Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Από τις 2.151, 12 μονάδες ο δείκτης, με τον Ηλία Ζαχαράκη να εστιάζει κυρίως στην εναλλαγή της ομάδας μετοχών που οδηγεί την άνοδο.

Εβδομάδα με κέρδη λίγο πάνω από 1%, με τις τιμές να «χωνεύουν» μετά το τελευταίο ράλι.

Οι αποδόσεις εναλλάσσονται, με τον τραπεζικό να βοηθάει περισσότερο τον FTSE την τελευταία εβδομάδα, με άνοδο της τάξεως του 5%, ενώ και ο Τιτάν με τη δημόσια πρόταση πετυχημένη έδωσε πόντους στον δείκτη.

Το stop μας στις 2.084 με τις 2.140 να είναι κοντινή στήριξη και τις 2.180 κύρια, που ενδεχόμενη κατοχύρωσή της θα μπορούσε να οδηγήσει στα πρόσφατα υψηλά.

Μπορεί πλέον όλοι να παραδέχονται την ανοδική πορεία της γαλακτοβιομηχανίας Εβροφάρμα, ωστόσο η συζήτηση μεταξύ πολλών επενδυτών στο ΧΑ εστιάζεται στο αν η εισηγμένη εταιρεία είναι πλέον στα τρέχοντα επίπεδα υπερτιμημένη, ή αντίθετα «αγοράζεται ακόμη».

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, με τη συνδρομή παραγόντων της χρηματιστηριακής αγοράς.

Πρώτον, η τιμή της μετοχής από το 0,15 ευρώ του Απριλίου του 2016 έχει εκτοξευθεί σήμερα στο 1,03 ευρώ, δηλαδή έχει δώσει κέρδη γύρω στο 590%!

Δεύτερον, παρά την αλματώδη άνοδο του τίτλου, η μετοχή διαπραγματεύεται με χαμηλότερο δείκτη P/E (14,4 με βάση τα κέρδη του 2018) σε σχέση με τον μέσο όρο του ΧΑ, αλλά και σε σύγκριση με τις άλλες εταιρείες του κλάδου των τροφίμων (έστω των λίγων εισηγμένων που είναι κερδοφόρες).

Στον δρόμο για το split προετοιμάζεται για τα 22,86 μάλλον «κομμένη», αν και μικρή σημασία έχει.

Τα 21,10 κοντινή αντίσταση με τα 20 να γίνεται κοντινή στήριξη και το 19,35 κύρια. Το stop στα 18,85 σε κλείσιμο.

Η... υπόγα από 27 Μαρτίου κιόλας, όντως σε άσχετο χρόνο είχε θέσει το εύλογο ερώτημα... Και εάν... SPLITάρει; για να ακολουθήσουν και άλλες αναφορές, πάντα στην ίδια λογική. Και στις 30 Μαΐου με βολές και για ΚΡΙ ΚΡΙ και Entersoft αλλά και πρόσφατα στις 28 Ιουνίου με... την προσοχή στο split

Αυτά τα ολίγα, τα περισσότερα στο... ταμπλό. 

Εως τις 840,42 νωρίτερα ο ΓΔ, έως τις 2.084,75 ο FTSE25. Όπως «μετρά» ο Ηλίας Ζαχαράκης, οι traders το... παλεύουν, με το ημερήσιο stop του ΓΔ στις 838 μον., την ώρα που ο FTSE25 δίνει σήμα εξόδου σε ενδεχόμενο «κλείσιμο» χαμηλότερα των 2.102 μον.

Στα ωριαία τα stops κατεβαίνουν στις 864 και 2.141 σε κλείσιμο ώρας σε ΓΔ και FTSE αντίστοιχα.

Σε περίπτωση που ο FTSE μάς δώσει ημερήσια έξοδο, το stop μας εκεί πηγαίνει στις 2.186 μονάδες σε ημερήσιο κλείσιμο.

Μεθαύριο ολοκληρώνεται η διαδικασία της δ.π. και ο Δημήτρης Τζάνας μάς διευκρινίζει χρήσιμες λεπτομέρειες, της τελευταίας στιγμής.

Για όσους την αποδεχθούν, υπάρχουν 3 ενδεχόμενα:

1. Nα δουν μετά τις διαδικασίες, τις μετοχές τους να διαπραγματεύονται στο Euronext, αν ο βαθμός αποδοχής είναι μεταξύ 75%-90% (1ν/1Π).
2. Να μην αλλάξει τίποτε, αν ο βαθμός αποδοχής είναι κάτω από 75% (μένουν στο Χ.Α. δηλαδή).
3. Να εισπράξουν το χρηματικό αντίτιμο (19,64 ευρώ/μτχ. για τις κοινές, 18,98 ευρώ/μτχ. για τις προνομιούχες, αν ο βαθμός αποδοχής ξεπεράσει το 90%.

v