Euro2Day

Ταϊβάν: 9 κινεζικά πλοία και 71 αεροσκάφη στην άσκηση περικύκλωσης της νήσου

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει σκοπίμως δημιουργήσει ένταση στο Στενό της Ταϊβάν γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στην ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.
Ταϊβάν: 9 κινεζικά πλοία και 71 αεροσκάφη στην άσκηση περικύκλωσης της νήσου

Δημοσιεύθηκε: 8 Απριλίου 2023 - 16:28

Load more

Το υπουργείο Αμυνας της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι εντόπισε ένα πολεμικό πλοίο και 20 μαχητικά αεροσκάφη της Κίνας επιπλέον γύρω από το νησί, κατά την πρώτη ημέρα των στρατιωτικών ασκήσεων που ανακοίνωσε το Πεκίνο στο Στενό της Ταϊβάν.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα «έχει σκοπίμως δημιουργήσει ένταση στο Στενό της Ταϊβάν (...) γεγονός που έχει αρνητικές συνέπειες στην ασφάλεια και την οικονομική ανάπτυξη της διεθνούς κοινότητας», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Αμυνας διευκρινίζοντας ότι τα κινεζικά πολεμικά πλοία που έχουν μέχρι στιγμής εντοπισθεί γύρω από την Ταϊβάν ανέρχονται σε 9 και τα μαχητικά αεροσκάφη σε 71.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Load more

Δείτε επίσης

Load more