Λίγες κουζίνες στην Ελλάδα μπορούν να συναγωνιστούν την κερκυραϊκή είναι η αλήθεια κι αν δεν μας πιστεύεις μια δοκιμή είναι παραπάνω από αρκετή για να πειστείς για τα γραφόμενά μας. Σαν βρεθείς λοιπόν στην Κέρκυρα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσεις την ευκαιρία να πάει χαμένη και να μην δοκιμάσεις το μενού στα καλύτερα φαγάδικα του πανέμορφου νησιού. Από ταβερνάκια και παραδοσιακά μεζεδοπωλεία, μέχρι ιταλικά και fine dining εστιατόρια η Κέρκυρα θα σε τραπεζώσει με εκλεκτές συνταγές και πεντανόστιμα καλούδια.
Callao on the Coast
Καλάμι, τηλ.: 2663 091800
Προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία γαστρονομίας και καλοκαιρινής απόλαυσης σε μια προνομιακή τοποθεσία δίπλα στη θάλασσα, το Callao είναι ένας κομψός αλλά ανεπιτήδευτος χώρος, όπου επισκέπτες κάθε ηλικίας μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν εξαιρετικό φαγητό και επιλεγμένα signature κοκτέιλ δίπλα στα καταγάλανα νερά της παραλίας Καλάμι. To μενού θα σε ενθουσιάσει με τα πιάτα του κι ειδικά το λαβράκι tartare με κόκκινο chili, κόλιανδρο, κρεμμύδι, ψημένους σπόρους καλαμποκιού και aji amarillo sauce ταλιατέλες κολοκυθιού με ροδάκινο, φινόκιο, κατσικίσιο τυρί, μέντα και φιλέ αμυγδάλου, την παέγια θαλασσινών, το κριθαρότο καραβίδας και τις παπαρδέλες με ποικιλία μανιταριών crème fraîche και σάλτσα τρούφας. Λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο με ποτήρι κρασί.
Το Ταβερνάκι της Μαρίνας
Βελισσαρίου 35, Κέρκυρα, τηλ.: 2661 042071
Το Ταβερνάκι της Μαρίνας είναι το απόλυτο σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του μαμαδίσιου φαγητού και δη των μαγειρευτών που ανασύρουν μυρωδιές από τα αγαπημένα μας κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Σε έναν πολύ όμορφο νοσταλγικό χώρο, τα τραπεζάκια ετοιμάζονται από νωρίς για να υποδεχτούν τους πιστούς θαμώνες του ταβερνακίου που ειδικεύεται προφανώς στο σοφρίτο και την πατσιτσάδα προσφέροντας τους μια από τις πιο νόστιμες εκδοχές ever. Eπιβάλλεται να δοκιμάσεις γίγαντες με σπανάκι, μελιτζάνα στην κατσαρόλα με φρέσκια ντομάτα, φέτα και βασιλικό και την λαχταριστή κανθαρέλα. Λογαριασμός με κρασάκι στα 20€ το άτομο.
Olympia Mare
Μαρίνα Γουβιών, Κέρκυρα, τηλ.:2661 043300
Η κουζίνα του Olympia Mare είναι καθαρά παραδοσιακή κερκυραϊκή κι ελληνική βασισμένη στα ντόπια υλικά αρίστης ποιότητας, με ιταλικές και γαλλικές νότες που παρέμειναν και διατηρούνται από την ιστορική διαδρομή του νησιού. Από τα σιγουράκια εφόσον αναζητάς καλομαγειρεμένα μεσογειακά πιάτα με μια ξεκάθαρη ροπή του καταλόγου στη θάλασσα μέσα από εκλεκτές συνταγές. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις καλαμαράκια σοτέ, μαραθόπιτα, καπνιστό σολομό σε μπρουσκέτα γλυκοπατάτας με κρέμα γουακαμούλε, χαβιάρι σολομού, άνηθο και φρέσκο κρεμμύδι, μπούφαλο μοτσαρέλα, γαρίδες σεβίτσε, σολομό ταρτάρ, Camembert στο φούρνο με καραμελωμένο σταφύλι και μπαλοτίνα κοτόπουλο. Έχει κι εξαιρετικές premium κοπές για τους κρεατοφάγους. Λογαριασμός στα 35-40€ το άτομο με ποτήρι κρασί.
Pomo D’ Oro
Σκαραμαγκά 13, Κέρκυρα, τηλ.: 2661 028680
Γαστρονομικό παιδί του σεφ Αριστοτέλη Μέγκουλα το Pomo D’ Oro φιγουράρει πάντοτε πολύ ψηλά στις λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού και πώς να γίνει διαφορετικά αφού κάθε του πιάτο μοιάζει με μια μικρή ιστορία που βρίσκει έμπνευση στα εξαιρετικά υλικά που θα βρεις ολούθε στο νησί. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις την Κουκουρίτσα (πατάτες, vούμπουλο, ρόκα, αμύγδαλα, παλαιωμένη γραβιέρα, ρίγανη, ελαιόλαδο) το Κρυφτό (ταλιολίνι σουπιάς, καλαμάρι, μύδια, τρίμμα αυγοτάραχο, μαραθόριζα τουρσί, σούγο από θαλασσινό, καρύκευμα από το μελάνι τους) το Γράμμα από το Τρεβίζο (αλμυρό τιραμισού με μανιτάρια, νούμπουλο, αρωματική κρέμα παλαιωμένης γραβιέρας) τη Σταχτοπούτα (ραβιόλι γεμιστά με γαρίδες, ζού σπούρδας, καβουρδισμένο κολοκυθόσπορο και μάραθο) και την Αργοψημένη προβατίνα, με λάχανα , πουρέ από γίγαντες, μάραθο και σούγο λεμονάτο. Λογαριασμός 50-60€ το άτομο με ποτήρι κρασί.
Κληματαριά του Μπέλλου
Μπενίτσες, τηλ.:26610-71201
Μικροσκοπικό ταβερνάκι με λιγοστά τραπεζάκια στο εσωτερικό αλλά και στην γλυκιά αυλή της η Κληματαριά αποτελεί must ειδικά αν είσαι από εκείνους που ψάχνεις σε κάθε νησί τα καλύτερα ψαροταβερνάκια του. Εδώ το τηγάνι δουλεύει μαεστρικά ενώ οι ψαρομεζεδές πηγαινοέρχονται με ρυθμό πολυβόλου στα τραπεζάκια των θαμώνων. Συγκλονιστικό το μπιάνκο του (είναι ένα παραδοσιακό πιάτο της Κέρκυρας, που συνήθως φτιάχνεται με ψάρι όπως κέφαλος, μπακαλιάρος ή άλλα λιπαρά ψάρια-, πατάτες, σκόρδο και λεμόνι, μαγειρεμένα σε κατσαρόλα), ενώ το ψαράκι στην κατσαρόλα, το κοκκινιστό χταπόδι, τα ανάμεικτα όστρακα και το μπουρδέτο ακολουθούν κατά πόδας στη γευστική μας λίστα. Λογαριασμός στα 35€ το άτομο με κρασί.