Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Το beef του Σαμαρά με τη Ντόρα-«Σκοτωμός» συμφερόντων για παραλία στη Μύκονο-Tips για Motor Oil, Αvax

Ο Αντώνης Σαμαράς απάντησε στα σχόλια της Ντόρας Μπακογιάννη, συνδέοντας τις επιθέσεις με το παρελθόν τους στη ΝΔ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σημαντικές διεθνείς συναντήσεις. Στη Μύκονο ξέσπασε επιχειρηματική διαμάχη για παραλία. Άνοδο σημείωσαν οι μετοχές ΑΒΑΞ και Motor Oil.
Φωτογραφία με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Δημοσιεύθηκε: 6 Ιουλίου 2026 - 07:23

Load more

ΣΑΜΑΡΑΣ: Να σηκώσει το… γάντι και να απαντήσει στη Ντόρα Μπακογιάννη και όσα αυτή του καταλογίζει το τελευταίο διάστημα, αποφάσισε ο Αντώνης Σαμαράς.

Με ένα βίντεο στο Tik Tok και συνομιλώντας με τον στενό του συνεργάτη, Νίκο Τσούτσια, ο Μεσσήνιος εμφανίστηκε έντονα καυστικός για την πρώην υπουργό και απέδωσε τις σε βάρος του επιθέσεις, στην ήττα της κατά τις εσωκομματικές εκλογές του 2009.

«Ξέρεις πόσα χρόνια έχουν περάσει από τότε που έχασε την αρχηγία από μένα; Δεκαεπτά. Τι να κάνουμε; Δεν έχει συνέλθει ακόμα. Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, σε αναμονή του νέου γύρου της αντιπαράθεσής τους.

Δίνοντας συνέχεια στο beef, σε άλλο βίντεο, ο κ. Σαμαράς επανέλαβε εν συντομία την ιδεολογική του πλατφόρμα, σχολιάζοντας όσους υποστηρίζουν πως εάν κάνει κόμμα, θα κόψει την αυτοδυναμία από τη ΝΔ:

«Η αυτοδυναμία θέλει 37%, εγώ τους έλεγα να κάνουν δέκα πράγματα και αυτοί έκαναν τα αντίθετα. Γι’ αυτό η ΝΔ από το 40% έφτασε στο 20%», αναφερόμενος στα ομόφυλα ζευγάρια, τα εθνικά θέματα, τον μικρομεσαίο, την ακρίβεια, τα σκάνδαλα και τη δικαιοσύνη. «Και ξαφνικά εγώ είμαι αυτός που φταίω;», διερωτήθηκε.

Υ.Γ. Με τον πρώην πρωθυπουργό, πάντως, τα έβαλε και πάλι ένας… φίλος από τα παλαιά, ο Γιώργος Καρατζαφέρης«Είναι μια ιδιόρρυθμη περίπτωση. Ένας άνθρωπος που ανεβαίνει με τις προδοσίες. Η προδοσία όμως έχει ημερομηνία λήξης», δήλωσε σε συνέντευξή του ο πρώην πρόεδρος του ΛΑΟΣ, υπενθυμίζοντας «την τύχη του Νενέκου», του οπλαρχηγού του 1821 που προσκύνησε τον Ιμπραήμ.

 

 

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σημαντικές είναι οι διεθνείς υποχρεώσεις του πρωθυπουργού το επόμενο δεκαήμερο, αρχής γενομένης από αύριο, Τρίτη, οπότε και θα βρεθεί για δύο μέρες στην Άγκυρα, για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Την άλλη εβδομάδα (Δευτέρα και Τρίτη), ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Παρίσι, όπου θα συμμετάσχει σε συνάντηση ηγετών σχήματος «Συμμαχίας των Προθύμων», ενώ θα ακολουθήσει δείπνο ηγετών.

Παράλληλα, θα παραστεί στις τελετές εορτασμού της 14ης Ιουλίου (Εθνική Εορτή Γαλλίας).

