ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Τίτλος και ουσία

Τίτλος και ουσία

Ο καβγάς μπορεί να ξέσπασε για το όνομα αλλά αφορά παλιές εμμονές και ιδεοληψίες. Εξηγεί, δε, τα αίτια μίας συνεχιζόμενης αποτυχίας. Αυτή, όμως, είναι η Ευρώπη του σήμερα.

Ποια παιδεία;

Ποια παιδεία;

Παραπαιδεία, ανύπαρκτη ανταποδοτικότητα των φόρων, περικοπές δαπανών και ολοένα αυξανόμενες πιέσεις στο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Το τρένο της κεντροαριστεράς

Το τρένο της κεντροαριστεράς

Έτσι όπως στέκουν σήμερα τα πράγματα, αυτό το τρένο δεν πάει πολύ μακριά. Υπάρχουν όμως σταθμοί στην πορεία του, που μπορούν να αλλάξουν όλο το ταξίδι. Το ποιοι είναι… ακολουθεί.

Η οικονομία έχει συνέχεια

Η οικονομία έχει συνέχεια

Η οικονομία δεν λειτουργεί εν κενώ και η όποια πορεία της δεν κρίνεται από τη μία ημέρα στην άλλη. Κάτι που είναι χρήσιμο να θυμόμαστε, όταν υπάρχει εναλλαγή κυβερνήσεων σε αυτό τον τόπο. 

Το μεγάλο στοίχημα Μητσοτάκη

Το μεγάλο στοίχημα Μητσοτάκη

Υπάρχει στόχος, σχέδιο για την κατάκτησή του και μέθοδος για τη διακρίβωση του αποτελέσματος. Δεν παύει, όμως, να αποτελεί ένα σαφές στοίχημα και να απαιτεί προσπάθεια…

Brexit: Μία ψυχή που είναι να βγει…

Ουδέποτε ήταν ρόδινη αυτή η σχέση και πλέον έχει τραυματιστεί βαριά. Ακόμη κι αν η πολιτική κατάσταση οδηγούνταν στη Βρετανία σε πλήρες αδιέξοδο και σε ένα νέο δημοψήφισμα, το Brexit θα όφειλε να είναι μονόδρομος. Το πώς και το γιατί ακολουθούν.

Εύφορο έδαφος

Η μεταπήδηση Λαγκάρντ από τα ηνία του ΔΝΤ σε εκείνα της ΕΚΤ ενισχύει τις ελληνικές θέσεις περί ανάγκης μείωσης των ετήσιων στόχων πρωτογενών πλεονασμάτων. Αρκεί να εκμεταλλευτούμε σωστά την ευκαιρία.

Αφήστε τα κέρδη να τρέξουν

Ήταν στα τάρταρα για χρόνια και πλέον δείχνει να «σηκώνει κεφάλι». Ας μη φανούμε βιαστικοί να του κόψουμε τη φόρα, με την επίκληση -και πάλι- των αδύναμων οικονομικά ομάδων ή της βλάβης που υφίστανται συγκεκριμένες συντεχνίες.

Το ταγκό θέλει δύο

Τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται η χώρα μας και το συνεχιζόμενο μεταρρυθμιστικό κύμα βοηθούν στη διαμόρφωση ενός νέου επενδυτικού περιβάλλοντος. Η επιχειρηματική κοινότητα θα το εκμεταλλευτεί;

Ο γόρδιος δεσμός του μεταναστευτικού

Η πρόσφατη «κόντρα» κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης για το μεταναστευτικό καταδεικνύει για ακόμη μία φορά τον μυωπικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τα πράγματα στην Ελλάδα. Το πώς και το γιατί ακολουθούν… 

Μία κακή αρχή

Ταύτιση συμφερόντων

«Πουλώντας» Ελλάδα

Ο ελέφαντας του Brexit ανάμεσά μας

Εργα, όχι λόγια!

Ο ρόλος του πρωθυπουργού

Μηδενική ανοχή

Το μπόνους στον συνεπή

Ώρα εθνικής συνεννόησης

Η παγίδα της μεσαίας τάξης

v