Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Οι συνταξιούχοι σώζουν τις αγορές

Οι συνταξιούχοι σώζουν τις αγορές

Μετά από μια δεκαετία παρεμβάσεων από τις κεντρικές τράπεζες στις αγορές, πολλοί πιστεύουν ότι η μεγάλη πτώση των τιμών είναι λείψανο του παρελθόντος. Ας είναι καλά τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Ο πληθωρισμός των baby boomers

Ο πληθωρισμός των baby boomers

Έχετε σκεφθεί τι μπορεί να συμβεί αν οι αγορές πέσουν 20%-30% και ο πληθωρισμός έχει κολλήσει στο 4%-5%; Η απάντηση ανήκει στις κεντρικές τράπεζες και εν μέρει στους γεννηθέντες μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Θα κρυώσει το κοκαλάκι και η τσέπη μας

Θα κρυώσει το κοκαλάκι και η τσέπη μας

Οι αυξήσεις στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος είναι μπροστά μας, προκαλώντας πρόβλημα στην τσέπη μας και ενδεχομένως στον κρατικό προϋπολογισμό. Όμως, δεν είναι το μοναδικό αγκάθι που θα βρούμε στον δρόμο μας.

Η μεγάλη μπίζνα των rapid tests

Η μεγάλη μπίζνα των rapid tests

Σε μια χώρα όπου η διαφθορά έχει βαθιές ρίζες και μεγάλη διασπορά στην κοινωνία, είναι ουτοπικό να περιμένει κάποιος πως θα ελέγξει την πανδημία, ζητώντας τη διενέργεια rapid tests. Τα λεφτά είναι πολλά.

Τα Erdoganomics δεν κάνουν καλό στην Ελλάδα 

Τα Erdoganomics δεν κάνουν καλό στην Ελλάδα 

Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των τουρκικών νοικοκυριών υπονομεύει τη δημοφιλία του Ταγίπ Ερντογάν και του κόμματός του. Ανάμεσα στους χαμένους θα μπορούσε να είναι και η Ελλάδα.

Από την υπεύθυνη Ν. Αφρική στην ανέμελη Ελλάδα

Η μετάλλαξη Όμικρον μπορεί να μην είχε εντοπισθεί εγκαίρως, αν η Νότια Αφρική δεν επιδείκνυε υπευθυνότητα, σε αντίθεση με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού από την Κίνα στις αρχές της πανδημίας. Όμως, η αφρικανική χώρα σήμερα τιμωρείται από άλλες όπως η χαλαρή Ελλάδα, που τα έχει κάνει μούσκεμα.

Η Όμικρον θολώνει τις οικονομικές προοπτικές

Όλα τα είχε η οικονομία, η μετάλλαξη Όμικρον του κορωνοϊού τής έλειπε. Η μετάλλαξη Δέλτα δυσκόλεψε αλλά δεν ανέκοψε την ανάκαμψη το 2020, στέλνοντας τις αγορές σε ιστορικά υψηλά. Όμως η νέα μετάλλαξη ίσως κάνει αυτό που η Δέλτα δεν μπόρεσε.

To «κρυφό» ρίσκο της ελληνικής οικονομίας

Η τουρκική οικονομία μπορεί να πνέει τα λοίσθια, όμως το Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης είναι σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Αντίθετα, η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά αλλά το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν πάει πουθενά, ενώ τα ελληνικά spreads διευρύνονται. Τι συμβαίνει;

Τι δείχνει ο γερμανικός «φωτεινός σηματοδότης» για την Ελλάδα

Όταν η κα Μέρκελ αναλάμβανε καγκελάριος της Γερμανίας το 2005, λίγοι θα μπορούσαν να προβλέψουν όλα αυτά που μεσολάβησαν, έχοντας  την Ελλάδα στο επίκεντρο επί μακρόν. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τον νέο καγκελάριο κ. Σολτς και την κυβέρνηση-φωτεινό σηματοδότη;

H ελληνική οικονομία και το φαινόμενο της χιονοστιβάδας 

Η επέλαση της πανδημίας σε συνδυασμό με τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και άλλων αγαθών προβληματίζουν αλλά δεν φοβίζουν ιδιαίτερα τους ιθύνοντες, που ποντάρουν στο φαινόμενο της χιονοστιβάδας. 

Λεφτά υπάρχουν: H Αρχαία Αθήνα και οι σύγχρονοι πολιτικοί

Τις χαρισμένες Επιστρεπτέες Προκαταβολές άλλοι θα πληρώσουν

Δεν αλλάζουμε εύκολα νοοτροπία

Δεν τελειώσαμε με τις αυξήσεις στο ψωμί

Οπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε!

Είμαστε θεατές τροχαίου σε αργή κίνηση;

Οι συντεχνίες να είναι καλά...

Μαζί με την οικοδομή, πήρε τα πάνω της και η φοροδιαφυγή

Πανδημία: H Ελλάδα μεταξύ Σουηδίας και... Βουλγαρίας

Κάτι καλό για την Ελλάδα εν μέσω πανδημίας

v