 

ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ: Συνεχίζει τη… βεντέτα με τους Ρομά η Αφροδίτη Λατινοπούλου, επιμένοντας στην σκληρή, ακραία ρητορική.

Σε ερώτηση που δέχτηκε σε συνέντευξή της για το τι θα έκανε αν βρισκόταν σε ένα νησί μόνο με Ρομά και έπρεπε να επιλέξει κάποιον από αυτούς, η πρόεδρος της Φωνής Λογικής απάντησε: «Γύφτοι είναι. Δεν υπάρχει κανένα χαρακτηριστικό και τίποτα στον κόσμο που θα με έκανε να τους επιλέξω. Θα προτιμούσα να φύγω από το νησί και να κολυμπήσω με τους καρχαρίες. Κοινώς θα αυτοκτονούσα».

Το λες και ρατσιστικό…

 

ΚΑΡΥΣΤΙΑΝΟΥ: Δεν είναι στρωμένος με… ροδοπέταλα ο δρόμος για την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» και αποδεικνύεται τακτικά το τελευταίο διάστημα.

Τελευταίο κρούσμα το γεγονός ότι η Μαρία Καρυστιανού και το πρώην στέλεχος του κόμματος, Ιωάννης Φρονιμάκης, οδηγούνται στα δικαστήρια, εξαιτίας των καταγγελιών της Μαρίας των Τεμπών για ευθείες πιέσεις που δέχθηκε για την πολυσυζητημένη εταιρεία της και τη σχέση της με funds.

«Δέχθηκα έναν απροκάλυπτο εκβιασμό: μου ζήτησαν επιτακτικά να κλείσω εσπευσμένα την εταιρεία, να σβήσω τα ίχνη της, να μην εμφανίζεται πουθενά και να το κρύψουμε. Όπως είδατε, εμείς δεν πειράξαμε απολύτως τίποτα, γιατί για μένα το πιο σημαντικό είναι να είναι όλα στο φως.

Αυτή την προτροπή συγκάλυψης τη δέχθηκα προσωπικά από τον κύριο Φρονιμάκη και από ορισμένους άλλους», τόνισε (στο ΟΡΕΝ) η κυρία Καρυστιανού στην οποία απάντησε ο πρώην πολιτικός συνοδοιπόρος της, μέσω Facebook, ανακοινώνοντας ότι υπέβαλε μήνυση σε βάρος της «μετά τα όσα συκοφαντικά εκστόμισε εναντίον μου περί εκβιασμού».

Κάτι δείχνει να μην πηγαίνει καλά με το νέο εγχείρημα…

 

ΜΥΚΟΝΟΣ: Ως γνωστόν, το νησί των ανέμων, είναι και νησί επιχειρηματικών παθών. Τα οποία φαίνεται ότι έφτασαν πρόσφατα σε νέα ύψη, με μια από τις πιο κοσμικές παραλίες να είναι το αντικείμενο του πόθου.

Μαθαίνουμε ότι μια άγνωστη εταιρεία, με ασήμαντα κεφάλαια, προσπάθησε πρόσφατα να αποκτήσει τη χρήση της συγκεκριμένης παραλίας, παρότι τυπικά δεν είχε τα νόμιμα προσόντα, για να μπει στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης.

Πίσω από αυτή την εταιρεία, λένε οι κακές γλώσσες, βρισκόταν ξένος παράγοντας, όχι απλώς μεγάλος, αλλά… πολύ μεγάλος.

Ο οποίος έβαλε, όπως ακούμε, λυτούς και δεμένους (ακόμη και σε υψηλά πολιτικά επίπεδα, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια στο συγκεκριμένο νησί) για να κερδίσει την παραλία. Παρ' όλα αυτά… σκόνταψε.

Τα (νομικά) εμπόδια, λένε οι πηγές μας, τα έβαλε επιχειρηματίας με τον οποίο ο παράγοντας είναι από καιρό, αυτό που λέμε… πλακωμένος, ενημερώνοντας και την Κτηματική Υπηρεσία, που έχει τον έλεγχο της παραχώρησης.

