Την εμπιστοσύνη του στις προοπτικές της εταιρείας αλλά και στον ρόλο που έχει παίξει ο χρηματιστηριακός θεσμός στην ανάπτυξή της αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Premia Properties Ηλίας Γεωργιάδης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της εισηγμένης που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Ο CEO της ΕΧΑΕ Γιάννος Κοντόπουλος τόνισε πως η Premia έχει εκμεταλλευτεί αποτελεσματικά σε βάθος χρόνου τις δυνατότητες που προσφέρει η ελληνική κεφαλαιαγορά, έχοντας από το 2020 αντλήσει πάνω από €150 εκατ. μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και επιπλέον €100 εκατ. μέσω έκδοσης ομολόγου. Η πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, συμπλήρωσε ο Γιάννος Κοντόπουλος, θα χρηματοδοτήσει νέες επενδύσεις της Premia, τις οποίες και θα ανεβάσει στα €650 εκατ. ως το τέλος του έτους.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Premia Ηλίας Γεωργιάδης τόνισε ότι η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου θα βοηθήσει την εταιρεία να μεγαλώσει και στόχος είναι να αναπτυχθεί σε βάθος χρόνου με σταθερό τρόπο και προς όφελος των μετόχων της. Συμπλήρωσε επίσης ότι στόχος της εταιρείας του είναι να παραμείνει σε βάθος χρόνου στο ΧΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «εδώ θα είμαστε στο ΧΑ και θέλουμε να μεγαλώσουμε μαζί του και το ΧΑ να μεγαλώσει μαζί με εμάς προσελκύοντας και άλλες εταιρείες. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Ερχόμαστε για τρίτη φορά (υπονοεί την τρίτη έκδοση κεφαλαίου) και μάλλον θα μας ξαναδείτε (υπονοεί νέες κεφαλαιακές εκδόσεις στο μέλλον)».
Τέλος, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Μιχάλης Φέκκας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αυτή η αύξηση κεφαλαίου έγινε μετά την ψήφιση του φετινού θεσμικού πλαισίου για τις ΑΕΑΠ, στην αναμόρφωση του οποίου συνέβαλε η επιτροπή κεφαλαιαγοράς, συμπληρώνοντας ότι «η μεγάλη επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου υποδηλώνει την εμπιστοσύνη της αγοράς στο στρατηγικό πλάνο της εταιρείας».