Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Και τι δεν ειπώθηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση. Επενδύσεις 600 εκατ. το 2021, καθαρή κερδοφορία το 2022 διπλάσια από του 2020. Και νέα 10ετής συμφωνία με την Glencore για αλουμίνιο, αλουμίνα και τα συναφή. Αλλά και επαφές με την Total Eren για έργα σε Αφρική και Ισπανία, ενώ το καλοκαίρι ξεκινά
η κατασκευή των πρώτων 572 MW της Εγνατίας.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι πως για την εισηγμένη επιβεβαιώνεται πως εξελίσσεται στην απόλυτη μηχανή παραγωγής μετρητών, καθώς με βάση τις προβλεπόμενες ελεύθερες ταμειακές ροές έχει, ίσως,
την υψηλότερη απόδοση, επαναλαμβανόμενων ελεύθερων ταμειακών ροών στο χρηματιστήριό μας.

Σε νέα ιστορικά υψηλά ο S&P500, με την προσοχή των επενδυτών στη διήμερη συνεδρίαση της Fed. Στις αγορές προεξοφλείται πως ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ θα επιβεβαιώσει τη δέσμευση για ευέλικτη νομισματική πολιτική, εν μέσω ανόδου του πληθωρισμού.

Αυτά εκτός, γιατί εντός το ενδιαφέρον στρέφεται στην έκτακτη γενική συνέλευση της Alpha Bank, για την έγκριση των μετόχων στη σχεδιαζόμενη αύξηση κεφαλαίου, ύψους 800 εκατ. Σημαντική για την τράπεζα και τον κλάδο, συνακόλουθα για την αγορά.

Στις 925,83 μονάδες ο Γενικός Δείκτης, πλέον, σε σημείο καμπής ενόψει κρίσιμων εξελίξεων.

«Κλειδί» οι τράπεζες, αιχμή τους η Alpha Bank με την αυριανή έκτακτη γ.σ. στο επίκεντρο.

Σε εξέλιξη η όλη κίνηση, με τον Δημήτρη Τσάντο να εκτιμά πως πλησιάζει στην ολοκλήρωση του 3ου
κύματος.

Συνεκτιμώντας το triple witching της Παρασκευής, η προσέγγιση.

Στις 924,30 μονάδες, οριακά στο υψηλό ημέρας το χθεσινό «κλείσιμο» του ΓΔ (*). Με συγκριτικά ικανοποιητικές συναλλαγές για δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις, αυξημένες στο τελευταίο 45', στη διάρκεια της αντίδρασης συγκεκριμένων blue chips.

Επιβεβαίωση της υπέρβασης των 920 ενισχύει το ενδεχόμενο συνέχισης προς τις 950-960 μονάδες. Ανοιχτές και οι ενδιάμεσες διορθώσεις, με έσχατο stop για long θέσεις πέριξ των 895 μονάδων. Στηρίξεις στις 919 και 907 μονάδες.

Ορατό το 4ψήφιο, εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης, μετά από χρόνια. Αλλωστε τα «υψηλά» 72 εβδομάδων (17 μηνών) είναι ένα σημαντικό βήμα επαναφοράς.

Ιουν 9 2021

Σε αναμονή οι αγορές, διεθνώς, ενόψει της αυριανής κρίσιμης Πέμπτης. Στο ΧΑ, χαμηλού κόστους «τράβηγμα», με τους long να ενεργοποιούνται προς το κλείσιμο της συνεδρίασης.

Αρκετά και σημαντικά τα νέα τοπικά υψηλά για μετοχές του δείκτη, προοιωνίζονται υψηλότερες τιμές σε ορίζοντα Παρασκευής 18 Ιουνίου (λήξη μηνός στα Παράγωγα).

Σε νέα έξοδο προχωρά σήμερα η Αθήνα, με επανέκδοση του 10ετούς (του Ιανουαρίου). Και στο ταμπλό, με το μοιρογνωμόνιο του Ηλία Ζαχαράκη: ο ΔΤΡ έδωσε, για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, σήμα long (με πιο κοντινή αντίσταση τις 580 μονάδες και στήριξη στις 540). Πειστική υπέρβαση των 580 ενισχύει το ενδεχόμενο της έκτασης προς τις 610 μονάδες, οπότε και ενεργοποιείται σχηματισμός αναστροφής/αλλαγής τάσης. Αλλά ένα ένα, βήμα βήμα.

v