Με ιστορικό ρεκόρ ζήτησης για Senior έκδοση ελληνικής τράπεζας ολοκληρώνεται η νέα έξοδος της Αlpha Bank στις διεθνείς αγορές, με την έκδοση ομολόγου Senior Preferred ύψους €700 εκατ., διάρκειας 4,5 ετών με δυνατότητα ανάκλησης στα 3,5 έτη (4.5NC3.5).
Το βιβλίο προσφορών ξεπέρασε τα €2,9 δισ., υπερκαλύπτοντας την έκδοση περισσότερο από 4 φορές και αποτελώντας το μεγαλύτερο βιβλίο προσφορών που έχει καταγραφεί σε Senior έκδοση ελληνικής τράπεζας, μετά την έναρξη της κρίσης στη Μέση Ανατολή και στο Ιράν.
Η εξαιρετικά ισχυρή ζήτηση επέτρεψε στην Alpha Βank να περιορίσει την τελική τιμολόγηση στις 85 μονάδες βάσης πάνω από το mid-swap, έναντι αρχικής καθοδήγησης στις 115 μ.β. Το MS+85 μ.β. αποτελεί το χαμηλότερο spread που έχει επιτύχει ποτέ η Alpha Βank σε αντίστοιχη έκδοση.
Παράλληλα, η Alpha Βank απηύθυνε πρόταση εξαγοράς υφιστάμενων Senior Preferred ομολογιών ύψους €500 εκατ., λήξεως το 2028, με στόχο την αναχρηματοδότησή τους μέσω της νέας έκδοσης, στο πλαίσιο της ενεργής διαχείρισης των υποχρεώσεων της Τράπεζας και της θέσης της ως προς τις απαιτήσεις MREL.
Στο syndicate της έκδοσης συμμετείχαν οι AXIA, HSBC, JP Morgan, Morgan Stanley, Société Générale, UBS και UniCredit.