Και... κερατάς και... δαρμένος. Κάπως έτσι θα μπορούσε να αποδοθεί στο (κατά πολύ) λαϊκότερον η τελευταία εξέλιξη που αφορά στο περίφημο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.
Μπορεί το μέλλον του Great Sea Interconnector να παραμένει αβέβαιο (ο ΧΑΜαιλέων έχει αρκετά δήγματα και σήμερα) και κανείς αρμόδιος να μη δίνει σαφή απάντηση για το εάν και πότε θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται, οι καταναλωτές ωστόσο θα αρχίσουν από την 1η Ιουλίου να πληρώνουν.
Θυμίζω πως, το συνολικό κόστος του έργου, ανέρχεται σε 1,939 δισ. ευρώ. Από αυτά 647 εκατ. είναι ευρωπαϊκή χρηματοδότηση. Τα υπόλοιπα, δηλαδή 1.292 δισ. (σύμφωνα με την Καθημερινή) θα ανακτηθούν από τους καταναλωτές Ελλάδας και Κύπρου σε ορίζοντα 35ετίας και σε αναλογία 37%-63% αντιστοίχως.
Ωστόσο, δεν είναι όμως μόνον αυτά τα 1,292 δισ. που θα βαρύνουν τους καταναλωτές (και ψηφοφόρους, να μην ξεχνιόμαστε...) αλλά και επιπλέον 571,4 εκατ. ευρώ που έχει καταβάλει ο ΑΔΜΗΕ- την περίοδο 2023-2024- για το έργο που θα γίνει.
Από αυτό το ποσό για το 2025 ο ΑΔΜΗΕ θα πρέπει να ανακτήσει το 7,22% των 203,5 εκατ. ευρώ από τους Ελληνες καταναλωτές, δηλαδή 14,6 εκατ. ευρώ, για το έργο που ΘΑ γίνει. Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που έχει εγκρίνει η ΡΑΑΕΥ, το 50% αυτού του ποσού, δηλαδή 7,3 εκατ. θα ανακτηθεί, δηλαδή θα περάσει στους λογαριασμούς ρεύματος ΜΑΣ ως χρέωση χρήσης δικτύου, μέσα στο δεύτερο 6μηνο και το υπόλοιπο 50% θα μεταφερθεί για το 2026.
Ο.Κ, αυτά μόνον εδώ γίνονται, και το σταματώ...