Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

DR. MONEY

Οι καλές εκδόσεις ομολόγων έχουν ενίοτε και χαμένους

Οι καλές εκδόσεις ομολόγων έχουν ενίοτε και χαμένους

Διαφορετικοί λόγοι οδήγησαν στην πετυχημένη έκδοση του 15ετούς ομολόγου. Όμως, το παρελθόν δείχνει πως η επιτυχία μπορεί να έχει ενδεχομένως «θύματα».   

Οι φούσκες θέλουν τον ιό τους

Οι φούσκες θέλουν τον ιό τους

Από την ισπανική γρίπη του 1918 μέχρι τον ιό SARS του 2003 και τον κοροναϊό υπάρχει χρονική απόσταση και οι οικονομικές επιπτώσεις δεν είναι ίδιες. Αν όμως υπάρχουν φούσκες στις αγορές, το πράγμα αλλάζει.

Στην επενδυτική βαθμίδα με το '21

Στην επενδυτική βαθμίδα με το '21

Η αναβάθμιση της χώρας από τον οίκο Fitch είναι καλό νέο. Δείχνει όμως επίσης πως θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με τα χρονοδιαγράμματα και τους στόχους που βάζουμε.

Η καλή ψυχολογία που δεν φτάνει και η έλλειψη πρότζεκτ

Η καλή ψυχολογία που δεν φτάνει και η έλλειψη πρότζεκτ

Η οικονομία μπορεί να είναι ψυχολογία, όμως θα πρέπει να στηρίζεται σε στέρεα θεμέλια για βιώσιμη, ισχυρή ανάπτυξη. Εδώ, όμως, υπάρχει θέμα.    

Κρατικά ομόλογα στον λαό;

Κρατικά ομόλογα στον λαό;

Είναι διαφορετικό να χρωστάει μια υπερχρεωμένη χώρα όπως η Ελλάδα στο εσωτερικό της απ' ό,τι στο εξωτερικό, όπως έχει δείξει η περίπτωση της Ιαπωνίας.

Ίσως αυτή τη φορά είναι διαφορετικά

H διαδικασία της δημιουργικής καταστροφής θεωρείτο αναπόσπαστο κομμάτι του συστήματος πριν από το 2008. Όχι όμως πλέον. Από τη Γουόλ Στριτ στην Αθήνα, το ράλι σε μετοχές και ομόλογα ίσως δείχνει το μέλλον.

Αυτός ο εθισμός δεν κάνει καλό 

Ο εθισμός είναι κάτι που δύσκολα εγκαταλείπεται. Όσο μάλιστα αυτά που τον συντηρούν στην οικονομία δεν αλλάζουν, τόσο περισσότερα ζόμπι παράγει και ζημιά προκαλεί μεσομακροπρόθεσμα. 

Ποιοι θα πληρώσουν τον λογαριασμό; 

Στους πολιτικούς αρέσει να είναι ευχάριστοι, δίνοντας αυξήσεις σε  συντάξεις και αλλού. Όμως, συνήθως ξεχνούν να μας πουν ποιοι θα τις χρηματοδοτήσουν.

Οι επιτροπές δεν φέρνουν την ανάπτυξη

Στην Ελλάδα υπάρχει η τάση να δημιουργούνται συχνά επιτροπές για να εκπονούν σχέδια ή υπουργεία για να συντονίσουν το κυβερνητικό έργο. Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά διαχρονικά αλλά συνήθειες δεν αλλάζουμε.

Συνεχίζουμε να σκάβουμε τον λάκκο μας

Όταν κάποιος συνεχίζει να κάνει τα ίδια λάθη, διογκώνοντας το πρόβλημα, ο νόμος των πιθανοτήτων υπαγορεύει πως αργά ή γρήγορα θα υποστεί τα ίδια και χειρότερα με το παρελθόν.

Δάνεια από funds για μικρομεσαίες εταιρείες

Οι φούσκες σπάνε χωρίς προειδοποίηση

To μαξιλάρι ρευστότητας και τα μάτια σας

Έτοιμο το σύστημα «Μαζί» για κόκκινες κάρτες σε υπουργούς

Το λάθος που επαναλαμβάνεται δύο αιώνες

ΔΝΤ: Η αρχή ενός προδιαγεγραμμένου τέλους

Πόσοι είναι οι μπαταχτσήδες στα στεγαστικά δάνεια;

Το μετέωρο βήμα του αγωγού EastMed

Το 2020 θα είναι μια διαφορετική χρονιά

Ο Ερντογάν ποντάρει στο QE!

v