Με αποτέλεσμα η διαδικασία να κολλήσει και να βρίσκεται σήμερα, στην καρδιά της σεζόν που ο υψηλός τουρισμός μοιράζει τα χιλιάρικα σα… μαρουλόφυλλα, ένα κομμάτι της κοσμικής παραλίας χωρίς ξαπλώστρες και ομπρέλες! Κάτι εντελώς ασυνήθιστο για το κοσμικό νησί!

Η διαμάχη μεταξύ των δύο δεν έχει μόνο παρελθόν, έχει και μέλλον. Το οποίο, κρίνοντας από όσα συνέβησαν με την παραλία, καθόλου δεν ευνοεί το να γίνουν κερδοφόρες μπίζνες.

ΥΓ: Οποιος γνωρίζει πόσα... κατοστάρικα χρεώνεται μια ομπρέλα με δύο ξαπλώστρες στα πιο «κοσμικά» της Μυκόνου, μαζί με τα... παρελκόμενα, αντιλαμβάνεται και το κόστος ευκαιρίας, από μια παραλία που σημαντικό μέρος της μένει άδειο για 5-6 μήνες. Μιλάμε για πολύ χρήμα!

 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Τρεισίμισι χρόνια από τότε που καταργήθηκε κατ’ εντολή της Κομισιόν το πλαίσιο για την αυτοκατανάλωση με τα φωτοβολταϊκά στέγης, γνωστό ως net-metering (ενεργειακός συμψηφισμός) για να πάρει τη θέση του το net-billing (ταυτοχρονισμένος συμψηφισμός), το θεσμικό πλαίσιο ακόμη εκκρεμεί.

Τη χαμένη ευκαιρία για το κλάδο, αλλά και τους καταναλωτές, ανέδειξε προ ημερών με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ο Σύνδεσμος Εταιρειών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ).

Μαθαίνουμε ότι η επιστολή έπιασε τόπο. Οι πληροφορίες της στήλης υποστηρίζουν ότι το νέο πλαίσιο που είχε μπλοκάρει (άγνωστο για ποιο λόγο) στο ΥΠΕΝ, πρόκειται σύντομα να βγει σε δημόσια διαβούλευση. Ισως και εντός της εβδομάδας.

Η βασική του φιλοσοφία λέγεται ότι θα κινείται πάνω στις παρατηρήσεις που έχει κατά καιρούς υποβάλει η αγορά, απλοποιώντας το καθεστώς της αυτοκατανάλωσης. Τόσο στη λογική ότι το νέο πλαίσιο θα διευκρινίζει τι θα ισχύει στην περίπτωση του εικονικού ταυτοχρονισμένου συμψηφισμού, όσο και ότι θα ορίζει μια σταθερή τιμή για το πλεόνασμα της περίσσειας ενέργειας που εγχέεται στο δίκτυο για τους οικιακούς καταναλωτές.

Στην ίδια απόφαση θα είναι και η ρύθμιση για τα «φωτοβολταϊκά στο μπαλκόνι»...

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Ενα ακόμη κομμάτι του παζλ στο μεγάλο οικιστικό project του Ελληνικού μπήκε στη θέση του. Την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκαν οι Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις για τον υπόγειο χώρο στάθμευσης 263 θέσεων του οικοδομικού τετραγώνου Α-Π1.9, που αποτελεί μέρος συγκροτήματος πέντε κτιρίων με κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και χώρους εστίασης.

Το έργο περιλαμβάνει ακόμη 16 ιδιωτικές πισίνες και υπόγειους βοηθητικούς χώρους.

 

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Η ΡΟΛΟΠΑΚ εξασφάλισε την υπαγωγή της μονάδας παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας στις Αχαρνές σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, ανοίγοντας τον δρόμο για την επόμενη φάση της επένδυσης.

