Euro2Day

Ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα: Τα κορυφαία στέκια που πρέπει να δοκιμάσεις

Aπό ramen και sushi μέχρι βιετναμέζικα banh mi και dim sum, αυτά τα εστιατόρια απογειώνουν τη γεύση και φέρνουν την Άπω Ανατολή στο πιάτο σου.
Ασιατικά εστιατόρια στην Αθήνα: Τα κορυφαία στέκια που πρέπει να δοκιμάσεις

Δημοσιεύθηκε: 9 Ιουνίου 2025 - 08:22

Load more

Από το πρώτο λαχταριστό gyoza μέχρι ένα αυθεντικό μπολ ramen και μια μπουκιά sushi που λιώνει στο στόμα, η Αθήνα αποδεικνύει πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις μητροπόλεις της Ασίας.

Τα τελευταία χρόνια, σε κάθε γειτονιά ξεπηδούν γευστικοί προορισμοί που φέρνουν την Ιαπωνία, την Κίνα, το Βιετνάμ ή τις Φιλιππίνες πιο κοντά.

Συγκεντρώσαμε τα εστιατόρια που κάνουν τη διαφορά: από omakase εμπειρίες και ασιατικά fusion, μέχρι street food γεύσεις με αυθεντικότητα και χαρακτήρα. Δοκίμασέ τα και ετοιμάσου για ένα απολαυστικό ταξίδι χωρίς διαβατήριο.

Kitschen

Κανάρη 5-7, Πειραιάς τηλ: 2117351205

https://www.instagram.com/p/DJmCfxuo7kG/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2010683%2Fasiatika-estiatoria-athhna-ta-koryfaia-stekia-poy-prepei-na-dokimaseis#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A494.5%2C%22ls%22%3A256.30000019073486%2C%22le%22%3A392.5%7D

Κρυμμένο σε μια cozy γωνιά της πόλης, αυτό το μικρό dim sum bar φέρνει την Ασία στο πιάτο και στο ποτήρι, μέσα από τη ματιά του σεφ Δημήτρη Liem (Matsuhisa, Momo, e&o) και του εξαιρετικού mixologist Σπύρου Μινέτου (9Βήτα). Με θεούς και δαίμονες της Άπω Ανατολής να διακοσμούν τη μίνιμαλ σάλα και τη ζεστή, «διαδραστική» μπάρα, το μαγαζί σε καλεί να πιάσεις θέση μπροστά στην ανοιχτή κουζίνα και να δοκιμάσεις πιάτα όπως τα crispy California Rolls με καβούρι και λευκό ταραμά, steamed dumplings με παντζάρι, miso και καρύδια, nigiri σολομού με πράσινο τσίλι και κονφί από κουμ κουάτ, αλλά και το λαχταριστό beef tataki με onion ponzu.

Στα must και τα dim sum με καβουρδισμένη πάπια και ατμιστό ψωμάκι, το ταρτάρ καβουριού με spicy μαγιονέζα και dressing από yuzu και τρούφα, το baked λαβράκι με crispy chili oil, και το donburi με chashu και spicy miso. Όλα αυτά, συνοδεύονται ιδανικά με ένα Kobra Kai cocktail ή τζίν με ασιατικά αρώματα, με τον λογαριασμό να κυμαίνεται στα 25-30€ το άτομο.

Sushimou

Σκούφου 6, Σύνταγμα, τηλ.: 21 1407 8457

https://www.instagram.com/p/vb-YKhG_RU/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2010683%2Fasiatika-estiatoria-athhna-ta-koryfaia-stekia-poy-prepei-na-dokimaseis#%7B%22ci%22%3A1%2C%22os%22%3A496%2C%22ls%22%3A256.30000019073486%2C%22le%22%3A392.5%7D

Μπαίνοντας στο μικροσκοπικό Sushimou, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα σε καλωσορίσει με ένα «Irasshaimase!» ο σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος, που στήνει πίσω από τη λιτή ξύλινη μπάρα ένα σπάνιο τελετουργικό ιαπωνικής ακρίβειας, διακριτικότητας και μαγειρικής μαγείας. Εδώ δεν παραγγέλνεις. Δεν υπάρχει μενού à la carte. Κάθεσαι, αφήνεσαι στα χέρια του σεφ και ακολουθείς την omakase διαδρομή – ένα set menu που αλλάζει καθημερινά, με βάση το τι φρέσκο έχει ψαρέψει ή διαλέξει από την αγορά. Ένα ένα τα κομμάτια σερβίρονται μπροστά σου, σε ιδανική σειρά, για να αναδεικνύεται κάθε υφή, θερμοκρασία και άρωμα.

Θα δοκιμάσεις, ίσως, ένα ρολό πικάντικου σολομού με πίκλα κεράσι που λιώνει στο στόμα, ή μια ιαπωνική ομελέτα με πίκλες φράουλας, μπάμια και νιφάδες παλαμίδας – μικρά γευστικά ποιήματα που συνδυάζουν την Ιαπωνία με τη Μεσόγειο. Το unagi don, με καραμελωμένο χέλι και χαρακτηριστική γλυκιά σάλτσα πάνω σε ζεστό ρύζι, θα σε κάνει να κλείσεις τα μάτια. Η εμπειρία είναι απόλυτα προσωπική και βαθιά διαδραστική. O λογαριασμός από 50€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Dao

Λεπενιώτου 14, Ψυρρή, τηλ.: 21 0324 8547

https://www.instagram.com/p/C0RYB-Eo2rC/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2010683%2Fasiatika-estiatoria-athhna-ta-koryfaia-stekia-poy-prepei-na-dokimaseis#%7B%22ci%22%3A2%2C%22os%22%3A497.1000003814697%2C%22ls%22%3A256.30000019073486%2C%22le%22%3A392.5%7D

Στην καρδιά του Ψυρρή, το Dao συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του σε έναν ευρύχωρο και όμορφα διαμορφωμένο χώρο, κρατώντας την ίδια αφοσίωση στη βιετναμέζικη street food παράδοση. Ξεκινώντας από το πρώτο του μαγαζάκι στην Αγίων Αναργύρων το 2019, έγινε γρήγορα γνωστό για τα εξαιρετικά banh mi – τις τραγανές μπαγκέτες που ψήνονται στο χέρι και γεμίζονται με σπιτική μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας, λαχανικά και μαριναρισμένα κρεατικά όπως μοσχάρι, χοιρινό ή κοτόπουλο, ενώ δεν λείπει και η vegan επιλογή.

