ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Φυτώρια

Φυτώρια

«Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις» είχε πει κάποτε μία ψυχή προς τους Γαλάτες. Έτσι και με τα πανεπιστήμια. Εάν σπείρεις γνώση, θα δρέψεις γνώση. Εάν «μπαχαλάκηδες»…

Οριστικά εκτός παιχνιδιού

Οριστικά εκτός παιχνιδιού

Την ίδια ώρα που προσπαθούμε να ανακτήσουμε «έδαφος» που χάσαμε στην κρίση, όλοι οι άλλοι κινούνται προς μία νέα κατάσταση πραγμάτων. Αυτήν της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η αναμονή της μεσαίας τάξης

Η αναμονή της μεσαίας τάξης

Μόνοι «χαμένοι», για ακόμη μία φορά, οι «μεσαίοι» μισθωτοί. Αντίθετα, στους «κερδισμένους» -εκτός από τους χαμηλόμισθους- οι φοροδιαφεύγοντες και οι υψηλόμισθοι. Δίκαιο; Μάλλον όχι.

Η λύση του ευρωπαϊκού στρατού

Η λύση του ευρωπαϊκού στρατού

Προστασία αντί αμυντικών προμηθειών είναι το δόγμα Τραμπ για το ΝΑΤΟ και την Ευρώπη. «Η Γαλλία δεν έχει υπογράψει γι' αυτό», προειδοποιεί ο Μακρόν και στην περίπτωση αυτή, έχει απόλυτο δίκιο. Η υπόλοιπη Ευρώπη ακούει;

Το ναυάγιο στα νησιά

Το ναυάγιο στα νησιά

Δεν είναι μόνον ότι «αρμενίζαμε στραβά» με το προσφυγικό/μεταναστευτικό, αλλά ότι έχουμε ήδη ναυαγήσει και δεν το έχουμε πάρει καν χαμπάρι. Τουλάχιστον, αυτό δείχνουν οι «ομολογίες» Χρυσοχοΐδη ενώπιον της Ευρωβουλής.

Θέλει δουλειά πολλή...

Καλή η διαφήμιση αλλά πρέπει να ανταποκρίνεται και στα πραγματικά δεδομένα. Διαφορετικά θεωρείται ως παραπλανητική και μπορεί να κρατήσει μακριά τους… πελάτες!

Να μετράνε όλα!

Παίδες, ηρεμία! Αυξήστε το ποσοστό των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών δαπανών στο 30% ή εντέλει όσο θέλετε, αλλά αυξήστε συνάμα και τον κατάλογο των δαπανών που προσμετρούνται. Όχι όλα δικά σας!

Φόροι εναντίον λογικής

Η ανάγκη πάταξης του λαθρεμπορίου στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης δεν μπορεί να «αφήνει στο κρύο» εκατομμύρια πολίτες. Είναι βέβαιον ότι υπάρχουν ευφυέστεροι τρόποι για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Η χρεοκοπία του νοικοκύρη

Πώς γίνεται παραδοσιακά «νοικοκύρηδες» άνθρωποι να χρεοκοπούν και μάλιστα εν χορώ; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό αφορά σε όσα βιώσαμε στη διάρκεια της κρίσης αλλά και στα αίτιά της. Το πώς και το γιατί ακολουθούν…

Ο γιαλός είναι στραβός…

Σε μία χώρα στην οποία η κυβέρνηση διορίζει την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων και πολιτικοί «δικάζουν» πολιτικούς, υπάρχει, άραγε, διάκριση των εξουσιών; Ας μην το κουράζουμε…

Το γαλλικό λάθος που πληρώνει η Αθήνα

Δίνοντας θάρρος και «πάτημα»

Καθαρές δουλειές

Το θεμελιώδες λάθος του ευρώ

Το παιχνίδι των αριθμών και η υποτίμηση της νοημοσύνης

Το Joker και τα αυτονόητα

Ενα ιστορικό λάθος

Το μαχαίρι στον λαιμό

Το μεγάλο λάθος με τα ελληνικά νησιά

Το βαρύ έργο του Κ. Μητσοτάκη

v