Αλλα ευρωπαϊκά κράτη μπορεί να γίνουν στόχος της Ρωσίας, προειδοποίησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, καθώς τα προέτρεψε να βοηθήσουν τη χώρα του.
Οπως μεταδίδει ο Independent, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στην τηλε-συνάντηση των ηγετών της Κοινής Εκστρατευτικής Δύναμης (JEF) στο Λονδίνο ότι η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει τη δική της ασφάλεια βοηθώντας την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στη Ρωσία, καλώντας τους να στείλουν περισσότερα όπλα.
Είπε στους ηγέτες: «Μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη ρωσική πολεμική μηχανή, μπορούμε ακόμα να σταματήσουμε τη δολοφονία ανθρώπων».
«Είμαστε όλοι στόχοι της Ρωσίας και όλα θα πάνε ενάντια στην Ευρώπη, εάν η Ουκρανία δεν σταθεί, γι' αυτό θα ήθελα να σας ζητήσω να βοηθήσετε τον εαυτό σας βοηθώντας μας», πρόσθεσε.
Η είδηση ήρθε αφότου σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης είπε ότι υπάρχουν φόβοι πως σχεδόν 20.000 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους στη νοτιοανατολική πόλη.
Ο Petro Andryushchenko είπε ότι η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι «καταστροφική» και προειδοποίησε ότι ο αριθμός των νεκρών θα πλησίαζε τις 350.000, αν οι κάτοικοι δεν έφευγαν εγκαίρως.
Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού προειδοποίησε ότι οι άνθρωποι που έχουν εγκλωβιστεί στη Μαριούπολη «βρίσκονται ουσιαστικά σε ασφυξία σε αυτήν την πόλη, χωρίς βοήθεια».