Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Το διάγγελμα, τα λάθη και το… οπλοστάσιο

Το διάγγελμα, τα λάθη και το… οπλοστάσιο

Δίχως τη δυνατότητα να καταφύγει εκ νέου σε lockdown, η χώρα επαφίεται πλέον -σε μεγάλο βαθμό- στους ίδιους τους πολίτες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπλα της, οι… μάσκες και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ!

Κορωνοϊός: Μέτρα κατόπιν εορτής!

Κορωνοϊός: Μέτρα κατόπιν εορτής!

Τώρα που δείχνει να ξεφεύγει το πράγμα έρχονται τα νέα μέτρα; Δεν είναι σαφές ότι όσο καθυστερούμε τόσο επιβαρύνουμε τη θέση μας έναντι της πανδημίας; Εντέλει, την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας γιατί τη «σκεφτόμαστε» ακόμη;

Οι επιστολές Δένδια, το timing και η ουσία

Οι επιστολές Δένδια, το timing και η ουσία

Όσα συνέβησαν χθες με επίκεντρο την Τουρκία και την Αλβανία, έχουν πολλαπλές αναγνώσεις. Τόσο στο πεδίο των εντυπώσεων όσο και σε αυτό της ουσίας. Το θέμα είναι να μην αποδειχθούν μπούμερανγκ για τη χώρα μας.

Η τσέπη κρίνει και στην Τουρκία!

Η τσέπη κρίνει και στην Τουρκία!

Ούτε οι ανακοινώσεις για τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων στη Μαύρη Θάλασσα «έσωσαν την παρτίδα» ούτε και οι νεο-οθωμανικές βλέψεις του προέδρου Ερντογάν. Στην κοινή γνώμη βαρύνουν, κυρίως, οι εξελίξεις στο οικονομικό πεδίο.

Να δούμε τώρα και το ΝΑΤΟ...

Να δούμε τώρα και το ΝΑΤΟ...

Την ΕΕ την είδαμε. Έως τον Δεκέμβριο, εν πολλοίς, ουδέν έναντι της Τουρκίας, η οποία αφήνεται ανενόχλητη να αλωνίζει στη Μεσόγειο. Από την άλλη πλευρά, η ενεργοποίηση των S-400 ίσως οδηγήσει σε άλλες εξελίξεις...

Το δεύτερο κύμα και ο αποχαιρετισμός του V

Η έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας «πετά από το παράθυρο» προβλέψεις για γρήγορη ανάκαμψη της οικονομίας το επόμενο έτος. Πιθανότερα, θα είναι σαν… σταγονόμετρο, αν και όλα εξαρτώνται από την τελική πορεία της Covid-19.

Τα εκτός σχεδίου ακίνητα και το κάρο μπροστά από το άλογο

Την ίδια ώρα που εκκρεμεί επί δεκαετίες ο πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός της χώρας, η Πολιτεία προωθεί την ουσιαστική κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Απαξιώνει, όμως, έτσι την περιουσία των πολιτών.

Από τα λόγια στις πράξεις

Στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, η ΕΕ προσέφερε στην Τουρκία την επιλογή μεταξύ δύο δρόμων. Μία ανανεωμένη εταιρική σχέση ή συνέπειες σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιθετική της συμπεριφορά. Η Άγκυρα, κατά τα φαινόμενα, επέλεξε τον δεύτερο. Η ΕΕ θα τιμήσει τις δεσμεύσεις της;

Η αδύναμη Ευρώπη που βλέπει με... λύπη τις προκλήσεις να περνούν

Η ΕΕ έθεσε πρόσφατα όρους και προϋποθέσεις στην Τουρκία, ώστε να αποφύγει τις κυρώσεις εναντίον της. Τώρα, που η γείτονα έδειξε, έμπρακτα, πλήρη αδιαφορία για τις όποιες «απειλές κυρώσεων», η ΕΕ τι μπορεί να κάνει;

Κραυγές και ψίθυροι στην πολιτική

Πόσο θα βοηθούσε τη χώρα η εκ νέου διολίσθησή της σε κλίμα πόλωσης; Κατ' αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τα εθνικά και τα λοιπά μείζονα προβλήματά μας; Τα κενά πολιτικής, εντέλει, δεν καλύπτονται με... ιαχές.

Δώσε θάρρος στον... Ερντογάν

Η μάχη για δημοκρατία δίνεται κάθε μέρα

Οι φόροι στη μάχη της ψηφιοποίησης

Μια κυβέρνηση πρέπει να σπάει αβγά!

Η Μεσόγειος και το αβάσταχτο κόστος του συμβιβασμού

Η λάθος γιατρειά στην πανδημία

Οι καταλήψεις, το ραβδί και η ουσία

Ιστορική… κατάντια της πολιτικής

Η περικύκλωση της Τουρκίας

Κοιτώντας τα drones να περνούν

v