Διατηρούν τα κέρδη της προηγούμενης ημέρας οι τιμές ομολόγων της ευρωζώνης, όταν ένα ράλι, που επιδεινώθηκε από την ισχνή ρευστότητα, έστειλε τις αποδόσεις των γερμανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς χαμηλότερα από ό,τι τις περισσότερες φορές τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς διατηρείται στο 2,61%, του αντίστοιχου γαλλικού στο 3,29%, του ιταλικού στο 3,45%, του ισπανικού στο 3,22%, ενώ του ελληνικού στο 3,28%.
Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ αυτή την εβδομάδα. Οι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η ΕΚΤ θα αφήσει τα επιτόκια αμετάβλητα την Πέμπτη, αν και τα μηνύματα της κεντρικής τράπεζας θα παρακολουθούνται στενά, καθώς η τιμολόγηση της αγοράς αναμένει επί του παρόντος μία ακόμη μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης φέτος, ενδεχομένως τον Σεπτέμβριο.