Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τα μυστικά της κάλπης

Τα μυστικά της κάλπης

Η παραπλάνηση και οι απόντες. Από ποιες παραμέτρους επηρεάζονται οι δημοσκοπήσεις και γιατί συχνά διαφέρουν τα ευρήματά τους από το αποτέλεσμα της κάλπης. Τι πρέπει να προσέχουμε στις μετρήσεις.

Η μέρα με τη νύχτα

Η μέρα με τη νύχτα

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει να κάνει με τη λεγόμενη «υψηλή πολιτική». Το ήθος που απέπνεε, όμως, χθες η πολιτική ατμόσφαιρα στην Αθήνα απουσιάζει εδώ και καιρό από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Τα διλήμματα της ύστατης ώρας

Τα διλήμματα της ύστατης ώρας

Ποιο είναι το δέλεαρ για την «κατάκτηση» του ψηφοφόρου την τελευταία στιγμή; Ποιο είναι το ύστατο δίλημμα που θέτουν οι κυριότεροι πολιτικοί σχηματισμοί, ώστε να αναδειχθούν νικητές της κάλπης της 26ης Μαΐου;

Το διπλό κόστος των παροχών

Το διπλό κόστος των παροχών

Ήταν μόνο ζήτημα χρόνου. Τα όργανα έχουν ήδη αρχίσει και μετά τις ευρωεκλογές θα ακουστούν ακόμη καλύτερα. Το «ταμείο» για το διπλό κόστος των παροχών είναι προ των πυλών.

Ποια Εθνική Ελλάδας;

Ποια Εθνική Ελλάδας;

Το περίφημο «όλοι μαζί να πάρουμε το κάστρο» το είπαν κι άλλοι και όντως φαίνεται να το χρειάζεται η χώρα. Ας μην το ζητάμε, όμως, αλά καρτ και όπως μας βολεύει, διότι… χάνει το νόημά του.

Τα εύκολα τα λόγια τα μεγάλα!

Ουδέποτε ήσαν ελκυστικές οι πικρές αλήθειες. Ιδίως όταν απομένουν μόνο δέκα ημέρες έως την ώρα της κάλπης. Από την ικανότητα διάκρισης, όμως, μεταξύ αλήθειας και ψέματος κρίνονται όλα.

Ζήτημα εμπιστοσύνης

Παίρνει χρόνια να χτιστεί και ελάχιστο διάστημα για να χαθεί. Εάν δεν υπάρχει, όμως, οι πόρτες είναι κλειστές. Ακόμη δεν είμαστε εκεί αλλά εάν συνεχίσουμε έτσι…

Ανοίξτε τα χαρτιά σας

Ο τόπος μας έχει ανάγκη από διαύγεια θέσεων και όχι από ιαχές, για σειρά λόγων. Ας αντιληφθούν αυτό το γεγονός, επιτέλους και οι «μονομάχοι» της εξουσίας...

Τελικά για τι ψηφίζουμε;

Η αναγωγή των ευρωεκλογών σε πρόκριμα για την διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών είναι, απλά, λάθος. Ακόμη κι αν αυτό το λάθος… «βολεύει», παραμένει λάθος.

Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα

Η τροπή που λαμβάνει η αντιπαράθεση της Κύπρου με την Τουρκία είναι θεμελιώδης σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θα καταδείξει εάν αυτή αποτελεί «κάτι καλύτερο» από ένα απλό οικονομικό μόρφωμα.

Κατώτεροι των περιστάσεων

Η πραγματική ατζέντα

Αιρετοί για κλάματα

Ο εξ Ανατολών κίνδυνος

Η χαμένη τιμή των πολιτικών

Το λάθος μήνυμα

Γροθιά στο μαχαίρι

Σωστή κίνηση, λάθος συνταγή

Δουλειές του ποδαριού!

Οι ευρωεκλογές και το κρίσιμο λάθος

v