Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Εως τα 2,46 (υψηλό ημέρας) αντέδρασε (την Παρασκευή) η μετοχή, με αυξημένες συναλλαγές (409.000 τμχ)
Απόδοση 21,18% σε διάστημα μηνός, οπότε και "τρέχουν" εξελίξεις από την πλευρά της διοίκησης του ομίλου.

Ενα πρώτο αποτέλεσμα ήταν το bonus (διανομή 90,8 εκατ. στους μετόχους * σε μετοχές Cenergy και μετρητά)

Με βάση αυτή την ενέργεια, για τη μετοχή το περιθώριο αντίδρασης εξαντλείται, προς τα 2,60 ευρώ. Επίπεδα, που αντιστοιχούν σε χρηματιστηριακή αξία, περίπου 950 εκατ.

Ωστόσο, στην αγορά είναι talk of the town, πως έπεται συνέχεια. Αυτήν, που με σχόλιο μας (στις 24 Μαρτίου, με τον εύγλωττο τίτλο: Placement ή και κάτι άλλο) εκτιμούσαμε. Το "...κάτι άλλο..." είναι το bonus, μένει τώρα να προχωρήσει η διοίκηση στο (προεξοφλημένο) placement. Διάθεση μειοψηφικού ποσοστού, που εδώ και καιρό η "υπόγα" έχει εκτιμήσει, πως θα γίνει σε τιμές 1 plus δισ. ευρώ.

Σε διαδικασία κάλυψης (κλεισίματος) του χάσματος βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης. Του gap, όπως μας θυμίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης, που δημιουργήθηκε ένα (και κάτι...) χρόνο πριν, Μάρτιο 2020, και οριοθετείται μεταξύ 882-892 μονάδων.

Πλήρης κάλυψή του ενισχύει το ενδεχόμενο υπέρβασης των 900 plus μονάδων.

Τεχνικά πάντα, και σύμφωνα με τη διαγραμματική απεικόνιση (και των μέχρι τώρα δεδομένων που έχουμε),
η φιλόδοξη στόχευση για τους long είναι... 4ψήφια (μεσοπρόθεσμα, πάνω και από τις 1.000 μονάδες).

Αλλά, ένα ένα, προέχει το... 900άρι και βλέπουμε.

Οικονομικά αποτελέσματα 2020 «να τα πιείς σε ψηλόλιγνο ποτήρι, για μπύρα Weiss...» (*) και θεαματική
άνοδος στο χρηματιστηριακό ταμπλό, συνέθεσαν την εικόνα της Quest στη χθεσινή συνεδρίαση.

Πωλήσεις άνω των 720 εκατ., ebitda 60, επενδύσεις 26, με καθαρή δανειακή θέση 10,2 εκατ.

Διαβάζοντας, προκύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών του κλάδου ταχυδρομικών υπηρεσιών, συνεπώς θα προωθηθεί και άλλο η ACS.

Ωστόσο, οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι αυτές που έχουν ενδιαφέρον καθώς ο βασικός μέτοχος είναι σε επαφές για πώληση της Cardlink, δηλαδή του μεγαλύτερου παίκτη στα POS.

Στο περιθώριο των εξελίξεων στην Πειραιώς (καθότι σήμερα πραγματοποιείται η έκτακτη γενική συνέλευση),
οι διεργασίες σε επιχειρηματικό και επενδυτικό επίπεδο συνεχίζονται, διαμορφώνοντας τις προϋποθέσεις ανάδειξης των εισηγμένων/μετοχών της «επόμενης ημέρας».

Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η ΕΥΔΑΠ, που αλήθεια είναι πως έχει κεντρίσει την προσοχή διορατικών παικτών και λόγω της θετικής χρηματιστηριακής απόδοσής της. Στα 7,84 (με υψηλό ημέρας τα 7,94 ευρώ/52 εβδομάδων), με 17,01% σε διάστημα μηνός και 14,12% από την αρχή του έτους, η Επιχείρηση έχει φθάσει να αποτιμάται στα 835 εκατ., με αναλυτές να τη «βλέπουν» ως μία σοβαρή υποψηφιότητα για είσοδο στο club των billionaires.

Διαδοχικά ιστορικά υψηλά στη Wall Street, με την «αγορά των αγορών» εντελώς contrarian σε κάθε bearish ενδεχόμενο και πρόβλεψη. Νέα υψηλά στη χθεσινή συνεδρίαση, στις 4.077,91 μονάδες, με νέα άνοδο -1,44% αυτή τη φορά- και η τεχνική προσέγγιση δείχνει πως μετά την άνετη (και πειστική) υπέρβαση των 4.022, στόχος είναι οι 4.103 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία μέτρηση (σύμφωνα με το σχετικό διάγραμμα του Δημήτρη Τσάντου) και βλέπουμε σε μηνιαίο (Απριλίου). Προφανώς και η παρατεταμένη κίνηση οφείλεται (και) στα συνεχόμενα πακέτα στήριξης της οικονομίας των ΗΠΑ -σχεδόν... μισό ΑΕΠ έχουν ρίξει οι κυβερνήσεις Τραμπ, Μπάιντεν- και έπεται συνέχεια.

v