Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, αφού δικαστήριο στις Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαρε την επιβολή των δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ενώ η αγορά παρακολουθεί τις πιθανές νέες αμερικανικές κυρώσεις που θα περιορίσουν τις ρωσικές ροές αργού και μια απόφαση του ΟΠΕΚ+ για αύξηση παραγωγής τον Ιούλιο.
Το αμερικανικό αργό ενισχύεται $1,1 ανά βαρέλι, στα 63 δολάρια, ενώ το μπρεντ με ίδια κίνηση βρίσκεται στα $66.
Το αμερικανικό εμπορικό δικαστήριο αποφάσισε την Τετάρτη ότι ο Τραμπ υπερέβη την εξουσία του επιβάλλοντας γενικευμένους δασμούς σε εισαγωγές από χώρες που πουλούν περισσότερα στις ΗΠΑ απ’ ό,τι αγοράζουν.
Η απόφαση ενίσχυσε τη διάθεση για ρίσκο στις παγκόσμιες αγορές, οι οποίες ήταν σε ένταση για τον αντίκτυπο των δασμών στην οικονομική ανάπτυξη. Ωστόσο, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η «ανάσα» ίσως είναι προσωρινή, δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει πως θα ασκήσει έφεση.