Τις τελευταίες ημέρες ορισμένες ιστοσελίδες και εκπρόσωποι της ΕΛΑΣ, προβάλουν μετ’ επιτάσεως τμήμα της ομιλίας μου στη Βουλή κατά την ημέρα ψήφισης του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κατά το οποίο απόσπασμα κάλεσα τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια, επισημαίνει σε δήλωσή του ο πρώην υπουργός Σταύρος Κοντονής.
Συνεχίζει δε, σημειώνοντας ότι «παραλείπουν όμως σκοπίμως να αναφερθούν στην πρόταση που κατέθεσα «οι κώδικες να ισχύσουν μετά την παρέλευση εξαμήνου ή έστω τριμήνου» και αυτό για να μην προέκυπτε παραγραφή αδικημάτων σε ΕΚΚΡΕΜΕΙΣ δίκες.
Η πρόταση μου όχι μόνο δεν έγινε δεκτή αλλά ολοκληρώθηκε η επίσπευση. Εύχομαι η παρασιώπηση κρίσιμων τμημάτων της ομιλίας μου να μην επαναληφθεί, γιατί αυτό συνιστά διαστρέβλωση. Ελπίζω να μη χρειαστεί να επανέλθω».