Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

DR. MONEY

Οι τράπεζες θέλουν τα swaps τους

Οι τράπεζες θέλουν τα swaps τους

Η κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών αποτελεί προτεραιότητα, σε μια περίοδο που η μείωση των προβληματικών δανείων είναι επιτακτική. Αυτό γίνεται ευκολότερο, όταν το ένα χέρι νίβει τ’ άλλο και τα δυο το πρόσωπο.

Αυτό το ράλι μόνο ένας μπορεί να σκοτώσει

Αυτό το ράλι μόνο ένας μπορεί να σκοτώσει

Η ελληνική κι άλλες οικονομίες παλεύουν να τα βγάλουν πέρα με το νέο κύμα του κορωνοϊού αλλά οι ταύροι στις αγορές δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Μια ματιά στην Αραβική Ανοιξη ίσως τους άλλαζε άποψη.

Η χρονιά όσων πάνε κόντρα στο ρεύμα;

Η χρονιά όσων πάνε κόντρα στο ρεύμα;

Το 2020 αποδείχθηκε κακό για την ανθρωπότητα και τις οικονομίες. Όμως, ήταν μια εξαιρετική χρονιά για όσους δεν πήγαν κόντρα στο ρεύμα, επενδύοντας π.χ. στις εταιρείες τεχνολογίας. Μπορεί το 2021 να είναι η χρονιά των contrarians, π.χ. ποντάροντας εναντίον του bitcoin; 

Αυτή η φούσκα είναι διαφορετική

Αυτή η φούσκα είναι διαφορετική

Για να κατανοήσουμε τι θα φέρει το μέλλον, πρέπει πρώτα να καταλάβουμε πως η περίοδος μετά τη Μεγάλη Ύφεση/QE διαφέρει από τις προηγούμενες.

Η Ελλάδα θα κληθεί να επιλέξει

Η Ελλάδα θα κληθεί να επιλέξει

Όταν παλεύουν τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια, λέει ο θυμόσοφος λαός. Η Ελλάδα, μια μικρή χώρα με μεγάλη ιστορία και αδύναμη οικονομία και γεωπολιτικό συμφέρον, θα πρέπει να επιλέξει.

Κρατάτε μικρό καλάθι για το 2021

Το ποτήρι της ελληνικής οικονομίας μπορεί κανείς να το δει είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η μοναδική σταθερά είναι το μισό.  

Ως πότε η ρευστότητα θα σώζει την παρτίδα;

Οι χρηματιστηριακές αγορές συνεχίζουν το ράλι παρότι οι αποτιμήσεις βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ έως πολύ υψηλά και η πανδημία θερίζει. ‘Ομως, η κόλα που κρατάει το σύστημα μαζί δεν μπορεί να ρέει για πάντα.

Από τον ανασχηματισμό στις εκλογές

Στις χώρες με ισχυρούς θεσμούς, ο διαχωρισμός των τριών εξουσιών είναι σαφής και οι εθνικές εκλογές γίνονται σε σαφώς καθορισμένες ημερομηνίες. Στις χώρες με αδύνατους θεσμούς, όπως η Ελλάδα, αυτό δεν συμβαίνει.

20 χρόνια μετά: Η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση

Αν τα νούμερα δεν λένε ψέματα, τότε το 2021 βρίσκει την ελληνική οικονομία σε χειρότερη κατάσταση από την είσοδό της στην ευρωζώνη το 2001. Όμως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.

Στις αγγελίες ακινήτων η Ελλάδα αναστενάζει

Αν θέλει κάποιος να διαπιστώσει πώς δημιουργείται μια χαοτική κατάσταση α λα Γκρέκα, δεν έχει παρά να δει τι θα γίνει με το Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και τις διαφημίσεις-μεσιτικές υπηρεσίες για ακίνητα.

Από τους παλιούς τιμωρούς των αγορών στους εκφοβιστές 

Τηλεργασία ή πληρωμένες διακοπές;

Με τα λεφτά των άλλων οι πολιτικοί

Να γίνει το κράτος συνέταιρος μειοψηφίας στην τσέπη μας  

Το μοιραίο κενό

Τραβήξτε το αυτί των εταιρειών κούριερ

Η ανασφάλιστη Ελλάδα

Κάποιοι θα μείνουν με τον μουτζούρη

Καθηγητές τρεις κι εχάθη η πατρίς

Κάντε το όπως οι Γάλλοι

v