Δ. Τζάνας.

Τι ευκαιρίες φέρνει ο νόμος για την εταιρική διακυβέρνηση

Κρίσιμη η σωστή εφαρμογή του από τους φορείς της κεφαλαιαγοράς για την οικοδόμηση αμοιβαίου κλίματος εμπιστοσύνης. Τι προβλέπει και ποιες καινοτομίες εισάγει. Γράφει ο Μπάμπης Εγγλέζος.

Η μέθοδος που κάνει τον εσωτερικό έλεγχο πιο... ευέλικτο

Πώς μπορεί μια επιχείρηση να υιοθετήσει έναν έξυπνο τρόπο εσωτερικού ελέγχου και να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο δεδομένων. Τα χαρακτηριστικά και οι κρίσιμες προϋποθέσεις. Γράφουν Κ. Ζοπουνίδης, Μ. Μενεξιάδης και Χρ. Λεμονάκης.

Πώς θα αποδώσουν οι επενδυτικές κινήσεις σας

Οι αγορές δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε επενδυτή να αξιοποιήσει τις ιδέες του, μέσα στον χρονικό ορίζοντα που επιλέγει και μέσα από το ρίσκο που μπορεί να σηκώσει. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ.

Πόσες φορές έχουν... πεθάνει το Bitcoin

Το νέο ράλι του δημοφιλούς κρυπτονομίσματος και πώς διαμορφώνονται τα «στρατόπεδα» υποστηρικτών και... μεγάλων πολέμιων. Οι πάμπολλες προαναγγελίες «τέλους» και γιατί αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό. Γράφει ο Ν. Φίλιππας.

Πώς θα πάψει το χρηματιστήριο να βλέπει τα ράλι να… περνούν

Δημ. Τζάνας: Πιθανή μια προσπάθεια υπερβασης των 650 μονάδων

Γιατί ανεβαίνουν οι κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις

Ερχονται οι νέου τύπου οικονομικές καταστάσεις

Γιατί οι επενδυτικές πλατφόρμες κάνουν τη διαφορά

Πώς θα βγει από το τέλμα το χρηματιστήριο

Οι προοπτικές του bitcoin μέσα από έξι διαγράμματα

Η απαγόρευση του short selling έχει παρενέργειες!

Οι «αμαρτίες» με τις αγορές ιδίων μετοχών και τα αιτήματα διάσωσης

Η πανδημία και η εκτίναξη του «δείκτη φόβου»

v