ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Goldman Sachs: Τι μυστικά κρύβουν οι συστημικές τράπεζες

Goldman Sachs: Τι μυστικά κρύβουν οι συστημικές τράπεζες

Το Guidance που δίνουν οι διοικήσεις και οι προβλέψεις για ρευστότητα και έσοδα. Πώς θα κινηθούν στα κόκκινα δάνεια και ποιες αλλαγές υιοθετούν σε κρίσιμα μεγέθη. Ποια είναι τα σχέδια για τις διεθνείς δραστηριότητες.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Κόβει... μαχαίρι τιμές στόχους στις τράπεζες η BofA

Κόβει... μαχαίρι τιμές στόχους στις τράπεζες η BofA

Σε μεγάλες μειώσεις της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Πειραιώς και της Alpha Bank προχωρά ο οίκος. Οριακή μείωση για ΕΤΕ και θετική έκπληξη για Eurobank. Ποιες είναι οι συστάσεις και γιατί δηλώνει εκ νέου αρνητική για τον κλάδο.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Γιατί η Citi έβαλε στο στόχαστρο τις ελληνικές τράπεζες

Γιατί η Citi έβαλε στο στόχαστρο τις ελληνικές τράπεζες

Ποια στοιχεία επικαλείται ο οίκος για να μειώσει τις τιμές-στόχους των μετοχών. Οι προβλέψεις για την κερδοφορία και οι δείκτες αποτίμησης. Ποια είναι τα δεδομένα στη δύσκολη πορεία για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Morgan Stanley: Η Ελλάδα σε… solo πτήση

Morgan Stanley: Η Ελλάδα σε… solo πτήση

Τα οικονομικά δεδομένα παραμένουν αρκετά ασταθή και το σημείο εκκίνησης σχετικά αδύναμο, αλλά η τάση δείχνει «υποσχόμενη», γράφει ο οίκος. Υπάρχουν ρίσκα στην προσπάθεια επιστροφής στις αγορές.

«Καλές πιθανότητες» βλέπει για την Ελλάδα η Berenberg

«Καλές πιθανότητες» βλέπει για την Ελλάδα η Berenberg

Οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν δίνουν δυναμική στην χώρα αλλά παραμένουν μπροστά της και σημαντικές προκλήσεις, γράφει ο οίκος. Οι παραλληλισμοί με την Τουρκία και τα μαθήματα για την Αγκυρα.

Το βαρύ φορολογικό φορτίο των εγχώριων επενδύσεων

Η ευρύτατη γκάμα φορολογικών επιβαρύνσεων που επιβάλλεται σε μετόχους, καταθέτες, ομολογιούχους, μεριδιούχους αμοιβαίων κεφαλαίων, ιδιοκτήτες ακινήτων και κατόχους ασφαλιστικών προϊόντων. Διαμαρτυρίες από τους παράγοντες της αγοράς.

Generali: Overweight για τις ελληνικές μετοχέ

Οι χαμηλές αποτιμήσεις και οι προοπτικές ανάπτυξης οδηγούν τον οίκο να προτείνει αυξημένη έκθεση στο χρηματιστήριο. Θετικά βλέπει και τα ομόλογα αν και προειδοποιεί για τον «ιταλικό κίνδυνο».

Moody’s: Διαχειρίσιμη για τις τράπεζες η άρση του waiver

Πιστωτικά θετική κρίνει ο οίκος τη σημαντική μείωση της έκθεσης από τον ELA. Βλέπει διατήρηση των capital controls τους επόμενους 18 μήνες. Πώς θα αντιμετωπίσουν οι τράπεζες την αναμενόμενη άρση του waiver από την ΕΚΤ.

TAGS ΤΡΑΠΕΖΕΣ

HSBC: Γιατί παραμένει «ουδέτερη» για Ελλάδα

Ανεβάζει τον πήχη για το ΑΕΠ αλλά σημειώνει ότι η βραδύτερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη και οι αυξημένες τιμές πετρελαίου θα αντισταθμίσουν τις θετικές επιπτώσεις από τη μείωση των δημοσιονομικών περιορισμών, λέει ο οίκος. Περιθώριο ανόδου για τις τράπεζες.

VRS: Μετ' εμποδίων η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές

Η συμφωνία καθιστά φερέγγυο το χρέος της χώρας, τα μέτρα οδηγούν σε βελτιώσεις, ενώ η χαλάρωση των capital controls και η μείωση των NPLs βοηθούν τις τράπεζες. Ωστόσο, όλα αυτά συμβαίνουν σε περίοδο πολιτικών αναταράξεων στην Ευρώπη.

Deutsche Bank: Τα δύο «ατού» των ελληνικών τραπεζών

Τι βλέπει για μετοχές και ομόλογα η JP Morgan

BofA: Αρνητική στάση και νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες

Citi: Καλύτερη των προσδοκιών η συμφωνία στο χρέος

Barclays: Ισως χρειαστούν και άλλα μέτρα για το χρέος

Morgan Stanley: Επιτυχημένη η έξοδος της Ελλάδας

HSBC: Η ανάπτυξη είναι τώρα το κλειδί για την Ελλάδα

UBS: Ελκυστικό στοίχημα παραμένουν τα ελληνικά ομόλογα

JP Morgan: Η Ελλάδα πήρε καλή συμφωνία στο Eurogroup

Goldman Sachs: Θετική η συμφωνία για την Ελλάδα