ΘΕΜΑΤΑ

To plan B της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

To plan B της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με σημαντικά εμπάργκο όπλων από τους εταίρους της στη Δύση λόγω της εισβολής της στη Συρία, όμως ο αμυντικός της τομέας δεν θα παραλύσει. Τα μαθήματα από τα εμπάργκο του παρελθόντος και οι εναλλακτικές επιλογές.

TAGS STRATFOR

Οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά στην κόντρα με το Ιράν

Οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά στην κόντρα με το Ιράν

Καθώς οι ΗΠΑ διατηρούν την εκστρατεία κυρώσεων «μέγιστης πίεσης», τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξουν πολλές... ευκαιρίες για να επιδεινωθεί η κατάσταση. Η στάση της EE και οι φόβοι της Σαουδικής Αραβίας.

TAGS STRATFOR

Τα πέντε χαρακτηριστικά της καινοτομίας

Τα πέντε χαρακτηριστικά της καινοτομίας

Η Mastercard και το Harvard Business Review Analytic Service καταγράφουν ενέργειες που μπορούν να επιφέρουν θετική αλλαγή και καινοτομία στις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους

Ο Λίβανος και ο κίνδυνος να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

Ο Λίβανος και ο κίνδυνος να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας

Η αυξανόμενη πίεση για πολιτική αλλαγή στη χώρα μπορεί να αποδυναμώσει τις θέσεις των «αντιπροσώπων» του Ιράν και της Σαουδικής Αραβίας. Η στάση των επιμέρους «ενδιαφερόμενων», οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες.

TAGS STRATFOR

Τι κέρδισε και τι ρισκάρει η Μόσχα στη Συρία

Τι κέρδισε και τι ρισκάρει η Μόσχα στη Συρία

Μεγάλη κερδισμένη η Ρωσία από τις εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας. Η σταθεροποίηση του Ασαντ, η διχόνοια στο ΝΑΤΟ και οι δοκιμές νέων όπλων και στρατηγικών. Ποιοι είναι οι κίνδυνοι με τους οποίους βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη.

Η πραγματική κληρονομιά του Αλ-Μπαγκντάντι

Τα μεγάλα όνειρα για την επανασύσταση του Ισλαμικού Χαλιφάτου και πως πνίγηκαν στην ωμή βία και τις αγριότητες. Η στρατηγική διαφοροποίηση από την Αλ Κάιντα και ο βαθύς διχασμός στο τζιχαντιστικό κίνημα.

TAGS STRATFOR

Γιατί βαθαίνει η πολιτική κρίση στον Λίβανο

Η αποχώρηση του πρωθυπουργού Saad al-Hariri θα μπορούσε να σηματοδοτήσει την αρχή μιας ευρείας κλίμακας αλλαγής, καθώς οι διαδηλωτές απαιτούν να μπει τέλος στο σύστημα στο οποίο βασίζονταν οι φατρίες του Λιβάνου.

TAGS STRATFOR

Ο θάνατος του Αλ-Μπαγκντάντι δεν σημαίνει το τέλος του ISIS

Ο θάνατος του επικεφαλής του ISIS αποτελεί μια σημαντική συμβολική νίκη των ΗΠΑ, όμως η εξτρεμιστική οργάνωση έχει ξαναχάσει ηγέτες της και έχει επιβιώσει. Η περίπλοκη σχέση ΗΠΑ-Τουρκίας και τα ερωτήματα.

TAGS STRATFOR

Ρωσία και Τουρκία μοιράζονται τα λάφυρα στη Συρία

Η Ρωσία θέλει να αποφύγει μια κλιμάκωση με την Τουρκία και να σταθεροποιήσει τη Συρία ώστε να μπορέσει να μειώσει τις δεσμεύσεις της στην περιοχή. Αλλά η επιτυχία της νέας συμφωνίας με την Άγκυρα θα καθορίσει το αν η Μόσχα θα πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

TAGS STRATFOR

Πόσα χάνει η Ελλάδα από την φοροαποφυγή πολυεθνικών

Η μεταφορά κερδών σε φορολογικούς παραδείσους κοστίζει $200 δισ. ετησίως στις κυβερνήσεις. Μεγάλοι κερδισμένοι οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί. Ποιο είναι το κόστος για την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Τουρκία ετοιμάζει αντίποινα για τις αμερικανικές κυρώσεις

Γιατί η συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας δεν αξίζει σχεδόν... τίποτα

Η Αγκυρα θα πληρώσει βαρύ τίμημα για τη ζώνη ασφαλείας

Γιατί δεν τρομάζει την Αγκυρα η απειλή κυρώσεων

Η στρατηγική της Αγκυρας στο μέτωπο της Συρίας

Γιατί οι ΗΠΑ επέλεξαν να «πουλήσουν» τους Κούρδους στη Συρία

Πώς θα είναι ο CEO του μέλλοντος

Το επικίνδυνο παιχνίδι του Ιράν και η μάχη γοήτρου της Τουρκίας

Πώς παίζει η Μόσχα το χαρτί της «στρατηγικής διαφοροποίησης»

Ωριμάζουν οι συνθήκες για ανακωχή ΗΠΑ-Κίνας

v