ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τώρα είναι η ώρα!

Τώρα είναι η ώρα!

Το έργο και οι συμμαχίες που κτίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια αλλά και η μεταρρυθμιστική ατζέντα της παρούσας κυβέρνησης μπορούν να δώσουν στον τόπο μία νέα αρχή. Οφείλουμε να την εκμεταλλευτούμε.

Μία νέα «κανονικότητα»

Μία νέα «κανονικότητα»

Τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, ευλόγως, θα κριθούν στην πορεία. Ο τόπος, ωστόσο, ήδη ωφελείται από μία νέα «κανονικότητα». Το πώς και το γιατί ακολουθούν…

Το ΣΔΟΕ, η φοροδιαφυγή και οι καθαρές κουβέντες

Το ΣΔΟΕ, η φοροδιαφυγή και οι καθαρές κουβέντες

Μόνο στην απώλεια της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τους θεσμούς οδηγούν έριδες όπως αυτή που άνοιξε χθες για το ΣΔΟΕ μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να το προσέξουμε αυτό…

Μάχη... στελεχών

Μάχη... στελεχών

Πρόκειται για μία μάχη κυριαρχίας και εντέλει επιβίωσης. Αυτοί γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και δίχως την παρουσία τους, ο δρόμος για την κατάκτηση της κορυφής μπορεί να είναι μόνον ανηφορικός. Ακόμη και στην πολιτική.

Πού έχει δίκιο ο κ. Ρέγκλινγκ

Πού έχει δίκιο ο κ. Ρέγκλινγκ

Ένα φορολογικό σύστημα, πάνω από όλα, πρέπει να είναι δίκαιο. Το «ανταποδοτικό» να το συζητήσουμε. Το δίκαιο, όμως, είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτά πρέπει να μας τα πουν ξένοι ή τα γνωρίζουμε τώρα που «βγήκαμε» από τα μνημόνια;

Το εκλογικό σύστημα και η ανάγκη σταθερότητας

Την ίδια ώρα που το κύριο μέλημα θα όφειλε να είναι πώς θα ορθοποδήσει ο τόπος μία ώρα αρχύτερα, ορισμένοι περιπλέκουν -αναίτια- τα πράγματα. Στο επίκεντρο όλων αυτών, δε, ο εκλογικός νόμος.

Τουρκία: Ενα μαγαζί... γωνία!

Μία απλή ματιά στον χάρτη λύνει όλες τις απορίες. Η Τουρκία είναι «μαγαζί γωνία» και αξιοποιεί το γεγονός αυτό με κάθε πρόσφορο τρόπο. Υπάρχουν ωστόσο και εξαιρέσεις…

Το μυστικό των αγορών

Μία «καλή αρχή» είναι προφανώς χρήσιμη αλλά δεν αρκεί. Η συνέχεια είναι εκείνη που θα καθορίσει το τελικό αποτέλεσμα και αυτή προβλέπεται να είναι… μαραθώνια.

Ελλάδα όπως… business

Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο, με στόχους και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης. Ο καθένας, άρα, γνωρίζει τι πρέπει να κάνει και ότι θα αξιολογηθεί γι' αυτό. Όπως το γνωρίζουμε και… εμείς.

Μαζεύοντας τα «λουριά»

Ήταν μία προειδοποίηση που όλοι περίμεναν. Τόσο οι προηγούμενοι όσο και οι τωρινοί, οι οποίοι οφείλουν να μην την αγνοήσουν. Ιδίως επειδή αφορά το «δείγμα γραφής» που θα δώσουν.

Χορός για δύο

Λαϊκή εντολή αλλαγής

Το μεγάλο ψάρι… τρώει το μικρό;

Δίχως περίοδο χάριτος

Η... ολίγιστη Ευρώπη

Το σωστό μήνυμα

Προγράμματα αντί... οργής;

Η δημοκρατία στο απόσπασμα

Τι 'χες, Γιάνη;

Το δίλημμα της περιπέτειας

v