Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Όλα τα είχαμε, η Μελόνι μάς έλειπε

Όλα τα είχαμε, η Μελόνι μάς έλειπε

Για τις αγορές, η αβεβαιότητα είναι χειρότερη από την κακή βεβαιότητα. Όμως, η διαφαινόμενη εκλογή της Τζόρτζια  Μελόνι στην πρωθυπουργία της Ιταλίας αναταράσσει τα νερά των διεθνών αγορών και δεν μπορεί να αφήσει αδιάφορη την Ελλάδα. 

Αγαπάς την Ελλάδα; Κατέβασε την appodixi

Αγαπάς την Ελλάδα; Κατέβασε την appodixi

Σε μια χώρα που η διαφθορά και η φοροδιαφυγή είναι διαχρονικά παρούσες, η φορολογική συμμόρφωση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Όμως, η εφαρμογή ελέγχου εγκυρότητας των αποδείξεων λιανικής APPodixi της ΑΑΔΕ θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αν την κατεβάσουμε όλοι.

TAGS ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ

Ο Πάουελ υπόσχεται θυσίες και αίμα

Ο Πάουελ υπόσχεται θυσίες και αίμα

Η προσήλωση της Fed στη δραστική μείωση του πληθωρισμού σημαίνει νέες αυξήσεις επιτοκίων στις ΗΠΑ και στην ευρωζώνη, που θα μπορούσαν να εκπλήξουν δυσάρεστα. Πότε μπορεί να σταματήσει και το ενδεχόμενο να δούμε το επιτόκιο στο 5%. 

Η ρευστότητα είναι το κλειδί

Η ρευστότητα είναι το κλειδί

Η νέα αύξηση των επιτοκίων παρέμβασης στην οποία αναμένεται να προχωρήσει η Fed και κατόπιν η ΕΚΤ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον, όμως το πιο σημαντικό είναι κάτι άλλο.

Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο 

Η εκδίκηση είναι πιάτο που τρώγεται κρύο 

Αν η Ελλάδα δεν μειώσει δραστικά το χρέος προς το ΑΕΠ φέτος, θα το οφείλει σε υψηλόβαθμο κοινοτικό στέλεχος που η χώρα εξέθεσε τη δεκαετία του 2000. Η τιτλοποίηση «Ηρακλής» και η δημοσιονομική απογραφή επί Αλογοσκούφη.

Η πλειοδοσία παροχών δεν βγάζει σε καλό

Το εγχώριο πολιτικό σύστημα είναι εθισμένο να υπόσχεται παροχές με δανεικά για να κερδίσει τη συμπάθεια των πολιτών, ιδίως σε προεκλογικές χρονιές. Δεν εκπλήσσει λοιπόν που η ιστορία επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά φέτος στη ΔΕΘ.

Στο ίδιο έργο θεατές με την Ελλάδα

Η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας με ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών είναι στόχος των πολιτικών δυνάμεων. Παρ' όλα αυτά η Ελλάδα συνεχίζει να έχει αμερικανικά επίπεδα κατανάλωσης και αφρικανική παραγωγική βάση.

Τέλος εποχής για το υπερβολικό σπέκουλο

Οι αγορές δεν μπορούν να ποντάρουν πλέον ότι η Fed και η ΕΚΤ θα σπεύσουν να αποσοβήσουν μια μεγάλη πτώση των τιμών όπως έκαναν, κυρίως η Fed, εδώ και χρόνια. Αυτό έχει συνέπειες για τις οικονομίες και τις αγορές. Ο νέος κύκλος έχει άλλη δυναμική.

Οι καταθέτες είναι πάλι οι μεγάλοι χαμένοι

O πληθωρισμός επιμένει σε υψηλά επίπεδα και η ΕΚΤ με τη Fed προχωρούν σε σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής, όμως τα πραγματικά επιτόκια παραμένουν βαθιά στο κόκκινο. Οι καταθέτες είναι οι μεγάλοι χαμένοι και δεν είναι η πρώτη φορά.

H παραοικονομία πάει… βζιιν

H επίσημη οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό άνω του 5% φέτος αλλά δεν είναι μόνη. Η παραοικονομία φαίνεται πως ανθεί, υποβοηθώντας τον ρυθμό ανάπτυξης της πρώτης, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία.

Από πακέτα στη ΔΕΘ πάμε καλά

Aρτος και θεάματα: Από τα επιδόματα στο Ράλλυ Ακρόπολις του ΟΑΚΑ

Ο πληθωρισμός έχει κι ένα καλό

Εξοικονόμηση ενέργειας: Οι πιο νοικοκύρηδες θα την πληρώσουν;

Οι δύσκολες αποφάσεις είναι μπροστά μας

Η σύγκρουση δύο καρτέλ θα κρίνει το πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι η χαρά των φοροφυγάδων

Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα με το φυσικό αέριο στα ύψη

Στο τηγάνι του Πούτιν

Οι χειμώνες της δυσαρέσκειας

v