ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

Ο νηφάλιος δρόμος

Ο νηφάλιος δρόμος

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, συζήτηση στη βάση του διεθνούς δικαίου και εκατέρωθεν σεβασμός μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, φαντάζουν ως το ιδεατό στις σχέσεις των δύο πλευρών. Είναι και εφικτό;

Πότε τα λόγια θα γίνουν πράξη;

Πότε τα λόγια θα γίνουν πράξη;

Δεν είναι ότι δεν ξέρουμε τα προβλήματα. Μια χαρά τα ξέρουμε, όπως άριστα γνωρίζουμε και τι πρέπει να κάνουμε για να τα λύσουμε. Όλα αυτά όμως έχουν μία αίσθηση… «déjà vu».

Το πραγματικό στοίχημα Μητσοτάκη

Το πραγματικό στοίχημα Μητσοτάκη

Ο αγώνας του επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, κατά τα φαινόμενα, δεν θα είναι μόνον εναντίον των πολιτικών του αντιπάλων. Ενίοτε ο «εχθρός» βρίσκεται «εντός των τειχών» και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επιζήμιος.

Θεσμικό έγκλημα

Θεσμικό έγκλημα

Ποιον συμφέρει να βρίσκονται σήμερα υπό καθεστώς ομηρίας 4 εκατ. φορολογούμενοι; Διότι η άρνηση των θεσμών να συναινέσουν σε μία νέα ρύθμιση αυτό συνεπάγεται. Όλα τα άλλα…

Ντέρμπι σε λάθος γήπεδο

Ντέρμπι σε λάθος γήπεδο

Αν δεν δεις τα προβλήματα και δεν τα συζητήσεις, γιατί θα έπρεπε να προσδοκάς τη λύση τους; Εντέλει, δίχως τον απαραίτητο διάλογο, πώς θα ξέρεις ποιοι έχουν τις «λύσεις» ώστε να τους προτιμήσεις;

Ενας είναι ο εχθρός: ο λαϊκισμός

«Και οι μολότοφ σκοτώνουν και οι δεξιοί λαϊκισμοί σκοτώνουν τη λογική», είπε χθες μία ψυχή από το βήμα της Βουλής. Δεν είχε άδικο. Αυτή, όμως, είναι η πολιτική καθημερινότητα στην Ελλάδα.

Το σύνταγμα, η αναθεώρηση και η… Παναγιώταινα

Σήμερα στη Βουλή δεν κρίνεται μόνο η πορεία της τρέχουσας συνταγματικής αναθεώρησης. Κυριότερα, κρίνεται το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα.

… και επί γης ειρήνη

Σαν τα «αμερικανάκια» μιας άλλης εποχής (με την καλή έννοια του όρου, βεβαίως, βεβαίως), οι φίλοι μας του ΔΝΤ συνεχίζουν να λένε τα «δικά τους». Εμείς, πάλι, συνεχίζουμε στον δρόμο μας καθώς… «γνωρίζουμε καλύτερα».

Μαθαίνοντας από τα λάθη

Προφανώς υπήρξαν ανεπάρκειες, λάθη και βαριές αμέλειες, ώστε να οδηγηθούμε σε μία τραγωδία όπως η περυσινή, στο Μάτι. Το ζήτημα είναι εάν μάθαμε και τίποτε από αυτά…

Φωνή βοώντος…

Κατά τη λαϊκή θυμοσοφία, «ομελέτα δίχως σπασμένα αβγά δεν γίνεται». Κάπως έτσι και με την Ευρώπη. Δίχως ισχυρή θέληση και αποφασιστικότητα, θα παραμένει ένα χαλαρό οικονομικό μόρφωμα.

Ο Μητσοτάκης και το παιχνίδι της εμπιστοσύνης

Εκτός θέματος

Δάνεια, εντυπώσεις και ουσία

Η κεντροαριστερά, τα ανοίγματα και τα... «φθαρμένα υλικά»

Τα συνήθη θύματα

Η Ελλάδα που βλέπει τις δεκαετίες να περνούν

Παρωπίδες και αυτονόητα

Μη γίνουμε πάλι πρωτοσέλιδο

Ο πολλαπλός κίνδυνος

Μηνύματα και δώρα…με φόντο τις κάλπες