Δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη στις 05:40, στη σιδηροδρομική γραμμή πριν από τον σταθμό της Κορίνθου, όταν άνδρας παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Κιάτο – Πειραιάς.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας 1301, στην οποία επέβαιναν 80 επιβάτες, αντιλήφθηκε την παρουσία ατόμου πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή πριν από τον σταθμό της Κορίνθου.
Ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενεργοποίησε το σύστημα αυτόματης πέδησης, καθώς και τα ηχητικά σήματα της αμαξοστοιχίας. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατό να αποφευχθεί η παράσυρση του ατόμου.
Στο σημείο Πυροσβεστική, Αστυνομία και ΕΚΑΒ
Η αμαξοστοιχία παρέμεινε στο σημείο έως τις 06:51, προκειμένου οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Καθυστερήσεις στη γραμμή Πειραιάς – Κιάτο
Λόγω του συμβάντος, αναμένονται καθυστερήσεις και ενδεχόμενες τροποποιήσεις στα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς.
Η Hellenic Train εκφράζει τη λύπη της για το συμβάν και συνεργάζεται με τις αρμόδιες Αρχές για τη διερεύνηση των αιτίων.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