ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Οι πρώτες φωτιές και εικόνες που τρομάζουν

Οι πρώτες φωτιές και εικόνες που τρομάζουν

Η επέλαση της φωτιάς, είτε αυτή οφείλεται σε εμπρησμό, είτε σε άλλες αιτίες, γίνεται όπου υπάρχει «πρόσφορο» έδαφος. Εκεί όπου ουδείς φρόντισε να απομακρύνει τα ξερόχορτα και την νεκρή καύσιμη ύλη. Κοντολογίς, σχεδόν παντού. Ας προσέχαμε…

Η δικαιοσύνη, ο χαρτοπόλεμος και η ουσία

Η δικαιοσύνη, ο χαρτοπόλεμος και η ουσία

Η ευθεία αντιπαράθεση στην οποία εμφανίζονται η ηγεσία του Αρείου Πάγου με τις κυριότερες δικαστικές ενώσεις του τόπου, με επίκεντρο την υπόθεση Λύτρα, κλονίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς το σύστημα απονομής δικαιοσύνης στη χώρα μας. Μήπως να το ξαναδούμε το θέμα;

Με πυξίδα το... χάος

Με πυξίδα το... χάος

Ο Μάριο Ντράγκι, όταν βρισκόταν στα ηνία της ΕΚΤ, αλλά πλέον και η Κριστίν Λαγκάρντ, αρέσκονται σε εκφράσεις του τύπου, «η αβεβαιότητα κυριαρχεί». Ποτέ κατά το παρελθόν, όμως, όσο σήμερα, δεν είχαν τόσο δίκιο.

Κεντροαριστερά: Απουσία πρότασης, όχι προσώπων

Κεντροαριστερά: Απουσία πρότασης, όχι προσώπων

Ασφαλώς και ο Έλληνας ψηφίζει πρόσωπα. Δεν ψηφίζει, όμως, μόνον αυτά. Οι πολιτικές και η αποφασιστικότητα υλοποίησής τους παίζουν ρόλο στην κάλπη και κρίνουν τα πράγματα. Η κεντροαριστερά τις διαθέτει;

Η μαύρη τρύπα των ΟΤΑ

Η μαύρη τρύπα των ΟΤΑ

Επί χρόνια ή και δεκαετίες, οι ΟΤΑ αναδεικνύονται σε πρωταθλητές της αδιαφάνειας και της κακοδιοίκησης. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο εντοπισμός υπαλλήλου ο οποίος απουσίαζε από την εργασία του για 13 χρόνια, αν και πληρωνόταν κανονικά. Δεν υπάρχει σωτηρία!

Ο Μητσοτάκης, ο πήχης και οι λακκούβες

Δηλώνει ότι πήρε το μήνυμα της κάλπης αλλά επίσης και ότι πρέπει να τηρήσει ισορροπίες. Ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, υπ’ αυτές τις συνθήκες, αν όχι χαμηλότερο των προσδοκιών των πολιτών;

Τα δεξιά της ΝΔ και το «ορφανό» 20%

Παρά το αξιοσημείωτο «σχεδόν 20%» που συγκεντρώνουν τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ, επί του παρόντος δεν απειλούν την πολιτική της κυριαρχία. Υπό προϋποθέσεις, όμως, θα μπορούσαν.

Η ώρα του ανασχηματισμού

Η συνταγή έχει αποτύχει και η ομάδα δεν τραβάει. Το είπε χθες η κάλπη, το λέει και ο κόσμος, ακόμη και της κυβερνώσας παράταξης, ολοένα και περισσότερο, στη διάρκεια του τελευταίου χρόνου. Ήρθε η ώρα των αλλαγών.

Ποιοι ρίχνουν νερό στον μύλο της αποχής

Θα έχουμε όντως αποχή-ρεκόρ από τις κάλπες αυτής της Κυριακής και ποιοι είναι οι λόγοι για αυτό; Το μήνυμα του εκλογικού σώματος που πρέπει να ακούσει ο πολιτικός κόσμος της χώρας.

Φοβού τους Τούρκους και δώρα φέροντας

Μπορούν δυο κινήσεις «αβρότητας» να διαγράψουν τη συμπεριφορά της γείτονος εδώ και δεκαετίες; Υποτίθεται ότι ο Δούρειος Ίππος είναι ελληνική εφεύρεση. Ας μην το ξεχνάμε.

Η παρωδία των Πόθεν Εσχες

Το κράτος καίει στην... πυρά το Σύνταγμα

Οι πυρκαγιές, ο μπαμπούλας και η κοινή λογική

Το επικίνδυνο αφήγημα της «γαλάζιας πατρίδας»

Η αγορά εργασίας και η μεταρρύθμιση που δεν έγινε

Δύο οικοπέδων... άχυρο!

Η δασοπροστασία και οι δουλειές του ποδαριού

Εκλογές με λάδι και φέτα

Ευρωπαϊκή άμυνα: Ο ελάχιστος κοινός παρονομαστής

Μην παίζετε με την υγεία

v