Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τι δεν κατάλαβε ο Μπογδάνος

Τι δεν κατάλαβε ο Μπογδάνος

Νοείται διαδικασία κοινωνικής ενσωμάτωσης δίχως ομαλή πρόσβαση στο εκπαιδευτικό σύστημα; Εάν, τώρα, υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την ποιότητα του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου, προφανώς κάτι πρέπει να γίνει γι' αυτό…

Η πραγματική Γέφυρα για τα δάνεια

Η πραγματική Γέφυρα για τα δάνεια

Χρήσιμες οι παρατάσεις αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. Στη λήξη του προγράμματος Γέφυρα 1, θα οδεύσουμε σε μία νέα γενιά κόκκινων δανείων ή έχουμε βρει τρόπο να την αποφύγουμε; Διότι τρόπος… υπάρχει.

Σχολικό τείχος ανοησίας

Σχολικό τείχος ανοησίας

Σε ένα νέο γύρο αχρείαστης έντασης οδηγείται -κατά πάσα βεβαιότητα- η σχολική κοινότητα, ως αποτέλεσμα των πρωτοκόλλων που ανακοινώθηκαν για τον κορωνοϊό. «Εκπτώσεις» στα τεστ και «50% + 1» πρέπει να επανεξεταστούν!

Μαθήματα από ένα κρίσιμο τουριστικό καλοκαίρι

Μαθήματα από ένα κρίσιμο τουριστικό καλοκαίρι

Προτείνει η κυβέρνηση την προσέγγιση «πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι» για το ελληνικό τουριστικό προϊόν; Πριν υιοθετηθούν περιορισμοί για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς ως αντιμετώπιση του κορεσμού που εμφάνισαν εφέτος, μήπως να δούμε «αλλιώς» το θέμα;

Ο Μητσοτάκης, οι εκλογές και το παιχνίδι των προσδοκιών

Ο Μητσοτάκης, οι εκλογές και το παιχνίδι των προσδοκιών

Από το παπανδρεϊκό «ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε» στο μητσοτακικό «η Ελλάδα αλλάζει». Έκλεισε ο μακρύς κύκλος της κρίσης ή πρόκειται για ένα παιχνίδι προσδοκιών; Είναι ένα ερώτημα που ξεπερνά την υπόθεση ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών.

Τι είπε και τι δεν είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην πολιτική ό,τι δεν διαψεύδεται, ισχύει. Έτσι, λοιπόν, όταν ο πρωθυπουργός επιλέγει να απαντήσει -αν μη τι άλλο – “σιβυλλικά” επί συγκεκριμένων ερωτημάτων, είναι σαφές ότι επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις που υφίστανται...

Η συναίνεση στην πράξη κτίζεται

Ποια συναίνεση; Όταν ακόμη και στα εθνικά θέματα απουσιάζει η ύπαρξη συναίνεσης μεταξύ των κυριοτέρων εκπροσώπων του εκλογικού σώματος, γιατί θα έπρεπε να αισιοδοξούμε ότι θα την εξασφαλίσουμε τώρα; Είναι μικρό το καλάθι, πλέον…

Ο δρόμος από τον Τόσκα στον... Χαρδαλιά

Εκ του αποτελέσματος κρίνονται όλα, κι όταν αυτό το αποτέλεσμα είναι τόσο αρνητικό, δεν είναι δυνατόν να μην συνοδευτεί, τουλάχιστον, από μία συγγνώμη. Όσο «καλά» κι αν έγιναν τα πράγματα ή όσο άρτια κι αν είχαμε προετοιμαστεί.

Οι ευθύνες δεν μπορούν να περιμένουν

Η έντιμη πλην επιβεβλημένη, υπό το φως των διαστάσεων της καταστροφής, συγγνώμη που ζήτησε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν αρκεί. Όπως, βεβαίως, δεν μπορεί να περιμένει και η απόδοση ευθυνών.

Πυρκαγιές: Στα ίδια ολέθρια λάθη θεατές

Όσα βιώνει η χώρα μας επί σχεδόν μία εβδομάδα αφορούν σε μία συστημική αποτυχία. Εάν δεν αναγνωρίσουμε τα αίτιά της, η επανάληψή της πρέπει να θεωρείται βεβαία και -ας μην αμφιβάλλουμε - θα είναι ολέθρια.

Σχίστε το εγχειρίδιο

Θα πληρώσει κανείς για τα εγκλήματα;

Βγάλτε τις παρωπίδες, βάλτε τη μάσκα

Οι κυβερνήσεις πέφτουν από τα μέσα

Η επικίνδυνη συνήθεια Ερντογάν

Αρον άρον δωράκι Κεραμέως σε πανεπιστημιακούς

Συμμαχία με αντιτουρκικό πρόσημο

Γιατί ο Τσίπρας βλέπει εκλογές;

Ο κατώτατος, τα ψιχία και η χρυσή τομή

Καλά τα ψηφίσματα, καλύτερες οι κυρώσεις

v