Η συνταγή της Barilla για οικονομικό βράσιμο ζυμαρικών

Ποιες συμβουλές δίνει η ιταλική εταιρεία για εξοικονόμηση ενέργειας. Τι είναι το Passive Cooking και πόσο ωφέλιμο είναι για το περιβάλλον.

Δημοσιεύθηκε: 14 Οκτωβρίου 2022 - 13:11

Load more

Γνωρίζετε ότι το μαγείρεμα του φαγητού αποτελεί την τέταρτη πιο ενεργοβόρα δραστηριότητα σε ένα νοικοκυριό; Αυτό συμβαίνει καθώς πολλά σπίτια εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κουζίνες και φούρνους που δεν έχουν προσαρμοστεί στις τεχνολογικές εξελίξεις που βοηθούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Η Barilla εκπαιδεύει τους λάτρεις των ζυμαρικών σε έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο μαγειρέματος τους. Η υιοθέτηση της λύσης του Passive Cooking από το νοικοκυριό μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή και τη χρήση ενέργειας μέσω απλών αλλαγών στο σπίτι, όπως το βράσιμο του νερού για τα ζυμαρικά. 

«Νοιαζόμαστε για τον κόσμο στον οποίο ζούμε και δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στη μείωση του αντίκτυπού μας στον πλανήτη. Για το λόγο αυτό, εργαζόμαστε συνεχώς για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των παραγωγικών διαδικασιών, μειώνοντας το αντίκτυπο στο περιβάλλον όσον αφορά στις εκπομπές CO2 και στην κατανάλωση νερού», αναφέρει σε ανακοίνωση της η Barilla

Τι είναι το Passive Cooking;

Το Passive Cooking (Παθητικό Μαγείρεμα) είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μαγειρέματος των ζυμαρικών, ενώ εξοικονομούμε ενέργεια και μειώνουμε το αποτύπωμα σε άνθρακα. Η διαδικασία ποικίλλει ανά γεύμα, αλλά για το μαγείρεμα ζυμαρικών η συμβουλή της Barilla είναι:

Πόσο ωφέλιμη είναι η τεχνική για τον πλανήτη;

Μια μερίδα ζυμαρικών μπορεί να μην φαίνεται πολύ, αλλά με 438 εκατομμύρια μερίδες ζυμαρικών να σερβίρονται καθημερινά, μια μικρή αλλαγή στον τρόπο μαγειρέματος θα μπορούσε να έχει σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο παγκοσμίως.

Για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο Passive Cooking, είναι διαθέσιμο το WhatsApp Bot, ώστε να έχουν λεπτομερείς απαντήσεις σε ερωτήσεις, με διαθέσιμο περιεχόμενο βήμα προς βήμα και την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους σχετικά με τη μέθοδο Passive Cooking.

«Στην Barilla, έχουμε πάθος με το να έχουμε θετικό αντίκτυπο, είτε στο τραπέζι είτε στον πλανήτη. Η πρόκληση για κάτι τόσο παραδοσιακό όπως ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για να μειώσουμε τις εκπομπές CO2 είναι μια επανάσταση που θα μπορούσε να επηρεάσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια πιάτα την ημέρα. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι οι μικρές πράξεις μπορούν να προκαλέσουν ουσιαστική αλλαγή, ελπίζουμε οι λάτρεις των ζυμαρικών να ενωθούν μαζί μας στο κίνημα Passive Cooking. Μαζί μπορούμε να κάνουμε μια μεγάλη αλλαγή στον πλανήτη», δηλώνει ο Gianluca Di Tondo, CMO, Barilla.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων