Το Ιράν φέρεται να δήλωσε ότι θα αναστείλει τις επιθέσεις του για όσο διάστημα διαρκεί η παύση των εχθροπραξιών από την πλευρά των ΗΠΑ. Η ανακωχή ακολουθεί την απόφαση της Ουάσιγκτον να αναστείλει την εκστρατεία βομβαρδισμών της, μετά από προειδοποιήσεις των συμβούλων του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι ο στρατός ξεμένει από βιώσιμους στόχους, εκφράζοντας παράλληλα ανησυχίες για την εξάντληση των αμερικανικών αποθεμάτων όπλων.
Η παύση στις εχθροπραξίες σημειώνεται καθώς αντιπροσωπεία από το Ομάν πραγματοποίησε συναντήσεις στην Τεχεράνη την Παρασκευή και το Σάββατο σε μια προσπάθεια να υπάρξει μια προσωρινή συμφωνία με το Ιράν για τη διαχείριση της διέλευσης των πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent (παράδοση Σεπτεμβρίου) σημειώνουν αυτήν την ώρα πτώση 4,17% στα 92,74 δολάρια, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα στα 91,38 δολάρια, ενώ του WTI (παράδοση Σεπτεμβρίου) υποχωρούν 4% στα 85,30 δολάρια, έχοντας νωρίτερα αγγίξει τα 84,43 δολάρια.