ΘΕΜΑΤΑ

Επικίνδυνο μέτωπο ανοίγει το Ισραήλ στο Ιράκ

Επικίνδυνο μέτωπο ανοίγει το Ισραήλ στο Ιράκ

Οι επιθέσεις κατά φιλο-ιρανικών εγκαταστάσεων στη χώρα μπορούν να οδηγήσουν σε περιφερειακή ανάφλεξη με απρόβλεπτες συνέπειες. Γιατί το Ιράκ δεν μοιάζει με τη Συρία. Ποιες είναι οι στρατηγικές και οι κίνδυνοι. Πώς εμπλέκονται περιφερειακοί παίκτες.

Πονοκέφαλος για ΗΠΑ η εγκατάσταση πυραύλων στον Ειρηνικό

Πονοκέφαλος για ΗΠΑ η εγκατάσταση πυραύλων στον Ειρηνικό

Η εγκατάλειψη της συνθήκης INF για τα πυρηνικά και γιατί η υπερδύναμη σπεύδει να αναπτύξει νέα συστήματα στην περιοχή. Οι γεωγραφικοί και πολιτικοί περιορισμοί. Με τακτική «μαστίγιο και καρότο» αναμένεται να αντιδράσουν Ρωσία και Κίνα.

Πόσο κοντά είναι μια κινεζική επέμβαση στο Χονγκ Κόνγκ

Πόσο κοντά είναι μια κινεζική επέμβαση στο Χονγκ Κόνγκ

Το μεγάλο δίλημμα που αντιμετωπίζει το Πεκίνο από τις κλιμακούμενες διαδηλώσεις. Τα μηνύματα που στέλνονται και η… μπλόφα. Ο ρόλος της διεθνούς κοινότητας, η πιθανότητα κυρώσεων και ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να προσεχθούν.

Η νέα επικίνδυνη γενιά στρατηγικών όπλων της Ρωσίας

Η νέα επικίνδυνη γενιά στρατηγικών όπλων της Ρωσίας

Πυραυλικά συστήματα που αναπτύσσουν απίστευτες ταχύτητες και διαθέτουν απεριόριστη εμβέλεια, αλλά και «τορπίλες» που μπορούν να διανύσουν 10.000 χλμ και φέρουν πυρηνικά στο μπαίνουν στο οπλοστάσιο. Τα προβλήματα στην ανάπτυξη, το ατύχημα στη Λευκή Θάλασσα, οι «μύθοι» και η πραγματικότητα.

Το κόστος έξωσης της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Το κόστος έξωσης της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35

Πώς η γειτονική χώρα κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να προμηθευτεί αεροσκάφη πέμπτης γενιάς πρακτικά … δωρεάν. Ποιο είναι το βασικό σενάριο για τη θέση της στο ΝΑΤΟ μετά την απόκτηση των S-400. Που μπορεί να κρύβεται παιχνίδι με το χρόνο.

TAGS STRATFOR

Η επικίνδυνη απόκλιση Ευρώπης και ΗΠΑ

Αυξανόμενες δυσκολίες αντιμετωπίζει η «Δύση» στην προσπάθεια να επιβληθεί στην παγκόσμια σκακιέρα. Οι τριβές ΗΠΑ και Ευρώπης και ο ρόλος Ρωσίας και Κίνας. Τι θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέες εντάσεις και ποιες θα είναι οι συνέπειες.

Ανεβάζει τον πυρετό στην Αρκτική το λιώσιμο των πάγων

Για πρώτη φορά μετά τον Ψυχρό Πόλεμο οι μεγάλες δυνάμεις στρέφονται στην περιοχή. Η στρατηγική της Ρωσίας και η δύσκολη ισορροπία με την Κίνα. Οι κινήσεις των ΗΠΑ. Η σημασία της περιοχής για την άμυνα, την ναυσιπλοΐα και τις πρώτες ύλες.

Γιατί γυρίζουν την πλάτη στις ΗΠΑ οι σύμμαχοι

Ολο και πιο δύσκολο γίνεται για την υπερδύναμη να πείσει τους εταίρους της να διαθέσουν στρατιωτικές δυνάμεις σε Συρία και Περσικό Κόλπο. Οι «απρόθυμοι» δυτικοευρωπαίοι και οι αδυναμίες των «προθύμων» της ανατολικής Ευρώπης. Πώς διαμορφώνονται οι ισορροπίες στην Ασία και τον Ειρηνικό.

Ο κίνδυνος διάσπασης του ΑΚP βάζει δύσκολα στον Ερντογάν

Οι αποχωρήσεις ιδρυτικών στελεχών από το κυβερνών κόμμα ανοίγουν το δρόμο για τη δημιουργία νέας πολιτικής δύναμης. Η συρρίκνωση της βάσης του AKP, η επιβράδυνση της οικονομίας και η κόντρα με τις ΗΠΑ. Ποια στρατηγική θα ακολουθήσει ο τούρκος πρόεδρος.

Ο εμφύλιος στη Συρία και ο κίνδυνος πολέμου στο Ιράν

Γιατί η ειρήνη στην περιοχή παραμένει άπιαστο όνειρο. Η αναποτελεσματική πολιτική των ΗΠΑ στη Συρία και ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων μεταξύ των ΗΠΑ, της Τουρκίας, της Ρωσίας και του Ιράν.

TAGS STRATFOR

Stratfor: Πόσο μεγάλη είναι η απειλή των S-400

Τι σημαίνει «πρωθυπουργός Τζόνσον» για το Brexit

Η ακροσφαλής πολιτική της Τουρκίας στην πυραυλική άμυνα

Η αμυντική απεξάρτηση της Ευρώπης βάζει... δύσκολα στις ΗΠΑ

Το μπρα ντε φερ Ευρώπης - Τουρκίας και ο «ανορθόδοξος» Ερντογάν

Τα «αγκάθια» στον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η δίψα Ερντογάν για εξουσία βάζει την Τουρκία στη γωνία

Τι μπορεί να οδηγήσει ΗΠΑ και Ιράν σε πόλεμο

Το οικονομικό παρελθόν της Ελλάδας στοιχειώνει το μέλλον

Ανατροπές στο στρατηγικό τρίγωνο Ρωσίας, Κίνας και ΗΠΑ

v