Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών ο Παντελής Κουγιός

Κομβικής σημασίας για τη νέα διοικούσα επιτροπή, η ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς της Ζυθοποιίας στην ελληνική οικονομία. Προτεραιότητα η διασύνδεσή της με τον πρωτογενή τομέα, σύμφωνα με τον κ. Κουγιό.

Δημοσιεύθηκε: 14 Απριλίου 2025 - 14:58

Load more

Σε κλίμα συνεργασίας και ανανέωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, κατά την οποία τα μέλη της προχώρησαν στην εκλογή νέας Διοικούσας Επιτροπής, καθώς έληξε η τριετής θητεία της προηγούμενης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αμέσως μετά, η Διοικούσα Επιτροπή συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας νέο Πρόεδρο τον κ. Παντελή Κουγιό από την μικροζυθοποιία ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ της Ρόδου.

Ο νέος Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τα μέλη για την εμπιστοσύνη τους και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Σοφοκλή Παναγιώτου, συνιδιοκτήτης της Μικροζυθοποιίας Septem και της Μικροζυθοποιίας Elixi, και η Επιτροπή Διοίκησης για τη συμβολή της στην προώθηση σημαντικών θεμάτων του κλάδου, όπως: η διαβούλευση για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας του ζύθου, η ορθολογική κατάθεση του μειωμένου ειδικού φόρου της Κατανάλωσης. Ζυθοποιείου, η υποστήριξη του Φεστιβάλ Μπύρα στην Αθήνα και η πρωτοβουλία για τα «Ανοιχτά Ζυθοποιεία», που έχει γίνει πλέον ετήσιος θεσμός της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών.

Τόνισε, επίσης, ότι η νέα Επιτροπή, που αποτυπώνεται από εκπροσώπους μεγάλων και μικρότερων ζυθοποιιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, δεσμεύεται να συνεχίσει να ενώνεται και με δυναμικό το έργο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Βασικός προσανατολισμός της νέας διοίκησης είναι η ενίσχυση της θέσης του Κλάδου της Ζυθοποιίας και η περαιτέρω καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας στην Ελλάδα. Κομβικής σημασίας είναι η ανάδειξη της συνολικής συνεισφοράς του κλάδου στην ελληνική οικονομία, καθώς και της στενής διασύνδεσής του με τον πρωτογενή τομέα, η οποία ενισχύει την κυκλική επιστροφή του πλούτου στην ελληνική γη.

Αναλυτικά η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής είναι η εξής:

Πρόεδρος:

Παντελής Κουγιός, ΒΑΠ Π. ΚΟΥΓΙΟΣ

Α' Αντιπρόεδρος:

Γεώργιος Βάγιας, Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Β' Αντιπρόεδρος:

Marcin Burdach, Ολυμπιακή Ζυθοποιία

Γραμματέας:

Γιάννης Γεωργακέλλος, Αθηναϊκή Ζυθοποιία

Ταμίας:

Γεώργιος Πέτρου, Ζυθοποιία Πηνειού

Μέλη:

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων