Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα περισσότερα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Nvidia που έδωσαν ώθηση στον τεχνολογικό.
H Nvidia ανακοίνωσε υπερδιπλασιασμό εσόδων το β’ τρίμηνο ενώ οι προβλέψεις της για τα έσοδα του γ’ τριμήνου ήταν υψηλότερες των εκτιμήσεων της Wall Street.
Νωρίτερα, η Τράπεζα της Κορέας αύξησε τα επιτόκιά της κατά 25 μ.β. στο 3%, όσο ανέμεναν οι αναλυτές.
Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η πτώση των τιμών του πετρελαίου καθώς οι συνομιλίες Ομάν-Ιράν για τα Στενά του Ορμούζ δημιουργούν ελπίδες για τις ενεργειακές προμήθειες.
Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται 0,3%, ο Kospi 1,4% στις 6.904 μονάδες, ο Shanghai Composite 0,6% στις 3.935 μονάδες, ενώ ο Nikkei γύρισε σε αρνητικό έδαφος, υποχωρώντας κατά 0,19% στις 66.142 μονάδες, ο ASX σημειώνει απώλειες 1% στις 9.036 μονάδες, ο Hang Seng 0,42% στις 25.544 μονάδες και ο Nifty 0,1% στις 24.182 μονάδες.
Τα futures του Brent υποχωρούν 0,5% στα 87,40 δολάρια το βαρέλι και του WTI κατά 0,49% στα 81,83 δολάρια.