ΑΠΟΨΕΙΣ

Το Blockchain ανατρέπει τα δεδομένα στην τεχνολογία

Το Blockchain ανατρέπει τα δεδομένα στην τεχνολογία

Όπως στα 90s δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την εξέλιξη του World Wide Web και της JavaScript, έτσι και τώρα κανείς δεν γνωρίζει ως πού θα φθάσει η νέα τεχνολογία του Blockchain.

Η Εταιρική Διακυβέρνηση… άργησε μια μέρα!

Η Εταιρική Διακυβέρνηση… άργησε μια μέρα!

Πολύ καλές οι πρωτοβουλίες για την ενδυνάμωση του θεσμού της Εταιρικής Διακυβέρνησης, ωστόσο έρχονται αφού το μεγάλο κακό έχει ήδη συντελεστεί. Για μια ακόμη φορά, μας πρόλαβε η σκληρή πραγματικότητα...

Πώς ο καπιταλισμός «τρώει» τον εαυτό του

Πώς ο καπιταλισμός «τρώει» τον εαυτό του

Ένας διάσημος γκουρού της διοίκησης των επιχειρήσεων θεωρεί ότι οι εταιρείες πρέπει να επαναθεωρήσουν τον ρόλο τους. Η λάθος θεώρηση των δεδομένων και η ανάγκη για «σωστό εγωισμό». Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η ψηφιακή εποχή και οι... υπέροχες δουλειές

Η ψηφιακή εποχή και οι... υπέροχες δουλειές

Τα νέα δεδομένα που φέρνει ο αυτοματισμός στην απασχόληση. Γιατί αναμένεται αύξηση ανισότητας και πίεση στο σύγχρονο κράτος πρόνοιας. Η ανάγκη μετασχηματισμού, τα ρίσκα και οι απαντήσεις στα προβλήματα.

Η πρόοδος και οι φράχτες που δεν πρέπει να χτίσουμε

Η πρόοδος και οι φράχτες που δεν πρέπει να χτίσουμε

Ο πλανήτης, άλλοτε αργά και άλλοτε γρήγορα, προχωρά προς τα εμπρός. Θα ήταν, όμως, ολέθριο σφάλμα να θεωρήσουμε την πρόοδο δεδομένη. Ποιες είναι οι νέες απειλές. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

Πού κρύβεται το «μυστικό» για νέες θέσεις εργασίας

Ποια είναι η κατηγορία των επιχειρήσεων που δημιουργεί περισσότερες θέσεις απασχόλησης. Γιατί βρέθηκε εκτός του ραντάρ των ερευνών. Που «πάσχει» η παραγωγή νέων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Γράφει ο Π. Μπαλτάς.

Το πολιτικό προσωπικό πηγαίνει από το κακό στο... χειρότερο

Το πολιτισμικό DNA του ελληνικού πολιτικού συστήματος είναι δεδομένο και δεν άλλαξε ούτε μετά την κρίση. Ο επικίνδυνος εγκλωβισμός και η τακτική του «εξαναγκασμού» των ψηφοφόρων. Γράφει ο Κ. Μελάς.

Μυστικά και… αποτελέσματα του ασφαλιστικού Πινοσέτ

Πώς λειτούργησε το σύστημα που επιβλήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 στη Χιλή και ποια αποτελέσματα είχε στις συντάξεις των πολιτών. Οι εισφορές, οι κρίσιμες επιλογές και γιατί τώρα προωθείται αναμόρφωση. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πώς θα ανακάμψουν επαγγελματίες και μικρές επιχειρήσεις 

Συγκεκριμένα μέτρα σε πέντε μέτωπα, προκειμένου να «πάρει μπροστά» η ραχοκοκαλιά της οικονομίας. Πώς θα περάσουμε σε συμπράξεις δυνάμεων, απόκτηση τεχνογνωσίας και χρήση των νέων τεχνολογιών. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Το καθολικό αίτημα για μια Ελλάδα της προκοπής!

Η ανάγκη αποκατάστασης του οικονομικού δυναμισμού και η ακινησία του πολιτικού συστήματος. Τα μαθήματα από τους Ελληνες που έφυγαν στο εξωτερικό και το νέο κοινωνικό συμβόλαιο στις αναπτυγμένες χώρες. Γράφει ο Α. Παπανδρόπουλος.

O «διάβολος» στη συμφωνία με την Εκκλησία

Το «φάρμακο» στο μεταναστευτικό πρόβλημα της Αθήνας

Το δώρο της μακροζωίας και ποιοι θα το... απολαύσουν

Ποια κρυπτονομίσματα θα επιβιώσουν μέχρι το 2020

H καινοτομία μόνη απάντηση στα ελληνικά προβλήματα

Η Ελλάδα μετατοπίζεται... ανατολικά

Οι αγορές και το επικίνδυνο zero sum game

Η Ελλάδα και τo τέλος των ιδεοληψιών

Το blockchain μπαίνει στην κινητή τηλεφωνία!

Η Δεξιά στροφή της Λατινικής Αμερικής