Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Σημαντική διόρθωση για τη μετοχή της AVAX, στα 0,734 ευρώ, νωρίτερα. Προς AMK, ύψους 20 εκατ. με την σχετική διαδικασία να γίνεται γνωστή εχθές. Εξ ου οι πρώτες ρευστοποιήσεις, μετά την τελευταία ανοδική κίνηση που είχε εκδηλωθεί.

Στα 0,65 ευρώ το stop για τους long, συνεκτιμώντας πως πάνω από 16 εκατ. ευρώ είναι τα εγγυημένα κεφάλαια, που θα μπουν στην αύξηση, από την πλευρά (κυρίως) του βασικού μετόχου.

Ωστόσο εύλογο το ερώτημα: να μπει κανείς ή να μην μπει στην AMK. Σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί, από την προεξόφληση της όποιας εκτίμησης για το αν η εταιρεία θα αναλάβει (ή όχι) το mega project κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό.

Σημαντική διόρθωση για τη μετοχή, στο 0,734 ευρώ, νωρίτερα.

Προς ΑΜΚ ύψους 20 εκατ. με τη σχετική διαδικασία να γίνεται γνωστή χθες. Εξού οι πρώτες ρευστοποιήσεις, μετά την τελευταία ανοδική κίνηση που είχε εκδηλωθεί.

Στο 0,65 ευρώ το stop για τους long, συνεκτιμώντας πως πάνω από 16 εκατ. ευρώ είναι τα εγγυημένα κεφάλαια, που θα μπουν στην αύξηση, από την πλευρά (κυρίως) του βασικού μετόχου.

Ωστόσο εύλογο το ερώτημα: να μπει κανείς ή να μην μπει στην ΑΜΚ;

Σε μεγάλο βαθμό θα εξαρτηθεί από την προεξόφληση της όποιας εκτίμησης για το αν η εταιρεία θα αναλάβει (ή όχι) το mega project κατασκευής της Γραμμής 4 του Μετρό.

Στις 879,62 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, που σύμφωνα με την τεχνική προσέγγιση (μέτρηση βάσει του διαγράμματος του Ηλία Ζαχαράκη) μπορεί να κάνει, και πάλι, τη διαφορά για τους long.

Στις 883 μονάδες το πρώτο σημείο, για σήμερα, πάνω από τις 888/889 σε κλείσιμο μέχρι και αύριο, προκειμένου να είναι σε ισχύ το ενδεχόμενο της αλλαγής τάσης.

H θεματογραφία, για τον κλάδο, μεστή. Από το ρεπορτάζ της Αγγελικής Παπαμιλτιάδου για τις πιέσεις των δανειστών για τα NPLs, μέχρι τα «εσωτερικά» που αφορούν στην περαιτέρω μείωση του προσωπικού (σχετικό θέμα της Αναστασίας Παπαϊωάννου) και την Alpha Bank έτοιμη για έκδοση ομολογιών μειωμένης εξασφάλισης, όπως σημειώνει αναλυτικά ο Χρήστος Κίτσιος.

Στις 880,34 μονάδες ο Δείκτης Τραπεζών, καλύπτοντας σταδιακά το discount που διαμορφώνεται από την αρχή του έτους, έναντι των blue chips.

Στοχευμένες οι συναλλαγές τις τελευταίες ημέρες, ξεκινώντας από τα δύο σημαντικά μειοψηφικά placements σε Eurobank και Εθνική. 

«Ισχυρά χέρια» ενισχύουν διακριτικά τις θέσεις τους στον κλάδο. Το «κλείσιμο» της Πέμπτης, μόλις 8 μονάδες χαμηλότερα του σημείου αναφοράς, που έχει επισημανθεί εδώ και μέρες, ενισχύει το ενδεχόμενο αλλαγής της τάσης σε long. 

Συνεκτιμώντας κυρίως οι βραχυπρόθεσμοι 3 λεπτομέρειες:

ΧΑ: Δύο υψηλά πενταετίας που… σηκώνουν κουβέντα!

Σε υψηλό πενταετίας βρέθηκε χθες η μετοχή της Autohellas, έχοντας κερδίσει 41% κατά το τελευταίο δωδεκάμηνο και 243% από τον Ιανουάριο του 2015.

Στις υψηλότατες αυτές αποδόσεις θα πρέπει κάποιος να προσθέσει και τα «γενναία» μερίσματα που μεσολάβησαν (η εισηγμένη συγκαταλέγεται σε εκείνες που σε βάθος χρόνου έχουν πρωτοστατήσει στο μέτωπο των χρηματικών διανομών).

Παρόλα αυτά, με βάση την έκθεση της Euroxx και τις προβλέψεις της γνωστής χρηματιστηριακής εταιρείας σχετικά με την κερδοφορία της Autohellas για την διετία 2020-2021, η μετοχή διαπραγματεύεται στο ΧΑ με μονοψήφιο δείκτη P/E και μερισματική απόδοση γύρω ή και πάνω από το 5%.

v