Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση της ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Ιράν.
Η Φρανκφούρτη ενισχύεται 1,4%, το Λονδίνο 0,1%, το Παρίσι 1,2%, η Μαδρίτη 0,9%, το Μιλάνο 0,6%. Πτώση 4,6% για το μπρεντ, στα $83 και 5,2% για το αμερικανικό αργό, στα $80,4.
Στην αγορά συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου υποχωρεί στις 99,5 μονάδες, ενώ στην αγορά κρατικών ευρωομολόγων, η απόδοση του 10ετούς γερμανικού βρίσκεται κάτω από το 3,0%.
Η συμφωνία Ουάσινγκτον-Τεχεράνης, η οποία αναμένεται να υπογραφεί στις 19 Ιουνίου στην Ελβετία, προβλέπει μεταξύ άλλων το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, την άρση των ναυτικών αποκλεισμών, τη χαλάρωση των οικονομικών κυρώσεων και την κατάργηση του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.
Στο επίκεντρο οι αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στις συνεδριάσεις των κεντρικών τραπεζών του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ελβετίας, της Σουηδίας, της Νορβηγίας και της Ρωσίας, οι οποίες αναμένεται να καθορίσουν τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική πολιτική.
Παράλληλα, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία για τις τιμές χονδρικής στη Γερμανία, καθώς και στο εμπορικό ισοζύγιο και τη βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης.