Οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ινδονησία, μετά τη «βουτιά» 8% που έκανε ο δείκτης Jakarta Composite χθες, στον απόηχο της προειδοποίησης της MSCI για πιθανή υποβάθμιση της χώρας σε frontier-market.
Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης διατήρησε αμετάβλητη τη νομισματική της πολιτική, ενώ προειδοποίησε για ανοδικά ρίσκα για τον πληθωρισμό και τη ζήτηση, καθώς οι οικονομικές προοπτικές παραμένουν ανθεκτικές.
Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται 0,13%, ο Kospi 0,9% στις 5.217 μονάδες, ο Hang Seng 0,42% στις 27.956 μονάδες και ο Nikkei 0,2% στις 53.470 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο Nifty υποχωρεί 0,43% στις 25.236 μονάδες, ο Shanghai Composite 0,12% στις 4.147 μονάδες και ο ASX περίπου 0,1% στις 8.927 μονάδες.
Ράλι για τον χρυσό, που βρίσκεται μια ανάσα από τα 5.600 δολάρια η ουγκιά, καταγράφοντας κέρδη που ξεπερνούν το 27% από την αρχή του έτους.