Επτά σερί συνεδριάσεις με θετικό πρόσημο συμπληρώθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση. Και μάλιστα με συναλλαγές 2,54 εκατ. μτχ., με τις εντολές στο εύρος των 19,14-19,84 ευρώ. Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή των 20,56 ευρώ, μόλις μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών (όπως σημείωνε εχθές ο Γιώργος Φιντικάκης).
Στο συν 10,75% το «ταμείο» όσων συμμετέχουν σε αυτό το 7Χ7 σερί, απόρροια του θεαματικού ενδιαφέροντος που υπάρχει, κυρίως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού -σχετική αναφορά μας στην ανάρτηση της 5ης Μαΐου.
Σύμφωνα με παράγοντα ο οποίος συμμετέχει στην ευρύτερη διαδικασία, σημαντικό μέρος εισροών αποδίδεται σε τοποθετήσεις προεξόφλησης «ισχυρών χεριών» που θεωρούν ότι το «βιβλίο» θα «ανοίξει-κλείσει» με συνοπτικές διαδικασίες -ακριβώς λόγω της υψηλότατης ζήτησης.
Για «βιβλίο-αστραπή» κάνει λόγο, θεωρώντας «μειονέκτημα» της διαδικασίας το ότι η διοίκηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει περισσότερα των 4 δισ., εάν και εφόσον επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για το ενδιαφέρον των ξένων, για τον λόγο που εξηγούσε εχθές ο ΧΑΜαιλέων.
Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα όσων τοποθετούνται επενδυτικά θεωρείται η πολύ μεγάλη πιθανότητα η μετοχή της ΔΕΗ να είναι από τις λίγες συμμετοχές στον δείκτη MSCI Greece -από τον Αύγουστο του 2027.
Ενδιαφέροντα, εάν όντως επιβεβαιωθούν. Για να δούμε...