Η Κύπρος γίνεται το έκτο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που υπογράφει για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα SAFE, ανακοίνωσε ο Άντριους Κουμπίλιους, Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Άμυνα και το Διάστημα.
Την είδηση γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο X ο κ. Κουμπίλιους, αναφέροντας: «Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή. Άλλη μια χώρα βρίσκεται σε σταθερή πορεία προς την ενίσχυση της ευρωπαϊκής αμυντικής ετοιμότητας! Η Κύπρος είναι ήδη η 6η χώρα που υπογράφει συμφωνία SAFE. Πολύ σύντομα, η στήριξη της Ε.Ε. θα αρχίσει να φτάνει στις ένοπλες δυνάμεις και τη βιομηχανία της Κύπρου».
No time to wait!
— Andrius Kubilius (@KubiliusA) June 1, 2026
One more country on the firm trajectory to increase European defence readiness!
Cyprus 🇨🇾 is already the 6th country to sign a SAFE agreement. Very soon EU support will start reaching Cyprus' military and industry. pic.twitter.com/gaVkz26OCZ