Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο, με τον δείκτη δολαρίου να διατηρείται γύρω από τις 99,8 μονάδες σήμερα Δευτέρα, κοντά στα υψηλά τριών μηνών, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τις εξελίξεις στο εμπόριο και ανέμεναν σημαντικά οικονομικά στοιχεία.
Το Σαββατοκύριακο, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα αναστείλει τα πρόσθετα μέτρα ελέγχου στις εξαγωγές σπανίων γαιών και θα τερματίσει τις έρευνες εις βάρος αμερικανικών εταιρειών ημιαγωγών, σε αντάλλαγμα για την απόφαση των ΗΠΑ να παγώσουν ορισμένους δασμούς και να ακυρώσουν έναν προγραμματισμένο φόρο 100% στις κινεζικές εξαγωγές.
Η κίνηση αυτή ακολούθησε τη σημαντική σύνοδο κορυφής της περασμένης εβδομάδας μεταξύ των προέδρων Τραμπ και Σι, η οποία είχε ως στόχο τη σταθεροποίηση των σχέσεων των δύο χωρών.
Στο μεταξύ, το παρατεταμένο κλείσιμο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ συνεχίζει να καθυστερεί τη δημοσίευση βασικών οικονομικών στοιχείων, όπως η μηνιαία έκθεση για την απασχόληση. Παρ’ όλα αυτά, οι επενδυτές αναμένεται να αντλήσουν ενδείξεις από ιδιωτικούς δείκτες μέσα στην εβδομάδα, όπως τα στοιχεία απασχόλησης της ADP, τους δείκτες PMI του ISM και τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.
Την περασμένη εβδομάδα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) προχώρησε σε μια πολυαναμενόμενη μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, αν και ο πρόεδρος Τζερόμ Πάουελ προειδοποίησε ότι μια νέα μείωση τον Δεκέμβριο δεν είναι εξασφαλισμένη.
EUR-USD | 1.1537 | 2:22 AM | ||
USD-JPY | 154.2200 | 2:22 AM | ||
GBP-USD | 1.3145 | 2:22 AM | ||
AUD-USD | 0.6553 | 2:22 AM | ||
USD-CAD | 1.4012 | 2:22 AM | ||
USD-CHF | 0.8042 | 2:22 AM | ||
EUR-JPY | 177.9200 | 2:22 AM | ||
EUR-GBP | 0.8777 | 2:21 AM | ||
USD-HKD | 7.7722 | 2:22 AM | ||
EUR-CHF | 0.9277 | 2:22 AM | ||
USD-KRW | 1,428.9300 | 2:22 AM |