Τα συνολικά έσοδα για την Εταιρεία, πριν από την αφαίρεση των δαπανών της Δημόσιας Προσφοράς και της Εισαγωγής, ανέρχονται σε €107,8 εκατ. (US$124,41 εκατ.) (ποσού περίπου €105,4 εκατ. (US$121,61 εκατ.) που συγκεντρώθηκαν από τη Δημόσια Προσφορά στην Ελλάδα και κεφάλαια ποσού περίπου €2,5 εκατ. (US$2,81 εκατ.) από την Παράλληλη Διάθεση σε Περιορισμένο Κύκλο Προσώπων, σύμφωνα με την Απόφαση 4/379/18.04.2006 του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς).
Μετά την αφαίρεση των εκτιμώμενων δαπανών έκδοσης ύψους περίπου €7,4 εκατ. (US$8,51 εκατ.), τα συνολικά καθαρά έσοδα για την Eταιρεία διαμορφώνονται σε €100,4 εκατ. (US$115,91 εκατ.) και θα διατεθούν από την Εταιρεία, σύμφωνα με την ενότητα 3 «REASONS FOR THE OFFER, USE OF PROCEEDS AND EXPENSES OF THE ISSUE/OFFER» του από 04.09.2026 Ενημερωτικού Δελτίου ως εξής:
(α) Ποσό ύψους €57,02 εκατ. (US$65,8 εκατ.) θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση του υπολειπόμενου ποσού, ύψους €94,92 εκατ. (US$109,5 εκατ.) του επενδυτικού προγράμματος που αφορά τα τρία πλοία τα οποία βρίσκονται επί του παρόντος υπό ναυπήγηση και
(β) το εναπομείναν ποσό, ύψους έως €43,4 εκατ. (US$50,11 εκατ.), θα χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων που αφορούν την απόκτηση νεότευκτων και/ή μεταχειρισμένων πλοίων από τις θυγατρικές της Εταιρείας.
Η διάθεση των καθαρών εσόδων που αναφέρεται στο υπό (α) ανωτέρω αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2026, ενώ η διάθεση των καθαρών εσόδων που αναφέρεται στο υπό (β) ανωτέρω αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός είκοσι τεσσάρων (24) μηνών από την έναρξη διαπραγμάτευσης των κοινών μετοχών στη Euronext Athens.
Εν αναμονή της οριστικής διάθεσης των εσόδων όπως περιγράφεται ανωτέρω, η Εταιρεία δύναται να επιλέξει να χρησιμοποιήσει τα έσοδα, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για συνήθεις δραστηριότητες διαχείρισης διαθεσίμων και ταμειακής ρευστότητας στο πλαίσιο της συνήθους επιχειρηματικής δραστηριότητας ή να πραγματοποιήσει προσωρινές επενδύσεις σε ισοδύναμα μετρητών, προθεσμιακές καταθέσεις, εμπορικά χρεόγραφα, κρατικά ομόλογα ή άλλα υψηλής διαβάθμισης χρηματοπιστωτικά μέσα.
Η ενημέρωση του επενδυτικού κοινού για τη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων θα γίνει μέσω των ηλεκτρονικών ιστότοπων της Euronext Athens και της Εταιρείας. Η Εταιρεία ενημερώνει ότι η Euronext Athens την 15.09.2026 ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση του συνόλου των Κοινών Μετοχών της Εταιρείας στην Κύρια Αγορά της Ρυθμιζόμενης Αγοράς της Euronext Athens.
Οι Κοινές Μετοχές της Εταιρείας τηρούνται σε άυλη μορφή και θα καταχωριστούν στη Μερίδα και στον Λογαριασμό Αξιογράφων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων που δήλωσε κάθε δικαιούχος κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Προσφορά και στην Παράλληλη Διάθεση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων.
Η πίστωση των Κοινών Μετοχών στις Μερίδες και στους Λογαριασμούς Αξιογράφων των δικαιούχων στο Σύστημα Άυλων Τίτλων της Euronext Securities Athens έχει ολοκληρωθεί την Τρίτη, 15.09.2026.