Η υπαγωγή στις ΠΠΔ σημαίνει ότι η δραστηριότητα αδειοδοτείται με την απλοποιημένη διαδικασία της περιβαλλοντικής κατηγορίας Β, χωρίς πλήρη μελέτη.

 

ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ: Η Medicair Bioscience Laboratories πήρε το περιβαλλοντικό «πράσινο φως» για τη δημιουργία εργαστηρίου ποιοτικού ελέγχου φαρμάκων στις εγκαταστάσεις της στα Οινόφυτα.

Η μονάδα θα δραστηριοποιείται στις αναλύσεις και τον ποιοτικό έλεγχο φαρμακευτικών προϊόντων.

 

COCA COLA 3E: Η εταιρεία εξασφάλισε την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για την επέκταση του κέντρου αποθήκευσης και διανομής στην Κηφισιά, προχωρώντας στον εκσυγχρονισμό μιας από τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις logistics του ομίλου.

Το σχέδιο προβλέπει κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτισμάτων επιφάνειας 8.783,6 τ.μ. και την ανέγερση νέων εγκαταστάσεων 11.053,9 τ.μ. γραφείων και υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και υποδομές φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, η εγκατάσταση θα λειτουργεί αποκλειστικά ως κέντρο αποθήκευσης και διανομής προϊόντων και όχι ως παραγωγική μονάδα, εξυπηρετώντας τις ανάγκες logistics της εταιρείας με αποθηκευτικό όγκο ξηρού φορτίου που υπερβαίνει τα 211.500 κυβικά μέτρα και ψυχρού φορτίου περίπου 6.600 κυβικά μέτρα.

 

ΑΒΑΞ: Επιασε το 13αρι (+13,1%) η απόδοση της μετοχής την περασμένη εβδομάδα μετά το κλείσιμο την Παρασκευή στα 3,885 ευρώ.

Ο τίτλος συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς η αγορά εξακολουθεί να αποτιμά το ισχυρό ανεκτέλεστο και τις προοπτικές του κατασκευαστικού κλάδου.

Η διοίκηση στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εκτίμησε ότι φέτος το ανεκτέλεστο θα κινηθεί στα 2,8 δισ. ευρώ, δηλαδή στα ίδια επίπεδα περίπου με πέρυσι, ενώ η ανάπτυξη του ομίλου θα στηρίζεται στους τρεις πυλώνες, παραχωρήσεις, ενέργεια και το real estate.

Παράλληλα απέκλεισε σενάρια για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με τον πρόεδρο του ομίλου Χρήστο Ιωάννου να επισημαίνει ότι «δεν έχουμε κάποιο επενδυτικό πλάνο το οποίο δεν καλύπτεται από τις δυνατότητες που έχει ήδη η εταιρεία σε δανεισμό και σε μετρητά».

Αν και η εταιρεία δεν παρέχει ετήσιο guidance, δήλωσε ότι στοχεύει σε EBITDA των 150 εκατ. έως το 2030, με το 40% των εσόδων να προέρχεται από μη κατασκευαστική δραστηριότητα.

 

MOTOR OIL: Ξεχωριστή ήταν και η παρουσία της εταιρείας του ομίλου Βαρδινογιάννη, η οποία με ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συνεδριάσεων πέτυχε άνοδο 8,5%, κλείνοντας στα 41,40 ευρώ.

Είχε προηγηθεί το απόγευμα της Δευτέρας η ανακοίνωση ότι ο όμιλος Aktor υπέβαλε πρόταση για την απόκτηση του 75% των μετοχών των εταιρειών «ΗΛΕΚΤΩΡ Μ.Α.Ε.» και «THALIS E.S. A.E.», οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, με έμφαση στη λειτουργία και εκμετάλλευση μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων και σε έργα παραχώρησης (ΣΔΙΤ).

Η κεφαλαιοποίηση προσεγγίζει τα 4,6 δισ. ευρώ.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων