ΑΠΟΨΕΙΣ

Πώς θα γίνει καλύτερο το φορολογικό νομοσχέδιο

Πώς θα γίνει καλύτερο το φορολογικό νομοσχέδιο

Ποια είναι τα θετικά στοιχεία της πρότασης της κυβέρνησης για τις αλλαγές στους φόρους. Οι «διορθώσεις» που μπορούν να γίνουν και πώς θα βελτιωθεί το συνολικό σχέδιο σε ότι αφορά την φορολογία. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Φορολογικά «μερεμέτια» αντί μεταρρυθμίσεων!

Φορολογικά «μερεμέτια» αντί μεταρρυθμίσεων!

Δεν διορθώνονται οι ανισορροπίες και οι χρόνιες ασθένειες και την πληρώνουν πάλι τα... γνωστά υποζύγια. Αν κάποτε η κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει τομές, τότε θα κληθεί να συγκρουστεί με σκουριασμένες κρατικές δομές και ισχυρά συντεχνιακά συμφέροντα...

Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Η Ευρώπη βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Αποκαλυπτικά τα όσα είπε ο Εμ. Μακρόν σε συνέντευξή του στον «Economist». Η ανάγκη να αποκτήσει η Ευρώπη εξωτερική πολιτική και ισχυρή άμυνα. Γιατί χρειάζονται εθνικοί πρωταθλητές. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Περισσότερο ή λιγότερο κράτος;

Περισσότερο ή λιγότερο κράτος;

Γιατί κατέρρευσε το σοσιαλιστικό σύστημα και επικράτησε το δυτικό μοντέλο στην παγκόσμια οικονομία. Η ανάγκη ρύθμισης του καπιταλισμού και οι μνήμες από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου. Γράφει ο Β. Παζόπουλος

Ο Τραμπ και οι «ψευδαισθήσεις» για το διεθνές εμπόριο

Ο Τραμπ και οι «ψευδαισθήσεις» για το διεθνές εμπόριο

Ο αρχιλαϊκιστής πρόεδρος των ΗΠΑ πιστεύει ότι μπορεί να κερδίσει έναν συνολικό πόλεμο κατά της Κίνας, υποχρεώνοντας το Πεκίνο να τονώσει την εσωτερική ζήτηση. Πού μπορεί να κάνει λάθος. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Το Brexit και η… θεωρία των παιγνίων

Η μελέτη των διαπραγματεύσεων για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ με βάση τη θεωρία των παιγνίων, το ιδιότυπο chicken game και τα παράδοξα. Γράφουν η Α. Μαυρομμάτη και η Ε. Καπνισάκη.

Τον «λάθος» πληθωρισμό έφερε η ποσοτική χαλάρωση!

Μήπως το QE αποτελεί απλά μια οικονομική μορφίνη με μακροπρόθεσμες παρενέργειες; Το παράδειγμα των ΗΠΑ και οι θέσεις των οικονομολόγων. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Πώς η Κύπρος «αγκαλιάζει» την 4η βιομηχανική επανάσταση

Το νησί έχει ήδη αποκτήσει εθνική στρατηγική για τις τεχνολογίες blockchain ενώ ετοιμάζεται η στρατηγική για την τεχνητή νοημοσύνη. Οι στόχοι και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται. Γράφει ο Κ. Κεσεντές.

Γιατί δεν έχουν εξαλειφθεί οι ανισότητες

Το να καταγγέλλονται κατά ριπάς οι ανισότητες δεν λύνει καθόλου το πρόβλημα και σε τελική ανάλυση, απομακρύνει την αποτελεσματική αντιμετώπισή του. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Τι αλλάζει στην οικοδομή από το πάγωμα του ΦΠΑ για τρία χρόνια

Ποιοι αναμένεται να επωφεληθούν από την απαλλαγή των ακινήτων από το ΦΠΑ για τρία χρόνια. Φως στον ορίζοντα για τις ημιτελείς οικοδομές, σενάρια για επαναφορά της... αντιπαροχής!

TAGS ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ - REAL ESTATE

Ο «δημοκρατικός καπιταλισμός» και οι... εσωτερικοί εχθροί

Τι πρέπει να ξέρουμε για τη διεθνή κατάταξη των πανεπιστημίων

Πώς μπαίνει «ταφόπλακα» στη δημόσια επικουρική ασφάλιση

Οι κρίσιμες «δεύτερες» 100 μέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι 2.000 ειδικότητες μηχανικών που ζητούν «επαγγελματικά δικαιώματα»

Η 4η βιομηχανική επανάσταση και η σημασία της μάρκας

Το καταστροφικό πέρασμα του ΔΝΤ από το Εκουαντόρ

Ο Ερντογάν και το πραγματικό συριακό παιχνίδι

Γιατί το guerilla marketing είναι όπλο κατά της κρίσης

Η νεοκαπιταλιστική Κίνα και τα νέα δεδομένα για τη Δύση

v