Για τις 29 Οκτωβρίου 2026 αναβλήθηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο η δίκη του αγροτοσυνδικαλιστή από την Κρήτη, Γιώργου Ξυλούρη, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της απείθειας.
Το δικαστήριο, παρουσία του κατηγορούμενου, έκανε δεκτό αίτημα της υπεράσπισης και προχώρησε στην αναβολή της εκδίκασης.
Η κατηγορία απαγγέλθηκε σε βάρος του μετά από εισαγγελική έρευνα, η οποία ξεκίνησε λόγω της απουσίας του από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, όταν είχε κληθεί να καταθέσει τον περασμένο Νοέμβριο.
Ο ίδιος δεν είχε παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής, αποστέλλοντας υπόμνημα στο οποίο επικαλούνταν το δικαίωμα σιωπής.
Η άρνησή του να συμμετάσχει στην ακρόαση οδήγησε στην παραπομπή της υπόθεσης στην Εισαγγελία, προκειμένου να εξεταστεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απείθειας ή αν είχε το δικαίωμα να μην καταθέσει.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