Με την επίσημη ανακοίνωση στην Ολομέλεια ότι διαβιβάστηκαν στη Βουλή οι νέες δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ξεκινούν οι απαιτούμενες διαδικασίες.
Όπως γνωστοποίησε στο Σώμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς:
Το πρωί της Μεγάλης Τρίτης θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για την άρση ασυλίας των 11 βουλευτών της ΝΔ που ελέγχονται από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.
Στις επόμενες ώρες σήμερα, Παρασκευή, θα μπορούν τα κόμματα να λάβουν γνώση της δικογραφίας που αφορά τα πρώην μέλη της κυβέρνησης, Σπήλιο Λιβανό (υπουργό) και Φωτεινή Αραμπατζή (υφυπουργό) και ελέγχονται βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Τα δύο ονόματα ανακοίνωσε επισήμως ο κ. Γεωργαντάς.
Οι βουλευτές των κομμάτων θα έχουν δικαίωμα να διαβάζουν τις δικογραφίες και να κρατούν σημειώσεις, αλλά όχι να παραλάβουν ή να φωτογραφίζουν τα έγγραφα.
Η ανάγνωση των δικογραφιών από τους βουλευτές των κομμάτων θα γίνεται μέχρι την Μεγάλη Πέμπτη και στη συνέχεια, από την Τρίτη του Πάσχα και μετά.
Όπως έγινε γνωστό, οι δικογραφίες περιέχονται σε 28 CD (14 για τους πρώην υπουργούς (Λιβανό-Αραμπατζή και 14 για τους 11+2 βουλευτές της ΝΔ).