Μια αποκλειστική συνεργασία του Euro2day.gr

ΑΠΟΨΕΙΣ

Φορολογική πολιτική: Οι έξυπνες λύσεις των ξένων

Φορολογική πολιτική: Οι έξυπνες λύσεις των ξένων

Γιατί μια ευέλικτη στρατηγική μπορεί να προσελκύσει επενδύσεις αλλά και να αποφέρει πολύ σημαντικά έσοδα στο δημόσιο. Η ανάγκη μείωσης ΦΠΑ και ΕΝΦΙΑ. Τα παραδείγματα από Μάλτα, Κύπρο, Λουξεμβούργο. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

To ευρωπαϊκό «έλλειμμα ιδεών»

To ευρωπαϊκό «έλλειμμα ιδεών»

Πέρα από την δημογραφική της παρακμή η Ευρώπη γνωρίζει και ένα σοβαρό έλλειμμα σε καινοτομίες και νέα προϊόντα, με εξαιρετικά δυσάρεστες συνέπειες. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Η υπερφορολόγηση και η στρατηγική Τσίπρα

Η υπερφορολόγηση και η στρατηγική Τσίπρα

Οι ανυπέρβλητες δυσκολίες στη χρηματοδότηση του πελατειακού κράτους υποχρεώνουν το Μαξίμου να ακολουθήσει τον λάθος δρόμο. Η δυσκολία δημιουργίας νέας διαπλοκής και οι εκλογές. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τα κόκκινα δάνεια και η «ευκαιρία» του real estate

Τα κόκκινα δάνεια και η «ευκαιρία» του real estate

Στρατηγική προτεραιότητα η Ελλάδα για ξένους επενδυτές καθώς οι συγκριτικά υψηλές αποδόσεις ευνοούν επενδυτικές κινήσεις σε διάφορες κατηγορίες ακινήτων. Γράφει ο Βάιος Καφτεράνης της Delfi Partners.

Πτώχευση και δεύτερη ευκαιρία

Πτώχευση και δεύτερη ευκαιρία

Τι δυνατότητες υπάρχουν γι' αυτόν που πτωχεύει χωρίς δόλο, να λάβει μια δεύτερη ευκαιρία. Το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Η κατάσταση στην Ευρώπη αλλά και τη χώρα μας. Γράφει ο Γιώργος Φλωράς.

Το επαναλαμβανόμενο μοτίβο του Bitcoin

Κάθε φάση ανόδου και υποχώρησης στην τιμή του bitcoin είναι πανομοιότυπη. Κάθε φορά λιγότερο απότομη, ενώ σε κάθε επόμενη φάση διαρκεί παραπάνω. Τι δείχνει η πορεία του κρυπτονομίσματος. Γράφει ο Β. Παζόπουλος.

Τι αλλάζει στο νόμο για ξέπλυμα χρήματος μέσω χρηματοπιστωτικού συστήματος

Βελτιώσεις και αλλαγές επιφέρει το νέο νομοθέτημα για την πρόληψη της χρησιμοποίησης του χρηματοπιστωτικού συστήματος για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τα πρόστιμα, οι νέες υποχρεώσεις και η αυστηροποίηση των μέτρων επιμέλειας. Γράφει ο Ιωάννης Σαρκής.

Εθνική Ασφαλιστική: Οι τέσσερις λόγοι που ανέβαλαν την πώλησή της

Γιατί η αγορά θεωρεί λογική την παράταση στη διαδικασία πώλησης της ασφαλιστικής. Τα ντεσού των προσφορών που υποβλήθηκαν, τα νέα δεδομένα για τον κλάδο και τα σενάρια για σημαντική διαφοροποίηση στο τίμημα.

TAGS ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Δεν είναι αντισυνταγματικό ό,τι δεν μας αρέσει

Τι ορίζει το Σύνταγμα για «δεδηλωμένη», ψήφο εμπιστοσύνης, πρόταση δυσπιστίας, κυβέρνηση ανοχής. Η επιχείρηση ταύτισης των πολιτικών θέσεων με το Σύνταγμα και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Μεγάλες επενδύσεις: Πολλή συζήτηση, μικρό αποτέλεσμα!

Οι λόγοι που κρατούν καθηλωμένες στο 12,5% του ΑΕΠ τις επενδύσεις. Το ΠΔΕ, τα πενιχρά σε μέγεθος εταιρικά deals και η εξάντληση έργων υποδομής. Γιατί ούτε ο ξενοδοχειακός κλάδος δεν κάνει τη διαφορά. Γράφει ο Κ. Ανδρέου.

Οι «φυλές» υπέρ και κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

«Παναμερικανισμός» εναντίον... «Παλλατινισμού»

Πώς λειτουργεί η εξπρές εκκαθάριση υπερχρεωμένων εταιρειών

Γιατί μεγαλώνει το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ με την Κίνα

Το πολιτικό πρόβλημα είναι ο «ελέφαντας στο δωμάτιο»

Δύο φορολογικές τομές που θα φέρουν την ανάπτυξη

Τα δύο σενάρια για τον S&P και πώς θα τα εκμεταλλευτούμε

Η Δημοκρατία και οι νέοι εχθροί της

Στην Ελλάδα κανείς… δεν ζητά ποτέ «συγγνώμη»

Χρυσή χρονιά για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση!