Οι τιμές του αργού πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη κατά περίπου 1%, καθώς η αγορά επηρεάστηκε από τους φόβους για ενδεχόμενη υπερπροσφορά σε παγκόσμιο επίπεδο.
Στο Λονδίνο, η τιμή του συμβολαίου του πετρελαίου Brent διαμορφώθηκε στα 63,65 δολάρια το βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,2%.
Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του συμβολαίου της αμερικανικής ποικιλίας του αργού WTI υποχώρησε 1,4% στα 59,75 δολάρια το βαρέλι.
Η άνοδος των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ κατά 5,2 εκατ. βαρέλια ενίσχυσε τις πιέσεις, αν και η ισχυρή ζήτηση για βενζίνη περιόρισε τις απώλειες, με τα αποθέματα καυσίμων να μειώνονται κατά 4,7 εκατ. βαρέλια.
Ο αναλυτής της Kpler, Ματ Σμιθ, σημείωσε ότι η αύξηση των εισαγωγών και η περιορισμένη διυλιστική δραστηριότητα συνέβαλαν στη συσσώρευση αποθεμάτων.