Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Συνεδρίαση, με επιβλητική την παρουσία της Coca Cola.

Τα "ισχυρά χέρια" που κατά κύριο λόγο συμμετέχουν στο μ.κ του ομίλου αποτιμούν θετικά τα οικονομικά αποτελέσματα με τη μετοχή να αντιδρά έντονα ανοδικά, έως τα 29,38 από τα 28,10 ευρώ, με ιδιαίτερα αυξημένη αξία συναλλαγών.

Με το έως 6,28% της μετοχής ο FTSE25 παραμένει σε θετικό έδαφος, σταθερά μετά την πρώτη ώρα της συνεδρίασης.

Ενας... σωματοφύλακας στα δύσκολα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης...

Τρι 12 Νοε

Στις 855,92 μονάδες σε «κλείσιμο» χθες ο Γενικός Δείκτης. Έστω και οριακά χαμηλότερα των 856 μονάδων, περιοχή που δεν θα έπρεπε να χαθεί για τους long.

Αυτό γιατί είναι μία πρώτη ισχυρή ένδειξη short τάσης ή σήμα εξόδου, για αυτή τη φάση.

Συνεπώς, αυξημένη προσοχή σήμερα-Παρασκευή, καθώς οι χαμηλότερες στηρίξεις είναι αρκετά κοντά στις 852 και 843 μονάδες.

Για τους long, ένα πρώτο βήμα θα ήταν «κλείσιμο» του ΓΔ, σήμερα, πάνω από τις 858 μονάδες. Έστω και οριακά.

Είναι πλέον φανερό ότι η άρση των capital controls ωφέλησε σε μέγιστο βαθμό τον Θεσμό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων, καθώς οι εισροές προς αυτόν δείχνουν ποσοστιαία να υπερτερούν έναντι άλλων κλάδων της κεφαλαιαγοράς και της χρηματαγοράς.

Η πραγματικότητα είναι ότι το παραπάνω θετικό συμπέρασμα ήταν αναπάντεχο και μας εκπλήσσει, σημειώνει ο Κώστας Σιαμπράκος.

Αν κοιτάξουμε, όμως, από την άλλη όψη του νομίσματος, το μόνο που θα δούμε είναι ότι ο εν λόγω θεσμός πέρασε τα πάνδεινα στην 10ετία της κρίσης και οι εναπομείναντες ΑΕΔΑΚ έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν: τόσο ώστε να διατηρήσουν τη θέση τους στην αγορά όσο και να κρατήσουν ικανοποιημένους τους επενδυτές-πελάτες τους.

Στα 9,63-9,71 ευρώ, η -μέχρι τώρα- διακύμανση για τη μετοχή του Οργανισμού. Φυσιολογική η ροή των συναλλαγών, με τους πωλητές να διατηρούν το μικρό προβάδισμα που έχουν ανακτήσει μετά τα πρώτα 5'-10' της συνεδρίασης, με τη μετοχή να «ανοίγει» από τα 9,71, για να χαμηλώσει έως τα 9,63 ευρώ.

Στα 9,60 είναι διαμορφωμένη στήριξη -εβδομαδιαία- που στην περίπτωση απώλειάς της ενισχύεται το σενάριο της διόρθωσης χαμηλότερα και των 9,50 ευρώ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει, κατ' αρχάς, βραχυπρόθεσμα.

Στην αγορά επικεντρώνονται στη μείωση της στάθμισης της μετοχής στους δείκτες FTSE, στους οποίους συμμετέχει, μετά τη δημόσια προσφορά από τον όμιλο Sazka, που αύξησε τη συμμετοχή του στο μ.κ. του ομίλου.

Διόρθωσης συνέχεια, αλλά με περίπου 25 εκατ. λιγότερα από τη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Πριν από οποιαδήποτε εκτίμηση, καλό θα ήταν να περιμένουμε σήμερα το βράδυ τα νεότερα από τις αλλαγές στους δείκτες MSCI.

Ειδικότερα αυτόν που αφορά στα emerging markets, καθώς αναμένεται αναβάθμιση της «στάθμισης βαρύτητας» της κινεζικής αγοράς σε βάρος των άλλων, συμπεριλαμβανόμενης της ελληνικής.

Θα έχουμε και εάν ναι, πόσες εκροές, συνεκτιμώντας τις συνέπειες ανάλογης κίνησης που έγινε με τον ΟΠΑΠ.

Σε κάθε περίπτωση, αναθεωρούνται τα intraday stops για τον Γενικό Δείκτη, στις 873 για τις short θέσεις, ενώ ΔΕΝ θα πρέπει να χαθούν σε «κλείσιμο» οι 848 μονάδες. Αντίστοιχα για τον FTSE25 το stop loss για τις short θέσεις έχει αλλάξει, στις 2.166 μονάδες. 

v