Στο νέο του πόστο, το μενού εμπλουτίζεται με pho, την κλασική βιετναμέζικη σούπα που εδώ σιγοβράζει για 12 ώρες με 9 μπαχαρικά και φρέσκο ζωμό μοσχαριού, προσφέροντας ένα βαθύ, ανακουφιστικό πιάτο. Σερβίρονται επίσης noodles και πιάτα με τηγανητό ρύζι, με highlight το special μείγμα από μοσχάρι, χοιρινό cha siu, αυγό, λαχανικά και κάρυ. Το κόστος κυμαίνεται γύρω στα 25-30€ το άτομο για ένα πλήρες γεύμα, με κρασί. Αν μένεις κοντά, μπορείς να το απολαύσεις και με delivery.

Tanpopo

Αριστείδου 1, Σύνταγμα, τηλ.: 21 0700 0252

 

https://www.instagram.com/p/C0cNekDLAsz/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2010683%2Fasiatika-estiatoria-athhna-ta-koryfaia-stekia-poy-prepei-na-dokimaseis#%7B%22ci%22%3A3%2C%22os%22%3A1072%2C%22ls%22%3A62.89999961853027%2C%22le%22%3A385.5%7D

Με την υπογραφή του Master Chef Σωτήρη Κοντιζά, το ραμενάδικο στην καρδιά της Αθήνας αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για αυθεντικό ιαπωνικό comfort food. Ο λιτός, καλαίσθητος χώρος –με μια όμορφη μπάρα και μια ήρεμη ατμόσφαιρα που θυμίζει μικρό ramen spot του Τόκιο– είναι ιδανικός για να απολαύσεις τα αχνιστά μπολ με ramen σε διάφορες εκδοχές. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το Shoyu ramen, με πλούσιο ζωμό από κοτόπουλο και dashi, tare από σόγια, φύκια kombu και nori, αποξηραμένα shiitake και αντζούγιες nigoshi.

Όσο δημοφιλή κι αν είναι όμως τα ράμεν, πολλοί τα παραμερίζουν για να πιάσουν θέση στο τραπέζι τα εξαιρετικά ντάμπλινγκς. Οι Gyoza με ιβηρικό χοιρινό σερβίρονται καψαλισμένες από τη μία πλευρά και διάφανες από την άλλη, με γέμιση ζουμερή και νόστιμη. Ξεχωρίζει και το Tanpopo KFC, το signature τηγανητό κοτόπουλο του μαγαζιού. Ο λογαριασμός με μπύρα κυμαίνεται στα 25-30€ ανά άτομο.

Bulacan Halo-Halo

Μιχαλακοπούλου 157, τηλ.: 694 747 6244

https://www.instagram.com/reel/C4Ty4eOgRls/embed/?cr=1&v=14&wp=540&rd=https%3A%2F%2Fwww.in2life.gr&rp=%2Farticle%2F2010683%2Fasiatika-estiatoria-athhna-ta-koryfaia-stekia-poy-prepei-na-dokimaseis#%7B%22ci%22%3A4%2C%22os%22%3A1268.1000003814697%2C%22ls%22%3A256.30000019073486%2C%22le%22%3A392.5%7D

Από το 2018, η Marinela Bayting φέρνει στη Μιχαλακοπούλου την καρδιά της φιλιππινέζικης κουζίνας μέσα από το Bulacan Halo-Halo –ένα απλό, ανεπιτήδευτο μαγαζί που λειτουργεί ως σπιτικό για τους συμπατριώτες της και γευστική ανακάλυψη για τους υπόλοιπους. Στην ατμόσφαιρα, ο χώρος θυμίζει οικογενειακό φαγάδικο: με λαχανί κουρτίνες, κόκκινα τραπεζομάντιλα και κάδρα με πιάτα στους τοίχους, αποπνέει ειλικρίνεια και φροντίδα.

Τα Σαββατοκύριακα, ο πλούσιος μπουφές (Σάββατο 14.00–22.00, Κυριακή 13.00–22.00, 15€ για απεριόριστη κατανάλωση) συγκεντρώνει παρέες Φιλιππινέζων και όλο και περισσότερους περίεργους foodies που ανακαλύπτουν τις μοναδικές γεύσεις. Σε αυτόν θα βρεις από τηγανητό Daing ψάρι, φασολάκια με πικάντικο χοιρινό, κοτόπουλο σε αρωματική σάλτσα, μέχρι Shanghai rolls με λαχανικά, γλυκόξινο κοτόπουλο και Won ton με καβούρι και κρέμα. Δίπλα, σούπες με tamarind, βοδινό και κινέζικο λάχανο γίνονται ανάρπαστες. Κάνε κράτηση, έλα πεινασμένος και ετοιμάσου για γαστρονομικό ταξίδι. Ο λογαριασμός για a la carte κατανάλωση με μπύρα κινείται στα 20-25€ το άτομο.

Δείτε ολόκληρο το δημοσίευμα στο in2life.gr

Load more

Δείτε επίσης

Load more