Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Το πειραματόζωο και η αγορά χρόνου από την Ελλάδα

Το πειραματόζωο και η αγορά χρόνου από την Ελλάδα

Φαίνεται πως η χαλαρότητα είναι κολλητική. Είτε αφορά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης από τον κορωνοϊό, είτε τα δημόσια οικονομικά. Όμως, κάθε μέρα δεν θα είναι τ’Αη-Γιαννιού

Κυρώσεις στο καμάρι του Ερντογάν, την Turkish Airlines

Κυρώσεις στο καμάρι του Ερντογάν, την Turkish Airlines

Οι στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις πονάνε περισσότερο όταν μια χώρα είναι ευάλωτη. Ο ρόλος των τουρκικών αερογραμμών στη στήριξη των στρατηγικών επιλογών του Ερντογάν δεν μπορεί να υποτιμηθεί.

Να προβάλουμε τον ηγεμονικό παν-ισλαμισμό της Τουρκίας

Να προβάλουμε τον ηγεμονικό παν-ισλαμισμό της Τουρκίας

Ο εχθρός του εχθρού σου είναι φίλος σου. Τόσο στον ισλαμικό κόσμο, όσο και ιδιαίτερα στο Δυτικό δεν έχει κατανοηθεί το κυριότερο εξαγωγικό προϊόν της Τουρκίας.  

Δεν έχουμε δει τα χειρότερα στην οικονομία

Δεν έχουμε δει τα χειρότερα στην οικονομία

Την ίδια στιγμή που οι τουρκικές ενέργειες ανεβάζουν το θερμόμετρο στην Ανατ. Μεσόγειο, αναδεικνύοντας το γεωπολιτικό ρίσκο, η ελληνική οικονομία έχει κι άλλα ζητήματα που προβληματίζουν.

Τινάξαμε την δημοσιονομική μπάνκα στον αέρα   

Τινάξαμε την δημοσιονομική μπάνκα στον αέρα   

Το χειρότερο σενάριο για τα δημόσια οικονομικά γίνεται πραγματικότητα με το πρωτογενές έλλειμμα να ξεπερνά το 5% του ΑΕΠ μετά τα αναδρομικά, περιορίζοντας τις δυνατότητες βοήθειας προς χειμαζόμενους κλάδους.

Γιατί δεν έπρεπε να δοθούν τα αναδρομικά

Η πλειοδοσία στις παροχές είναι κύριο χαρακτηριστικό του πολιτικού συστήματος και ένας από τους λόγους χρεοκοπίας της χώρας. Οι ψήφοι, η αδιαφορία για τις νέες γενιές και η ώρα της αλήθειας.

Τα πιο δύσκολα είναι μπροστά μας

Υπάρχουν κάποιες στιγμές που ο κόμπος φτάνει στο χτένι και μια χώρα θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις της, γιατί ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος.

Τα ομόλογα που κάνουν κύκλους

Οι εποχές μπορεί να αλλάζουν, όμως κάποια χούγια δεν αλλάζουν. Ακόμη και αν κάποτε γίνονταν συσκέψεις επί συσκέψεων για να περιοριστούν αυτές οι πρακτικές.

Τα ξεχειλώματα... πληρώνονται

Οι νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό αυξάνονται στη χώρα μας, υπενθυμίζοντας ότι τίποτα δεν τελείωσε, ενώ ανησυχητικά στοιχεία έρχονται κι από αλλού.

Ελληνοτουρκικά: Η Μέρκελ έχει το όνομα αλλά άλλοι έχουν τη χάρη

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει πως στην πολιτική γίνονται πράγματα που δεν λέγονται. Το ίδιο ισχύει στις διεθνείς σχέσεις, όπως απέδειξαν τα γεγονότα της προηγούμενης εβδομάδας στα ελληνοτουρκικά.

Με παροχές και φραπέ δεν αντιμετωπίζεται η Τουρκία

Πάρτε μέτρα πριν είναι πολύ αργά

Η Τουρκία και η αχίλλειος πτέρνα της

Ας μην έχουμε αυταπάτες

H «στιγμή Χάμιλτον» της ΕΕ αργεί

Χαρίστε τα δάνεια αφού εκεί το πάτε

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία

Το κόστος είναι μεγαλύτερο από το όφελος 

Τα αναδρομικά φέρνουν υποβαθμίσεις

Όλα τα είχαμε, ο Ερντογάν μάς έλειπε 

v