Τοπικούς παραγωγούς συνάντησε η Ένωση Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Omilos Restaurant στην Παροικιά σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγροτικής Μέριμνας του Δήμου Πάρου. Το παρών έδωσε μεταξύ άλλων και ο Δήμαρχος, Μπιζάς.

Δημοσιεύθηκε: 25 Φεβρουαρίου 2025 - 14:12

Load more

Την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2025, πραγματοποιήθηκε στο Omilos Restaurant στην Παροικιά, η συνάντηση εργασίας της Ένωσης Ξενοδόχων Πάρου-Αντιπάρου με τους παραγωγούς του νησιού, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγροτικής Μέριμνας του Δήμου Πάρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνάντησης ήταν η ενίσχυση της επικοινωνίας και της συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματιών του τουριστικού και αγροτικού τομέα, μέσω της παρουσίασης του έργου τους. Μέσα από τη συζήτηση διερευνήθηκαν τρόποι συνεργασίας και αλληλοστήριξης, με σκοπό την ενδυνάμωση της τοπικής παραγωγής και την ανάδειξη της πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας των νησιών. Η σύμπραξη των δύο τομέων αποτελεί καθοριστικό βήμα για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Πάρου και της Αντιπάρου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι παραγωγοί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, να εκφράσουν τους προβληματισμούς τους και να προτείνουν ιδέες για πιθανές συνέργειες. Παράλληλα, η Ένωση Ξενοδόχων παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για το ξενοδοχειακό δυναμικό των νησιών και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ενεργά και προσέφεραν τις γνώσεις και την εμπειρία τους ο κ. Πάρις Τσάρτας, Ομότιμος Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, και η κ. Ευθυμία Σαραντάκου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Διοίκησης Τουρισμού στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, οι οποίοι ανέλυσαν τις σύγχρονες τάσεις στον τομέα του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης.

Τη συνάντηση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Πάρου, κ. Κωνσταντίνος Μπιζάς, ο οποίος ανέπτυξε τις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του Δήμου σχετικά με την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και τη σύνδεσή του με τον τουρισμό, υπογραμμίζοντας τη σημασία της τοπικής παραγωγής ως αναπόσπαστου μέρους της τουριστικής εμπειρίας.

Load more

Δείτε επίσης

Load more

Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες, όπως cookies, και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως διευθύνσεις IP και αναγνωριστικά cookies, για να προσαρμόζουμε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο με βάση τα ενδιαφέροντά σας, για να μετρήσουμε την απόδοση των διαφημίσεων και του περιεχομένου και για να αποκτήσουμε εις βάθος γνώση του κοινού που είδε τις διαφημίσεις και το περιεχόμενο. Κάντε κλικ παρακάτω για να συμφωνήσετε με τη χρήση αυτής της τεχνολογίας και την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων για αυτούς τους σκοπούς. Μπορείτε να αλλάξετε γνώμη και να αλλάξετε τις επιλογές της συγκατάθεσής σας ανά πάσα στιγμή επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο.



Πολιτική Cookies
& Προστασία Προσωπικών Δεδομένων