Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΠΟΨΕΙΣ

Νεοφιλελευθερισμός εναντίον καπιταλισμού

Νεοφιλελευθερισμός εναντίον καπιταλισμού

Απληστία μετόχων, συγκέντρωση πλούτου, περιορισμός του ανταγωνισμού, έξαρση της προσοδοθηρίας και ιδεολογική καθυστέρηση, υπονομεύουν καινοτομία, δημιουργία και ανταγωνισμό. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Οι αλλαγές του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού

Οι αλλαγές του νέου εξωδικαστικού μηχανισμού

Οι βασικές διαφορές του παλιού εξωδικαστικού μηχανισμού σε σχέση με το νέο. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις υποβολής αίτησης για οφειλέτες που είχαν προηγουμένως αιτηθεί την ένταξή τους. Γράφει ο δικηγόρος Γιώργος Κεφαλάς.

Το αίνιγμα του πληθωρισμού και η σχέση με τις αγορές

Το αίνιγμα του πληθωρισμού και η σχέση με τις αγορές

Ο νέος γρίφος για μετοχές-ομόλογα και οι επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Το ράλι στα χρηματιστήρια εμπορευμάτων. Η εκτύπωση χρήματος, τα επιτόκια και τα παράδοξα της οικονομικής ορθοδοξίας. Γράφει ο Πέτρος Στεριώτης.

Τα πιο «επικίνδυνα» Ελληνικά Μετοχικά Αμοιβαία

Τα πιο «επικίνδυνα» Ελληνικά Μετοχικά Αμοιβαία

Tα μετοχικά α/κ που δεν πρόβλεψαν το 2020 την πτώση του Χρηματιστηρίου. Πώς διαμορφώνεται ο συνολικός κίνδυνος και ο συντελεστής beta με βάση τα ιστορικά στοιχεία. Γράφει ο Σόλωνας Ανδρονής.

Η ψηφιακή πρόκληση και η ανάγκη για νέου τύπου ηγέτες

Η ψηφιακή πρόκληση και η ανάγκη για νέου τύπου ηγέτες

Οι δίδυμες τεχνολογίες της πληροφορίας και της βιολογίας μπορούν να αναδιαρθρώσουν την οικονομία και την κοινωνία, αλλά και το ίδιο το σώμα μας. Οι νέες προκλήσεις και η απαίτηση για... ρήξεις. Γράφει ο Νίκος Καραγεωργίου.

Οι παλιές συνταγές και το νέο μοντέλο επενδύσεων

Οι τρεις οικονομικά ενεργές γενιές και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία. Το ρητό που μας μαθαίνει ότι «οι τιμές ανεβαίνουν με λεφτά και πέφτουν με χαρτιά» και το υβριδικό μοντέλο. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Ηρθε η ώρα για τη μεγάλη επιχειρηματική επανάσταση

Ποτέ στον κόσμο των επιχειρήσεων το κλίμα δεν υπήρξε τόσο ανατρεπτικό όσο σήμερα. Πώς μεταμορφώνεται η μικροοικονομία και ολόκληρο το επιχειρηματικό στερέωμα. Οι τέσσερις αλλαγές. Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

Ευρώπη: Η κληρονομιά των 65 χρόνων και οι νέες προκλήσεις

Η Ευρώπη που διολίσθησε στη βαρβαρότητα και οι δημοκρατικές κατακτήσεις που ανέτρεψαν την εικόνα. Τα νέα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Γηραιάς Ηπείρου και ο μετακαπιταλισμός. Γράφει ο Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλος.

Γιατί οι τράπεζες πρέπει να υπολογίσουν την παράμετρο ESG στα δάνεια

Πώς οι υψηλότερες περιβαλλοντικές, κοινωνικές και διακυβερνητικές επιδόσεις οδηγούν σε καλύτερη οικονομική απόδοση. Γράφουν ο καθ. Κων. Ζοπουνίδης και η υποψήφια Δρ. Μ. Εσκαντάρ.

Τα κρυπτονομίσματα, οι γκουρού και η θεωρία των παιγνίων

Μια υπερσυγκεντρωμένη αγορά τραβά τα φώτα και ανάβει τα αίματα. Η μεταβλητότητα θα είναι δεδομένη και οι υποστηρικτές θα μετατρέπονται σε πολέμιους ή το αντίστροφο. Γράφει ο Θ. Κρίντας.

Πού υπερτερούν οι Κοινωνικά Υπεύθυνες Επενδύσεις

Γιατί η Χαμάς είναι η καλύτερη φίλη του Ερντογάν

Τα εμπορεύματα και ο κρίσιμος επενδυτικός κανόνας

Πώς μια εταιρία μπορεί να εμφανίσει υψηλές επιδόσεις στα ESG

Επτά λόγοι για να αρχίσετε άμεσα να βάζετε χρήματα στην άκρη

Πώς το Μεξικό δάμασε(;) την πανδημία και... το χρέος!

Τα φάουλ στα σχολεία με τη διδασκαλία πληροφορικής

«Πράσινοι» μύθοι και καθαρές αλήθειες

Τα φθηνά ακίνητα και τα νέα δεδομένα στο real estate

Μύθοι και αλήθειες για τη λήψη αποφάσεων

v