Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Ενός κακού, μύρια έπονται

Ενός κακού, μύρια έπονται

Η εξάπλωση της πανδημίας θα πλήξει την ελληνική οικονομία και θα προσθέσει στο τεράστιο δημόσιο χρέος, υπονομεύοντας τις προσπάθειες ενίσχυσης της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας, που βρίσκεται αντιμέτωπη με την τουρκική πρόκληση.  

Η πανδημία βάζει δύσκολα για το 2021 

Η πανδημία βάζει δύσκολα για το 2021 

Η εκθετική εξάπλωση του νέου κορωνοϊού δεν βάζει σε κίνδυνο μόνο τη δημόσια υγεία αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας το 2021.

Η χαρά των φοροφυγάδων

Η χαρά των φοροφυγάδων

Τα στοιχεία για τα δηλωθέντα εισοδήματα του 2018 δείχνουν ακόμη μια φορά ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι έξυπνοι που φοροδιαφεύγουν και οι χαζοί που είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να κάνουν το ίδιο. Η λύση που καθυστερεί.

Ο ακτιβισμός που θα πληρώσουμε ακριβά

Ο ακτιβισμός που θα πληρώσουμε ακριβά

Όταν ένα σύστημα παράγει αποτελέσματα που δεν είναι συνεπή με τους στόχους του, θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί. Το είδαμε τη δεκαετία του 1930, το βλέπουμε και σήμερα, με την απουσία αληθινής ηγεσίας.

Χωρίς αναβάθμιση των θεσμών δεν θα πάμε μακριά

Χωρίς αναβάθμιση των θεσμών δεν θα πάμε μακριά

Η φετινή βαθιά ύφεση θα είναι πρόσκαιρη, αν οι επίσημες προβλέψεις έχουν δίκιο. Μαζί της θα εξαφανισθούν και τα δίδυμα ελλείμματα που έκαναν την εμφάνισή τους. Είναι όμως έτσι;

Η πρώην Ανατολική Γερμανία μάς δείχνει τον δρόμο

Η Ελλάδα έχει υιοθετήσει δημοσιονομικά τρικ άλλων χωρών της ΕΕ στο παρελθόν, χωρίς να της βγει σε καλό. Ίσως έχει έλθει η ώρα, αυτό να αλλάξει, υιοθετώντας πολιτικές όπως της πρώην Ανατολικής Γερμανίας.  

Η νέα γενιά είναι η μεγάλη χαμένη της πανδημίας

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είναι πραγματικότητα στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με χιλιάδες θανάτους ημερησίως και αύξηση των διασωληνωμένων. Όμως, οι μεγάλοι χαμένοι είναι εκείνοι που είναι  πιθανό να ξεπεράσουν τη μόλυνση πιο γρήγορα.  

Ο Ερντογάν ίσως μας κάνει καλό τελικά

Αν η Συρία, η Λιβύη και το Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι πολεμικά εργαστήρια για τις αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας, οι περιοχές ελληνικής δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο ίσως αποδειχθούν ναρκοπέδιο για το νεο-οθωμανικό όραμα του Ερντογάν.

Όταν λείπει ο γάτος (ΗΠΑ), χορεύουν τα ποντίκια

Το φθινόπωρο του 2020 δεν είναι όπως το καλοκαίρι του 1974, όταν η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο. Όμως, τα μεγαλομανή σχέδια του Ερντογάν για επανάκτηση εδαφών που ανήκαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία δεν αλλάζουν.

H πανδημία μπορεί να έχει και τα καλά της

Η πανδημία της Covid-19 έχει κοστίσει τις ζωές σε πολλούς ανθρώπους, έχει καταστρέψει θέσεις εργασίας και τα όνειρα άλλων. Όμως, η κρίση θα μπορούσε επίσης να φέρει κάποιες ηλιαχτίδες, π.χ. στο ΕΣΥ.  

Οι ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων δεν φέρνουν την άνοιξη στην οικονομία

Οι καταθέσεις στέλνουν σήμα

Νηστικό αρκούδι ούτε χορεύει ούτε επιστρέφει

Ένας κούκος (Microsoft) δεν φέρνει την άνοιξη

Με διορισμούς και κληρονόμους δεν θα πάμε μακριά

Το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας

Το νέο όπιο των χωρών της ευρωζώνης

Καλό καιρό έχουμε, μυαλό δεν έχουμε

Το δημογραφικό και ο κορωνοϊός

Επιστροφή στο 1999 στις αγορές;

v