Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Ενθαρρυντικές οι ενδείξεις για τη συνέχεια, σύμφωνα με τα αποτελέσματα τριμήνου (εννεαμήνου) της ΕλβάλΧαλκόρ με τη μετοχή να συγκαταλέγεται- ήδη- μεταξύ αυτών που αντιδρούν ανοδικά από το ξεκίνημα της συνεδρίασης.

Στα 1,15 ευρώ με άνοδο 3,60% μετά την πρώτη ώρα συνεδρίασης.

Από νωρίς ο Στέφανος Κοτζαμάνης έχει εστιάσει στα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης, αναφερόμενος στα σχέδια για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και της διεύρυνσης των μεριδίων στις ξένες αγορές.

Ψαλίδι στο μέσο κόστος χρηματοδότησης και αύξηση της συγκρίσιμης λειτουργικής κερδοφορίας στο εννεάμηνο.

Σε νέα χαμηλά ο τραπεζικός κλάδος, καθώς συνεχίζονται οι πωλήσεις (απόρροια των συνεχιζόμενων εκροών, κυρίως λόγω MSCI).

Οπως σημειώνει ο Ηλίας Ζαχαράκης, ο ΔΤΡ πλησιάζει στο ιστορικό χαμηλό του 2016. Θυμίζουμε ότι οι ΑΜΚ είχαν γίνει στις 1.000 μονάδες, με τον δείκτη πλέον να είναι κοντά στις 400.Οι 458 είναι στην παρούσα αντίσταση με το 380 και 359 επόμενες στηρίξεις.

Ο MSCI έπαιξε τον ρόλο του, με την 30ή του μήνα να είναι η ημερομηνία που θα ολοκληρωθούν οι εκροές.

Αντίπαλο σοβαρό δέος αγοραστών δεν υπάρχει στην παρούσα, μιας και έχουν δεδομένο τον ισχυρό πωλητή.

Εως τις 429,75 από τις 462,82 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, με νέο γύρο ρευστοποιήσεων και στις μετοχές του κλάδου. Καταληκτική η συνεδρίαση της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου, με εύλογη την προσοχή στα χαμηλά επίπεδα που θα διαμορφωθεί ο κλάδος και κατά πόσον θα μπορούσε στη συνέχεια να υπάρξει αναστροφή της τάσης/αντίδραση.

Το σχέδιο της ΤτΕ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και κατά πώς φαίνεται, ECB και SSM το θεωρούν ως μία βάση εκκίνησης για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει λειτουργικά/ουσιαστικά η διαχείριση/μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Παρότι δευτερεύουσα αγορά διαπραγμάτευσης το ΧΑ, η βαρύτητα της μετοχής παραμένει σημαντική. Σε σημείο που το πρωινό «γύρισμα» από τα 25,71 προς τα 26,11 ευρώ να διαμορφώσει την τάση.

Οπως σημειώναμε σε πρόσφατη ανάρτησή μας, ειδικά αυτή την περίοδο θα πρέπει να συνεκτιμώνται οι εξελίξεις λόγω Brexit, ειδικότερα η μεταβλητότητα της στερλίνας.

Οπως μας πληροφόρησαν (από τη Λ. Δεπόλας), με το άνοιγμα της συνεδρίασης στο Λονδίνο η μετοχή της Coca Cola είχε (σε ευρώ) 25,63, για να ανακάμψει στη συνέχεια προς τα 25,94 δίνοντας ώθηση και στη μετοχή στο ΧΑ.

Εως το 0,898 ευρώ νωρίτερα η μετοχή, θυμίζοντας την ανάρτησή μας (της Τρίτης) για το... fair value της εισηγμένης μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του 70+% του Υγεία στο Hellenic HealthCare/CVC και την εκδήλωση υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης για το υπόλοιπο.

Στο 0,796, χαμηλό για τη μετοχή στις 13, έως το 0,898, υψηλό σήμερα. Υψηλό 52 εβδομάδων στο 1,0711 από τη συνεδρίαση της 22 Ιανουαρίου 2018.

Τεχνικά όσο συντηρείται πάνω από το 0,8640, η τάση είναι επιθετική, με τα 0,91 και 0,98 επόμενους κοντινούς στόχους και το 1,07 κύρια αντίσταση ως υψηλό 52 εβδομάδων.