Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Γερνάμε αλλά μυαλό δεν βάζουμε

Γερνάμε αλλά μυαλό δεν βάζουμε

Από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, οι θάνατοι είναι περισσότεροι από τις γεννήσεις στην Ελλάδα. Η υπογεννητικότητα των προηγούμενων δεκαετιών ήδη φαίνεται και έχει μετατρέψει το δημογραφικό πρόβλημα σε οικονομικό.

Το Χρηματιστήριο, η ελληνική οικονομία και το μπλέξιμο

Το Χρηματιστήριο, η ελληνική οικονομία και το μπλέξιμο

Οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις θέλουν την ελληνική οικονομία να αναπτύσσεται με σημαντικά υψηλότερο ρυθμό από τον προβλεπόμενο φέτος και με υψηλούς ρυθμούς την επόμενη διετία. Ομως, το Χρηματιστήριο Αθηνών δεν ακολουθεί.

Ηρεμία πριν από την καταιγίδα στα ομόλογα;

Ηρεμία πριν από την καταιγίδα στα ομόλογα;

Αν κάτι χαρακτηρίζει την κατάσταση στην αγορά ομολόγων, αυτό είναι η ηρεμία και η σταθερότητα. Ομως, η σταθερότητα γεννά αποσταθεροποίηση, σύμφωνα με τον Hyman Minsky. Oπως έγινε το 2007.

Τα ζόμπι θέλουν κρατικά «δώρα»

Τα ζόμπι θέλουν κρατικά «δώρα»

Δυστυχώς, δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα. Οι σημερινές κρατικές δαπάνες είναι οι φόροι του μέλλοντος. Αν τα κρατικά «δώρα» πήγαιναν εκεί που έπρεπε, ίσως έλεγε κάποιος χαλάλι. Οταν όμως μοιράζονται σε ζόμπι και λοιπές δυνάμεις, το θέμα αλλάζει.

Λεφτά υπάρχουν αλλά…

Λεφτά υπάρχουν αλλά…

Η Ελλάδα, η οποία χρεοκόπησε πρακτικά το 2012, έχει ένα τεράστιο δημόσιο χρέος και μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα, αλλά αυτά δεν εμπόδισαν τον πρωθυπουργό να υιοθετήσει στη ΔΕΘ την πεπατημένη των παροχών.

Η ΔΕΘ και τα χρήματα της πανδημίας που κάηκαν...

Ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να τηρήσει την πολιτική παράδοση, εξαγγέλλοντας διάφορα ευνοϊκά μέτρα στη ΔΕΘ. Με το δημόσιο χρέος στα ύψη και τις κομπίνες συχνό φαινόμενο, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζουμε τι έγινε με τα λεφτά της πανδημίας.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ακόμη μια φορά

Ο Αλμπερτ Αϊνστάιν είχε πει πως το να περιμένει κάποιος διαφορετικά αποτελέσματα όταν κάνει το ίδιο πράγμα επανειλημμένα είναι ο ορισμός της παραφροσύνης. Δεν είχε υπόψη του την ελληνική πολιτική σκηνή και οικονομία.

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός

Ο διψήφιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ το 2ο τρίμηνο του 2021 συνιστά μια θετική έκπληξη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Ούτε φυσικά για μαύρες πλερέζες.

Déjà vu με τον στασιμοπληθωρισμό;

H άνοδος της τιμής των καυσίμων και άλλων αγαθών φέρνει πληθωρισμό και αναβιώνει τις μνήμες του στασιμοπληθωρισμού της δεκαετίας του 1970, που σημάδεψε τις πολιτικοοικονομικές εξελίξεις των τελευταίων 40 και πλέον χρόνων.

Κάθε μέρα δεν θα είναι... τ’ Αϊ-Γιαννιού

Ο κόσμος ζει τις συνέπειες της πανδημίας, με την ακρίβεια να επανέρχεται δριμύτερη. Η πληθωριστική έκρηξη και ιδίως η αντίδραση των ευρωπαϊκών ομολόγων κάτι δείχνει.

Το προεκλογικό 2022 και οι τιμωροί των αγορών

Οσο μεγαλύτερο το χρέος τόσο χαμηλότερο το επιτόκιο!

H ζωή μας μετά τη Μέρκελ

Ο μπαλαντέρ της οικονομικής εξίσωσης

Η ακρίβεια βρίσκεται καθ’ οδόν

Η αύξηση των καταθέσεων δεν είναι καλό νέο

Η άλλη μεγάλη απειλή

Οι δύσκολες επιλογές είναι οι ελεύθερες

Ο χειμώνας προμηνύεται βαρύς

Δεν πρέπει να έχουμε ψευδαισθήσεις

v