ΑΠΟΨΕΙΣ

Οι έξυπνες λύσεις για να γίνει η καινοτομία... κέρδος

Οι έξυπνες λύσεις για να γίνει η καινοτομία... κέρδος

Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχουν οι νέες εταιρείες -και δη οι επιδοτούμενες- για να μην οδηγούνται σε πρόωρο... θάνατο. Η σημασία της δημιουργίας οικοσυστήματος επιχειρήσεων εντάσεως γνώσης. Γράφει ο Ν. Κανέλλος.

Κίνητρα με… αντικίνητρα για τις ΑΕΕΑΠ

Κίνητρα με… αντικίνητρα για τις ΑΕΕΑΠ

Ο θεσμός των ΑΕΕΑΠ, οι αλλαγές στη «Χρυσή Βίζα» και οι αναχρονιστικές λογικές των νομοθετούντων. Η υπερφορολόγηση των εταιρειών του κλάδου, η... ψυχοπονιάρα κυβέρνηση και η διακριτική μεταχείριση υπέρ των μικρών εταιρειών.

Οι ανατροπές και οι νέες ανισότητες στη Δύση

Οι ανατροπές και οι νέες ανισότητες στη Δύση

Όσο η τεχνολογία θα καλπάζει, τόσο η ψευδολογία και η μυθοπλασία θα παγκοσμιοποιούνται. Η αύξηση των ανισοτήτων εντός των αναπτυγμένων χωρών και ποιες θα έχουν το πλεονέκτημα την επόμενη ημέρα. Γράφει ο Αθ. Χ. Παπανδρόπουλος.

Επανασχεδιασμός καριέρας με δεξιότητες που έχουν «ζήτηση»

Επανασχεδιασμός καριέρας με δεξιότητες που έχουν «ζήτηση»

Ο σημερινός εργαζόμενος θα χρειαστεί να αλλάξει καριέρα τρεις φορές στην εργασιακή του ζωή. Η ανάγκη συνύπαρξης με τις νέες τεχνολογίες και οι δεξιότητες που κρίνονται τώρα απαραίτητες. Γράφει η Ελ. Κατσίνα.

TAGS ΚΑΡΙΕΡΑ

Οι μάρκες στην εποχή των... big data

Οι μάρκες στην εποχή των... big data

Οσοι υποτιμούν τον ρόλο της μάρκας και της επωνυμίας στη σημερινή ψηφιακή εποχή, δεν έχουν καταλάβει τα δεδομένα της εποχής. Γιατί έχουν καίρια σημασία τα «μεγάλα δεδομένα» (big data). Γράφει ο Ν. Καραγεωργίου

Τα ακίνητα και τα... μάτια μας!

Τα τέσσερα δεδομένα που πρέπει να γνωρίζουμε πριν μιλήσουμε για πολιτικές. Γιατί είναι κρίσιμο να αυξηθούν οι αξίες. Οι λάθος κατηγορίες κατά του Airbnb και η σημασία της προσέλκυσης ξένων. Γράφει ο Αλ. Μωραϊτάκης.

Τι αλλάζει, τι εκκρεμεί με το νέο πλαίσιο για εταιρικούς μετασχηματισμούς

Πώς διευκολύνονται αποσχίσεις κλάδου και εισάγονται δυνατότητες μερικής διάσπασης εταιρείας και συγχώνευσης εταιρειών διαφορετικής νομικής μορφής. Η ολιστική αντιμετώπιση διάσπαρτων ως πρόσφατα διατάξεων και η ανάγκη να αρθούν φορολογικά αντικίνητρα.

Ανοικτή πληγή για το Νότο τα «κατασκευαστικά» λάθη του ευρώ

«Το ευρώ είναι ένα πείραμα αυτοκαταστροφής», υποστηρίζει γερμανός κοινωνιολόγος. Εκτιμά ότι οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου έβαλαν τον εαυτό τους σε ένα «τεράστιο ζουρλομανδύα». Ο ρόλος της ΕΚΤ. Γράφει ο Τ. Μίχας.

Πώς να βγάλετε «καλά λεφτά» από τα... παιχνίδια στο Internet

Είσαι ο δύστυχος πατέρας ενός ακαμάτη γιου που παίζει όλη την ώρα στο δωμάτιό του ηλεκτρονικά παιχνίδια; Μετάτρεψε το πρόβλημα σε ευκαιρία. Επένδυσε πάνω του και... δώσε του χρήματα! Το νέο κρυπτονόμισμα και τα απίστευτα σενάρια.

GDPR: Το κόστος ευκαιρίας μιας επένδυσης στην ηθική

Η συμμόρφωση αλά... ελληνικά με τη νέα νομοθεσία χαρακτηρίζεται από προβλήματα κουλτούρας, κακού μάνατζμεντ, γραφειοκρατίας, άρνησης διάθεσης δαπανών και κυρίως, παρερμήνευσης για το τι συνιστά προστασία της ιδιωτικότητας. Γράφει ο Β. Βασιλόπουλος.

Τεκμήρια αθωότητας για… ενόχους!

Η εποχή των «υποσχέσεων» περνά στο παρελθόν

Πώς το Ισλάμ κερδίζει τον ιδεολογικό πόλεμο

Τα κόκκινα δάνεια και οι νέοι... σερίφηδες στην πόλη

Πιο φωτεινό από ποτέ το τοπίο για τις ασφαλιστικές

Η ελληνική κρίση και το... παράδοξο των νέων συνταξιούχων!

Ripple: Πώς μια εταιρεία έβαλε στόχο… 155 τρισ. συναλλαγών

Πώς θα δημιουργηθούν καλές δουλειές για τη νεολαία

Γιατί Κίνα και Ρωσία στηρίζουν το Μαδούρο

Ο πελατειακός καπιταλισμός και το ελληνικό μοντέλο