Euro2Day

Σταϊκούρας: Εξετάζουμε έκδοση πράσινου ομολόγου

Συμμετοχή στην 7η συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις. Σχεδιασμός για την εφαρμογή ενός σύγχρονου πλαισίου περιβαλλοντικής φορολόγησης. Η κλιματική διάσταση στον κρατικό προϋπολογισμό.
Σταϊκούρας: Εξετάζουμε έκδοση πράσινου ομολόγου

Δημοσιεύθηκε: 19 Απριλίου 2022 - 18:33

Load more

Τη σταθερή στόχευση της Κυβέρνησης για την επίτευξη διατηρήσιμης, πράσινης και αειφόρου ανάπτυξης ανέδειξε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στη δήλωσή του στο πλαίσιο της σημερινής 7ης συνάντησης της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας, παρά τις μεγάλες προκλήσεις που δημιούργησαν, αρχικά η υγειονομική και, πιο πρόσφατα, η ενεργειακή κρίση, «η ευθυγράμμιση της οικονομικής μεγέθυνσης με τους φιλόδοξους στόχους μας για το κλίμα παραμένει στο επίκεντρο των στρατηγικών προτεραιοτήτων της Ελλάδας».

Το γεγονός αυτό αποδεικνύεται από:

Επιπλέον, ο Υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι η χώρα μας εξετάζει τη δυνατότητα έκδοσης πράσινου ή βιώσιμου ομολόγου, που θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην εφετινή χρηματοδοτική στρατηγική του Ελληνικού Δημοσίου.

«Οι πρωτόγνωρες προκλήσεις απαιτούν εμπνευσμένες και διορατικές λύσεις: σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις παράλληλες κρίσεις και τις επιπτώσεις τους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν έναν πλανήτη με ανθεκτικό κλίμα», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας.

Η συνάντηση της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία τριετία, εντάσσεται στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Στόχος της Συμμαχίας, που αριθμεί, πλέον, 72 μέλη – Υπουργούς Οικονομικών χωρών που εκπροσωπούν το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ – είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

Load more

Δείτε επίσης

Load more