Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Εως τα 4,36 ευρώ νωρίτερα η μετοχή του Πλαισίου, διατηρώντας το ανοδικό momentum σε διάστημα εβδομάδος (2,15%), μηνός (1,66%) και συνολικά με 13,23% από την αρχή του έτους.

Στα 4,58 ευρώ το υψηλό (από τις 24 Απριλίου), με το διάγραμμα (σε μέτρηση Ηλία Ζαχαράκη) να... δείχνει υψηλότερα.

Στα 94,48 εκατ. η αποτίμηση της εισηγμένης, που από το 2018 δείχνει να αλλάζει προσανατολισμό.

«Ξεχνάμε την ύφεση και κάνουμε νέες επενδύσεις...» σημείωνε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γεώργιος Γεράρδος (στη διάρκεια εκδήλωσης για τη 17η Τελετή Απονομής των 50 Χρόνια ΠΛΑΙΣΙΟ- RetailBusiness Awards 2019), με τη διοίκηση να ανακοινώνει ενοποιημένες πωλήσεις 309 εκατ. (αύξηση 8%), αλλά και μείωση των μετά φόρων κερδών στα 3,9 εκατ. (μείωση 21,3%).

Μία ματιά και μόνο στο διάγραμμα της μετοχής της Deutsche Bank αρκεί για να... δικαιολογηθεί ο τίτλος του δημοφιλούς τραγουδιού του Chris Rea.

Παρά το μήνυμα που επιχειρεί να περάσει προς τα έξω το Βερολίνο, η συγχώνευση του άλλοτε κραταιού ομίλου, εμβληματικού για τα γερμανικά συμφέροντα, με την Commerzbank αποτελεί ενέργεια-μονόδρομο, προκειμένου να διασωθεί και κερδηθεί χρόνος. Δεδομένου ότι το χαρτοφυλάκιο της Deutsche Bank θεωρείται από τα πλέον... τοξικά διεθνώς, το μέλλον προοιωνίζεται δύσκολο ακόμη και εάν ενισχυθεί (για εύλογο χρόνο) με τη ρευστότητα της Commerzbank. 

Νέα αύξηση πωλήσεων και κερδών, μείωση κόστους χρηματοδότησης και αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας, τα κύρια χαρακτηριστικά των οικονομικών μεγεθών του 2018.

Σημαντικό αυτό που αναφέρει ο Στέφανος Κοτζαμάνης, για το ότι δεν έχει καταγραφεί πρόβλημα που να σχετίζεται με την πολιτική δασμών στις ΗΠΑ και βεβαίως η πρόθεση της διοίκησης να προτείνει τη διανομή μερίσματος.

Σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές, το ισχυρό χαρτί του ομίλου, σε κάθε περίπτωση με γνώμονα την τεχνική προσέγγιση, η υπέρβαση του 1,525 σε κλείσιμο «δείχνει» προς τα υψηλά 52 εβδομάδων, στο 1,78 ευρώ.

Στο 0,37 ευρώ η μετοχή, με χαμηλές συναλλαγές (9.728 ευρώ όλα κι όλα), με τη μετοχή να «τρέχει» ένα 6,32% σε διάστημα εβδομάδας και 25,42% σε μηνιαίο. Στο μείον 1,99% από την αρχή του έτους, με τις εξελίξεις στον όμιλο (τόσο στην J&P Overseas όσο στην εισηγμένη) ραγδαίες και... ιστορικές για τον όμιλο. 

Η κατασκευαστική πηγαίνει για αμκ έως 20 εκατ., με την πλευρά Χρήστου Ιωάννου να έχει αναλάβει τα ηνία και τις δύο οικογένειες (Ιωάννου-Παρασκευαΐδη) σε διαδικασία διαχωρισμού θυγατρικών, δραστηριοτήτων κ.λπ.

Στα 3,15-3,195 ευρώ, σήμερα, μέχρι νωρίτερα (13.35΄) η μετοχή της Viohalco.

Η υπέρβαση των 2,96 ευρώ έχει οδηγήσει σε έξοδο από το πτωτικό κανάλι, με τα 2,86 ευρώ-πλέον- stop για τις long θέσεις που λαμβάνονται τις τελευταίες συνεδριάσεις.

Εμφανής η αλλαγή τάσης, σε long, και ο επόμενος στόχος των 3,40 ευρώ. Η μετοχή πηγαίνει να "βρει" τα επίπεδα τιμών της 29 ης Ιουνίου 2018. Στα 821,63 εκατ. η αποτίμηση, μπορεί- υπό προϋποθέσεις- το όριο του δισεκατομμυρίου.